Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Opinie

Dzień dobry,Czy mógłby ktoś kupić ode mnie produkt i wystawić opinię (książka za 1 zł)? Odwdzięczę się tym samym i zwrócę pieniądze. Po prostu zależy mi na opiniach od kupujących.Pozdrawiam

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 22 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay.com, a widoczność aukcji w UE

Dzień dobry,Niedawno postanowiłem wznowić sprzedaż na terenie Unii Europejskiej po około 2 latach przerwy. Dotychczas sprzedawałem tylko poza Unię. Mam sklep w witrynie ebay.com. Po wejściu w mój sklep z adresu ebay.com, wszystkie aukcje są widoczne,...

• 207 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

brak możliwości zmiany na biznes...czemu

Witam mam takie pytanie czemu moje konto (obecne) jest tylko kontem prywatnym nie mogę zmienić na biznes chodzi mi o to że mam dużo żeczy do sprzedania a nie wiem ile szt na 1m-c można sprzedać na koncie prywatnym jak myslicie ?? bo na biznes około 1...

• 282 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Urlop

Mam sklep zalozony na angielskim ebayu. Za tydzien udaje sie na urlop (na tydzien). Pytanie jak wlaczyc urlop? Albo jakies info, ze przesylki beda opoznione. Prosze o pomoc.

• 3763 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak zostałem okradziony przez firmę PayPal

Nie jestem zawodowym sprzedawcą, więcej na Ebayu kupuję niż sprzedaję, nie znam dokładnie wszystkich zwyczajów ale byłem do tej pory przekonany,że skoro wysłałem towar i posiadam dowód nadania przesyłki to żadna siła nie może pozbawic mnie moich pien...

• 1738 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Prośba o polecenie firmy wysylkowej listów z PL do UE, USA oraz poza te lokalizacje

Dzień dobry, proszę o poradę z usług jakiego/jakich usługodawców korzystacie, nadając listy z PL za granicę, np Wielka Brytania, USA, oraz inne typu Szkocja, Australia itp.itd. Pytam, ponieważ wysyłając Pocztą Polską, podobno wiele nie dociera bądź i...

• 751 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

listy priorytetowe polecone - nowe taryfy od 1 stycznia 2026

Hej. Wysyłam drobne przedmioty jako pakunki na cały świat poczta polską jako listy polecone priorytetowe. Ostatnio dostałem informację że poczta dopuści tylko do wysyłania dokumentów w ten sposób. W chwili obecnej najtańsza paczka do USA kosztuje 92 ...

• 1312 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Wypłata środków - eurocenty

Czy to "normalne" na ebay'u, że te cwaniaczki z miodem w uszach, nie pozwalają wypłacić eurocentów? W formularzu wypłaty można wpisać tylko pełne kwoty w euro. Nie można wpisać przecinak, kropki ani skopiować wartości z eurocentami. Nie chodzi o kwot...

• 81 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podatek od sprzedaży - Tylko USA?

Dzień Dobry, zastanawiam się czy tylko jeśli sprzedajemy przedmiot do kogoś z USA obowiązuje kupującego podatek od sprzedaży? Jak to jest z UK lub Europą? Również w podsumowaniu kupujący musi opłacić podatek od sprzedaży?

Etykiety zwrotne DHL - księgowość

Witam, Czy ktos z Was orientuje się w jaki sposób traktować pod kątem ksiegowości temat zakupu etykiet od DHL dla zwrotów? Ani DHL nie dostarcza nam faktury za tę usługę, ani eBay nie uwzględnia tego w comiesiecznych fakturach.

• 394 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

prosba o zwrot od kupującego - kto ponosi koszty zwrotu - osoba prywatna

witamjestem osoba prywatna , sprzedałem na ebay.de używane koła (felgi z oponami) do samochodu osobowego - koła były zgodne z opisem, z moimi zdjęciami.Osoba która kupiła koła twierdzi jednak że nie sa one zgodne z opisem ponieważ posiadaja dużo otar...

• 297 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay. com a dodawanie vat do aukcji

Witam,W jaki sposób a platformie ebay.com dodajecie vat dla każego kraju podczas wystawiania przedmiotu?U mnie widnieją tylko poszczególne stany USA, nie widzę możlwości dodania stawki vat dla innych krajów.Jak więc naliczać vat dla kupującego np. z ...

Dołączenie nowego paypal do starego konta ebay

Dzień dobry, po ponad 6 latach chciałbym coś powystawiać, lecz na stare konto paypal nie mogę się zalogować, bo zmieniłem nr tel i nie mają mnie jak zweryfikować. Zatem założyłem nowe konto, lecz szukałem w panelu ( nawet na ebay.com) jak połączyć pa...

• 607 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania