Witam,chcę zakupić adidasy ze skepu z włoch.Koszt ich to 100euro.Podaje na stronie,że przesyłka do polski 7euro.Czy to są wszystkie koszta,czy orientacyjne?Nie stety jest wszystko po włosku a to ma być moja pierwsza transakcja i troszkę się boję,że z...
Hej, potrzebuje pomocy w sprawie paczki z Niemiec wysłanej dhl paket international. Zmieniłam miejsce zamieszkania na blok i zapisałam adres do wysyłki przedmiotu w ten sposób (przykład) Adama Mickiewicza 3B/12. Czy system niemiecki dhl nie utnie mi ...
Witam ! chciałbym zakupic buty podane niżej w linku..wysyłka będzie z Tel Aviv....a wiec jakich kosztów dodatkowych poza wysyłką mogę sie spodziewać ? buty: http://www.ebay.com/itm/HUGO-BOSS-Mens-Shoes-Fashion-Black-Sneakers-APACHE-WAFER-BOSS-GREEN-N...
Witam, zakupiłam towar z Japonii. Towar dostarczony za pośrednictwem DHL Express, który naliczył cło i podatek vat i przysłał mi linka do płatności. Należności zostały przeze mnie zapłacone, ale niestety towar okazał się być nie taki jak oczekiwano i...
Co mogę zrobić w sytuacji kiedy przedmiot nie dotarł, w międzyczasie otworzyłem spór, ale sprzedający odezwał się do mnie, przeprosił za obsuwę i poprosił abym zamknął spór. Ponieważ według niego przeciwnym wypadku nie wyśle mi przedmiotu. Tak też uc...
Stracilem 1500zl na ebay.com (zaplacilem, nie otrzymalem przedmiotu) Ebay jedynie skasowal konto oszusta, nie udzielil mi zadnych informacji na jego temat(polityka prywatnosci-no tak, niech chronia zlodzieja) ani nie kiwnal palcem w mojej sprawie prz...
Witam, zakupiłam grę z Kanady. Zapłaciłam VAT i koszt dostawy z góry na ebay. Ku mojemu zdziwieniu listonosz dostarczając paczkę poprosił o zapłacenie dodatkowych 25 złotych. Z czego bierze się ta opłata? Jest to ponad 50% wartości samej paczki. Pona...
chciałbym zaczać sprzedawać rzeczy, również za granice. Jak wygląda sprawa kosztów transportu, jak to mam wycenić i jakie firmy są do tego dobre? Nie wiem jak się za to zabrać w ogóle
Witajcie,poprosiłem sprzedającego o zmianę ceny przdmiotu i otrzymałem informację że sprzedający obniżył cenę i że mam zaakceptować jego ofertę. W momencie kiedy klikam w to info to otwiera się aukcja ze starą ceną. O co tu chodzi? w jaki sposób mam ...
Witam. Kupiłam grę na konsolę xbox 360 za cenę jak na zdjęciu. Doliczony jest VAT oraz koszty wysyłki. Czy naliczone zostanie cło, albo jakiekolwiek dodatkowe koszty przy odebraniu przesyłki?
Item NOT received at all but Tracking states DELIVERED !!!Ebay appeal and seller does NOT care at all and I have lost my money on ebay first time since I have started shopping here. My question is where to report this case? How to get my money back?
Próbuję dobić się do customer supportu; jedyna opcja to "email", którego wysłanie polega na wypełnieniu formularza na stronie. Niestety mimo zaznaczenia opcji, żeby otrzymać kopię mojego zgłoszenia na email, nic nie dostałem, a przez 3 dni nie dostał...
Hej, kupiłam figurkę z Japonii i dopiero teraz zauważyłam, że w szczegółach zamówienia nie ma pokazanego VAT oraz faktury. Co w takiej sytuacji? Czy ebay pobrało VAT czy będe musiała zapłacić w Polsce podatek?