Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

listy priorytetowe polecone - nowe taryfy od 1 stycznia 2026

Hej. Wysyłam drobne przedmioty jako pakunki na cały świat poczta polską jako listy polecone priorytetowe. Ostatnio dostałem informację że poczta dopuści tylko do wysyłania dokumentów w ten sposób. W chwili obecnej najtańsza paczka do USA kosztuje 92 ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 244 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podatek od sprzedaży - Tylko USA?

Dzień Dobry, zastanawiam się czy tylko jeśli sprzedajemy przedmiot do kogoś z USA obowiązuje kupującego podatek od sprzedaży? Jak to jest z UK lub Europą? Również w podsumowaniu kupujący musi opłacić podatek od sprzedaży?

Etykiety zwrotne DHL - księgowość

Witam, Czy ktos z Was orientuje się w jaki sposób traktować pod kątem ksiegowości temat zakupu etykiet od DHL dla zwrotów? Ani DHL nie dostarcza nam faktury za tę usługę, ani eBay nie uwzględnia tego w comiesiecznych fakturach.

• 324 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

prosba o zwrot od kupującego - kto ponosi koszty zwrotu - osoba prywatna

witamjestem osoba prywatna , sprzedałem na ebay.de używane koła (felgi z oponami) do samochodu osobowego - koła były zgodne z opisem, z moimi zdjęciami.Osoba która kupiła koła twierdzi jednak że nie sa one zgodne z opisem ponieważ posiadaja dużo otar...

• 173 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay. com a dodawanie vat do aukcji

Witam,W jaki sposób a platformie ebay.com dodajecie vat dla każego kraju podczas wystawiania przedmiotu?U mnie widnieją tylko poszczególne stany USA, nie widzę możlwości dodania stawki vat dla innych krajów.Jak więc naliczać vat dla kupującego np. z ...

Prośba o polecenie firmy wysylkowej listów z PL do UE, USA oraz poza te lokalizacje

Dzień dobry, proszę o poradę z usług jakiego/jakich usługodawców korzystacie, nadając listy z PL za granicę, np Wielka Brytania, USA, oraz inne typu Szkocja, Australia itp.itd. Pytam, ponieważ wysyłając Pocztą Polską, podobno wiele nie dociera bądź i...

• 194 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dołączenie nowego paypal do starego konta ebay

Dzień dobry, po ponad 6 latach chciałbym coś powystawiać, lecz na stare konto paypal nie mogę się zalogować, bo zmieniłem nr tel i nie mają mnie jak zweryfikować. Zatem założyłem nowe konto, lecz szukałem w panelu ( nawet na ebay.com) jak połączyć pa...

• 374 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

wysylka do usa

czesc jak wyslac swoj towar do usa mam plyte winylowa i jak mi kupia z ebay.pl to ja sam musze isc do fedexu np i placic za ta wysylke wg ich cennika>?? prosze o szybka odp dziekuje

• 679 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zablokowanie konta na ebay

Dzień dobry,eBay.de zablokował nam konto, twierdząc, że adres jest nieprawidłowy.Nasz adres jest prawidłowy i zgodny z dokumentami przesłanymi z urzędu skarbowego.Od konsultantów otrzymuję sprzeczne informacje – raz, że adres jest poprawny, za chwilę...

• 173 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Bezprawne blokowane wypłaty za aukcję

Dzień dobry, sprzedałem urządzenie elektroniczne na Ebay i blokują mi wypłatę pieniędzy .Mają mi rzekomo wypłacić dopiero w połowie kwietnia. Żadne maile nie mają sensu bo piszą w kółko to samo o rzekomej dużej kwocie bezpieczeństwie i inne ble ble.....

• 105 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ZMIENIAMY SPOSÓB NALICZANIA PODATKU VAT - Ebay

Wita.Dziś otrzymałem meila od Ebay dotyczący zmiany sposobu naliczania podatku Vat od sprzedaży poza UE, oraz że nie podałem jeszcze nr NIP z kodem kraju. Jak mam to rozumieć? Co jeśli jestem na ryczałcie i nie jeste płatnikiem podatku VAT?

• 6625 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na kilku kanałach

Cześć chciałabym docelowo wystawiać oferty na .com i .de, jak na razie mam wystawionych 110 ofert na .com, czy jest jakaś opcja, żeby je przenieść na .de jednym przyciskiem? Czy muszę wystawić 110 ofert na .com i 110 ofert na .de? Plus jak będę mieć ...

• 373 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

LUCID Niemcy

Witam chce zarejestrować sie w LUCID Niemcy proszę o pomoc jak to zrobić oraz pytana ilość odpadu karton z 3kg w miesiacu - jak będzie sprzedaż? jakie opłaty ? co w przypadku jak nic nie sprzedam czy należny monitorować uzupełniac itp? niby przy małe...

• 1058 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania