Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaż za granicę REGULAMIN

Witam mam pewnien problem, chciałbym sprzedawać rzeczy za granicę, prowadzę działalność gospodarczą i mam pytanie do was jak wygląda sprawa regulaminu przy sprzedaży za granicę. U nas klinet ma prawo do zwrotu w ciągu 10 dni, w niemczech ma (prawdopo...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 61 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak otrzymać całą sumę w euro ? bez przewalutowania na złotówki

Witam, jeśli sprzedam coś na ebay.de niemiec zapłaci mi w euro... to w jaki sposób mogę otrzymać pieniądze w euro bez przewalutowania na złotówki ? Dzwoniłem do pay pal, z pytaniem czy mogę założyć konto w polsce w euro i otrzymywać z pay pala euro.....

• 438 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay.de i pay pal

Witam, jestem nowym użytkownikiem i otóż mam taki problem, bo nie wiem o co chodzi. Wystawiam przedmiot na ebay.de i tam jak dochodzi do Angebot überprüfen robię co potrzeba, i klikam na Artikell einstellen, i wyświetla mi się Bestätigen Sie Ihre Ide...

• 65 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

"Intelektualiści" z PayPal II

Kolejny raz zablokowano mi przelew - tym razem z UK. Co najciekawsze przelew otrzymałam od kontrahenta, z którym już dokonałam niedawno transakcji - wtedy nasza transakcja nie budziła obaw w PayPal a teraz tak ?! Od tego czasu i ja i on mamy więcej p...

• 87 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Tylko opcja kup teraz

Witam, mam pytanie, chce wystawić przedmiot na ebay.com tylko z ceną kup teraz, ta opcja jest dostępna ale musze podać cene wywoławczą, jak wyłączyć zwykłą licytację?

• 140 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy eBay nas olewa ?

Mam dosłownie takie pytanie jak w tytule. Jestem nowym użytkownikiem i interesuje mnie sprzedaż na eBay.de. Zarejestrowałem się, wg nowych zasad dla nowych użytkowników grzecznie założyłem konto w PayPal, konta powiązałem prawidłowo i teraz jest coś ...

• 80 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot przedmiotu przez kupującego w US a zwrot płatności via pay pal

Witam wszystkich, sprzedałem przedmit do US, klient ma zerowy dorobek i podważył orginalność towaru co jest bzdurą bo towar był uprzednio kupiony przeze mnie w sklepie na eBay. Przyjąłem zwrot żeby się nie chandryczyć. Poprosiłem o odesłanie przesyłk...

• 127 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

weryfikacja konta sprzedawcy

Witam, chciałem wystawić przedmiot na sprzedaż jednak otrzymałem komunikat że moje konto nie jest zweryfikowane, proszę o pomoc w jaki sposób weryfikujecie konto ? żadnej karty kredytowej nie chciał przyjąć , zaznaczyłem wysylke listu z kodem i zasta...

• 520 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

moja aukcja z ebay.pl nie jest widziana na ebay.de

witam tak jak w temacie - chciałbym, żeby w wynikach wyszukiwania na niemieckim ebay pojawiała się moja aukcja z ebay.pl wydaje mi się, że wszystko zrobiłem jak trzeba - w rubryce WYSYŁKA ZA GRANICĘ zaznaczyłem "Inne miejsca dostaw — kupujący skontak...

Zalozenie konta na ebay.de

Witam, Czy obywatel Polski majacy konto bankowe w Niemczech i skrzynke na niemieckiej poczcie moze na tej podstawie zarejestrowac sie na ebay.de? Pozdrawiam i dziekuje za odp

• 723 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

opcje wysyłki na ebay.de

Witam, wystawiłem aukcję na ebay.de z opcją wysyłki tylko do Europy, ale na stronie aukcji są tylko Niemcy jako jedyny kraj. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie jak to zmienić? Z góry dziękuje za pomoc i informacje. Pozdrawiam

• 633 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Niemiecki Menedżer Sprzedaży - zna się ktoś?

witajcie, Mam wykupiony sklep na niemieckim ebayu, korzystam z ich menedżera sprzedaży. Może mi ktoś doradzić w jaki sposób połączyć w tym menedżeże kilka transakcji od jednego użytkownika w jedną? Klient kupi u mnie coś, zapłaci, kupi coś innego, za...

• 215 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Po ilu komentarzach "intelektualiści" z PayPal przestają blokować

przychodzące płatności ? Nie dość że zatrudniani są tam ludzie bez elementarnej znajomości prawa i w ogóle czasami myślę, że bez elementarnej znajomości logiki, to jeszcze cały czas szarogęszą się naszymi pieniędzmi. Ja uważam, że PayPal.pl zatrudnił...

• 114 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka do USA - bardzo proszę o pomoc

Witam, Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób najlepiej wysłać towar do USA . Czy poczta polska to dobry wybór ?Wartość paczki to 250zł (spray na włosy) . Czy należy wypełnić jakieś specjalne druki , deklaracje celne ? Czy po prostu wysłać jako list ...

• 6261 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań