Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

kupno z chin, podatek VAT i cło.

Cześć, przychodzę z pytaniem dotyczącym przesyłki z chin. Planuje kupić laptop o wartości 800$USD. Przesyłka to eBay SpeedPak Standard. Czy mam spodziewać się doliczenia VATu oraz Cła? Pytam, bo czytałem ze cena przy podsumowaniu już teoretycznie te ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 27 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot pieniędzy za przesyłkę zwrotną

Taki problem.. Kupiłem u sprzedawcy z Chin kamerę internetową, która okazała się wadliwa. Postanowiłem więc ją zwrócić - przesyłka na koszt sprzedawcy, ze względu na powód zwrotu. Teraz sprzedawca odpisuje mi, że dla lokalizacji Polska nie oferuje et...

• 24 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwszy zakup na ebay, cło i vat

Witam, planuje zakup tego produktu - https://www.ebay.com/itm/333867995348?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20230919140214%26meid%3D0adddea0cade486bb26d1f46e69ec89a%26pid%3D101848%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D2...

• 186 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podwójnie naliczony VAT

WitamMa ktoś pomysł jak tego uniknąć.Niedawno zakupiłem na ebay.com towar za który zapłaciłem + koszt wysyłki + z góry podatek VatKu mojemu zdziwieniu doszło do polski na urzad celny w w-wie i tam policzyli ponownie vat od całosci.Żenujące jest to, ż...

• 13815 Wyświetlenia
  • 27 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

eBay International Shipping (EIS) - jak uzyskać dokument celny SAD po odprawie towarów?

Kupiłem przedmiot od sprzedawcy z USA, który wysyła swoje towary za pomocą eBay International Shipping (EIS) za pomocą swojego konta firmowego.W EIS widnieje informacja:"eBay zajmuje się procesem dostawy międzynarodowej, w tym formalnościami i opłata...

• 261 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Cło za płyty z Japonii

Witam! Ostatnio kupiłam używane płyty z Japonii u dwóch różnych sprzedawców. U pierwszego kupiłam 8 singli (to była jedna akucja, na której wystawione były wszystkie, a nie 8 osobnych) i zapłaciłam 39,99$ + 0$ przesyłka.Single byłu używane. U drugieg...

• 2575 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Cło i podatki płatne z góry (import charges), czy nasz Urząd Celny nic nie doliczy?

Bardzo proszę o pomoc. Mam zamiar zakupić przedmiot na amerykańskim Ebayu.W opcjach zapłaty od razu pojawiaja się kwota za cło i vat - import charges. Nie można tego pominąć. Global Shipping program i jego opłaty obejmują stawki do UK. Czy to oznacza...

• 4470 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Oszust

Witajcie, Kupiłem koszulke za 300 zł która miałabyć vintage a jedyną wiadomość ktorą dostałem od sprzedawcy to że zlecil jej produkcje...  czekalem prawie 3 miesiace na dostawe mimo ze miala byc w 2 i napisalem do niego to powiedzial ze utknela na g...

• 2456 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Danina dla Kapitana Państwo podczas kupowania z UK

Cześć, z różnych artykułów na ten temat ciężko wysnuć ostateczne wnioski, a czytanie setek stron ustaw przyprawia mnie o ból głowy oraz mdłości. Z tego co zrozumiałem, to:1) Płacę Vat państwu brytyjskiemu podczas zapłaty.2) Jeśli cena kupowanych prze...

• 201 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay niekompletne zamówienie - zakup w USA

Witam, mam do was pytanie. Zakupiłem w USA wg opisu dwa niezależne zestawy, jednak wg opisu w komplecie. Ważnym faktem jest to, że sprzedający najprawdopodobniej pomylił się przy wystawianiu i ten komplet wystawił za cenę jednego zestawu(Obecnie w of...

• 137 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Niestety, ten sprzedawca nie wysyła tego przedmiotu do

Próbuję zakupić produkt, który już wcześniej próbowałem od tego sprzedawcy. Produkt dotarł bez problemu. Teraz gdy próbuję kupić ponownie, otrzymuję komunikat: Niestety, ten sprzedawca nie wysyła tego przedmiotu do: Pomeranian, Polska. Dostępne opcje...

• 205 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak trackingu na stronie Poczty Polskiej - paczka z USA

Paczka idzie z USA, jest to paczka rejestrowana z numerem do śledzenia, już nie raz zamawiałam ten właśnie rodzaj przesyłki i umożliwia on śledzenie jej od momentu wysłania w Stanach do doręczenia jej w Polsce. To odpowiednik naszego EMS/Pocztex i ta...

• 12290 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 1 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań