Cześć, przychodzę z pytaniem dotyczącym przesyłki z chin. Planuje kupić laptop o wartości 800$USD. Przesyłka to eBay SpeedPak Standard. Czy mam spodziewać się doliczenia VATu oraz Cła? Pytam, bo czytałem ze cena przy podsumowaniu już teoretycznie te ...
Dokładnie jak w temacie.Jak kupić wewnątrzwspólnotowo przedmiot z UK do Polski gdy oboje mamy VAT EU? eBay na stronie płatności nadal dodaje mi około 20% dodatkowych opłat w tym VATu.
Taki problem.. Kupiłem u sprzedawcy z Chin kamerę internetową, która okazała się wadliwa. Postanowiłem więc ją zwrócić - przesyłka na koszt sprzedawcy, ze względu na powód zwrotu. Teraz sprzedawca odpisuje mi, że dla lokalizacji Polska nie oferuje et...
Zakupiony przeze mnie towar posiadał istotną wadę, o której sprzedający nie poinformował skutecznie. Jeansy były skrócone o 7 cali=17,78cm. Dla spodni na wzrost 186cm jest to bardzo istotna zmiana. Po odebraniu towaru i stwierdzeniu rozbiezności sprz...
Witam, planuje zakup tego produktu - https://www.ebay.com/itm/333867995348?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20230919140214%26meid%3D0adddea0cade486bb26d1f46e69ec89a%26pid%3D101848%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D2...
WitamMa ktoś pomysł jak tego uniknąć.Niedawno zakupiłem na ebay.com towar za który zapłaciłem + koszt wysyłki + z góry podatek VatKu mojemu zdziwieniu doszło do polski na urzad celny w w-wie i tam policzyli ponownie vat od całosci.Żenujące jest to, ż...
Od jakiegoś czasu ebay blokuje losowo konta kupujących uniemożliwiając tym samym możliwość licytacji. Podczas próby licytacji pojawia się komunikat:"Problem with bid Attention buyer This action could not be completed at this time.{e263724-1267662x}"....
Kupiłem przedmiot od sprzedawcy z USA, który wysyła swoje towary za pomocą eBay International Shipping (EIS) za pomocą swojego konta firmowego.W EIS widnieje informacja:"eBay zajmuje się procesem dostawy międzynarodowej, w tym formalnościami i opłata...
WitamOd jakiegoś czasu przy próbie licytowania czegokolwiek pojawia mi się ciągle komunikat o treści:"Problem z ofertą. Uwaga kupujący! This action could not be completed at this time.{e263515-1266248x}"Problem jest całkowicie nierozwiązywalny, czy t...
Witam! Ostatnio kupiłam używane płyty z Japonii u dwóch różnych sprzedawców. U pierwszego kupiłam 8 singli (to była jedna akucja, na której wystawione były wszystkie, a nie 8 osobnych) i zapłaciłam 39,99$ + 0$ przesyłka.Single byłu używane. U drugieg...
Bardzo proszę o pomoc. Mam zamiar zakupić przedmiot na amerykańskim Ebayu.W opcjach zapłaty od razu pojawiaja się kwota za cło i vat - import charges. Nie można tego pominąć. Global Shipping program i jego opłaty obejmują stawki do UK. Czy to oznacza...
Witajcie, Kupiłem koszulke za 300 zł która miałabyć vintage a jedyną wiadomość ktorą dostałem od sprzedawcy to że zlecil jej produkcje... czekalem prawie 3 miesiace na dostawe mimo ze miala byc w 2 i napisalem do niego to powiedzial ze utknela na g...
Kilka dni temu kupiłem przedmiot jako niezarejestrowany uzytkownik oraz zaplacilem z gory poprzez ebay obciazajac karte. Do dnia dzisiejszego nie dostalem zadnego maila potwierdzajacego ze transakcja sie odbyla oraz ze zaplacilem za towar. Nie mam nu...