Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Jak kupić z UK.

Witam. Chcę kupić przedmiot z ebay UK , robię "kup teraz" wyświetla się tabelka w której trzeba podać dane do wysyłki gdy wbijam Polska i ulicę wszystko znika i zapala się " kraj UK" jest to nie do przejścia. Czy powodem jest to że UK wyszła z Uni Eu...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 74 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż w USA a nowe cła

Witam Czy ktoś wie czy ebay po sprzedaży przedmiotu w USA będzie jakoś kupującemu naliczał te 15 procent cła. Pytam bo USA sobie wymyśliło że teraz jak coś wysylasz do USA to od razu z góry płacisz na poczcie czy u kuriera opłatę celną. Ebay z tego c...

• 213 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

HERMES, DPD, DHL??

Witam. Wysyłam paczki Hermesem do Polski od dłuższego czasu i nie mam jak do tej pory problemów. Paczkę dostarcza w PL znajomy kurier DPD. Wie gdzie może ją zostawić gdy nie ma nikogo. Hermes DHL czy DPD?? Kwestia dostarczenia przesyłki zależy tylko ...

• 3715 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Rozwiązane! Zamówienie niekompletne, brak kontaktu ze sprzedającym i niepowodzenia z PayPal

WitamOd 14 sierpnia br. roku mierzę się z problemem niekompletnego zamówienia jakie otrzymałem od sprzedającego z USA. Spór próbowałem rozstrzygać w eBay, ale założyłem później kolejny w PayPal i eBay cofną mi u nich. W każdym razie, próbuję przez Pa...

• 244 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay wystawił złe nazwisko

Mam problem z odbiorem przesyłki. Na moim koncie eBay mam wpisane prawidłowe imię i nazwisko (zgodne z dowodem). Widać to w danych adresowych oraz w historii zakupów – eBay w mailach zwraca się do mnie po imieniu. Niestety przy wysyłce paczki eBay po...

• 111 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podwójnie naliczony VAT

WitamMa ktoś pomysł jak tego uniknąć.Niedawno zakupiłem na ebay.com towar za który zapłaciłem + koszt wysyłki + z góry podatek VatKu mojemu zdziwieniu doszło do polski na urzad celny w w-wie i tam policzyli ponownie vat od całosci.Żenujące jest to, ż...

• 17566 Wyświetlenia
  • 32 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

kupno banknotu w promocyjnej cenie

Dostałem informacje od ebay, że sprzedawca chce sprzedać banknot w promocyjnej cenie. Kiedy wchodzę na stronę z banknotem to cena nie jest promocyjna. Pytałem sprzedawcę jako mogę kupić ten banknot w promocji ale ten odesłał mnie do ebay.

• 169 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup z USA - Przedmiot uszkodzony

WitamMam pytanie. Kupiłem szlifierkę z regulacją obrotów w USA. Okazało się kiedy przyszła że jest uszkodzona, regulacja obrotów nie działa. Oczywiście zrobiłem zwrot. Szlifierka według ebay jest już w USA, została zwrócona. Co w takim przypadku z op...

• 455 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Różnice cenowe

Witam serdecznie! Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie nurtującej mnie kwestii? Z jakiego powodu występują tak znaczne różnice cenowe? Na stronie głównej z aukcjami widnieje dużo niższa cena, niż na stronie ze szczegółami wybranej aukcji. Różnice cenowe ...

• 1252 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

kupno z chin, podatek VAT i cło.

Cześć, przychodzę z pytaniem dotyczącym przesyłki z chin. Planuje kupić laptop o wartości 800$USD. Przesyłka to eBay SpeedPak Standard. Czy mam spodziewać się doliczenia VATu oraz Cła? Pytam, bo czytałem ze cena przy podsumowaniu już teoretycznie te ...

• 305 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot pieniędzy za przesyłkę zwrotną

Taki problem.. Kupiłem u sprzedawcy z Chin kamerę internetową, która okazała się wadliwa. Postanowiłem więc ją zwrócić - przesyłka na koszt sprzedawcy, ze względu na powód zwrotu. Teraz sprzedawca odpisuje mi, że dla lokalizacji Polska nie oferuje et...

• 152 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwszy zakup na ebay, cło i vat

Witam, planuje zakup tego produktu - https://www.ebay.com/itm/333867995348?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20230919140214%26meid%3D0adddea0cade486bb26d1f46e69ec89a%26pid%3D101848%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D2...

• 442 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

eBay International Shipping (EIS) - jak uzyskać dokument celny SAD po odprawie towarów?

Kupiłem przedmiot od sprzedawcy z USA, który wysyła swoje towary za pomocą eBay International Shipping (EIS) za pomocą swojego konta firmowego.W EIS widnieje informacja:"eBay zajmuje się procesem dostawy międzynarodowej, w tym formalnościami i opłata...

• 392 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 1 podziękowania