Wysyłka
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Problem z wysyłką

Dobry wieczórPotrzebuje pewnej porady. Otóż kupiłem przedmiot, jednakże odezwał się do mnie sprzedający prosząc o podanie dodatkowych danych do wysyłki, gdyż brakuje.Ja jestem z Polski, a on zza granicy. Oto treść wiadomości.Your shipping address inf...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 34 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Urzad celny w USA - nastapily jakies zmiany?

Czy coś sie zmieniło w amerykanskim Urzedzie Celnym? Wysłałem do USA przez lata kilkaset listów poleconych piorytetowych i wszystkie w miare sprawnie dochodziły, gdy zostały przyjęte na Urzedzie Celnym wychodzily z tamtad po 1-3 dni. Od polowy styczn...

• 28 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka do USA deklaracja celna

WitamDziś pierwszy raz wysłałam paczkę do USA sprzedaną na ebayu .Nie był to wielki przedmiot, ważył niecały kg bo była to bluzka. Pani na poczcie poleciła wysłać to jako list polecony priorytetowy. Pytałam o deklaracje celną Pani powiedziała że nie ...

• 2052 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

kurierzy

witam czy ktoś mi podpowie jak dodać różnych kurierów i cennik dostaw. 

• 716 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Opóźniona wysyłka GLS

Hej. Parę tygodni temu zamówiłam paczkę z USA, wysyłka odbyła się poprzez GLS.22 września paczka dotarła do "parcel center" w Holandii i od tego czasu jest cisza, status przesyłki się nie zmienił. Przewidywana dostawa miała być najpóźniej dzisiaj. Pi...

1000017941.jpg 1000017940.jpg
  • 157 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

szacowanie kosztów wysyłki za granicę

hej, w jaki sposób można oszacować koszt wysyłki za granicę w momencie wystawiania aukcji skoro nie można przewidzieć czy kupi ktoś z Czech czy Australii? Rozumiem, że wpisanie tych kosztów jest konieczne przy wystawianiu, czy można porozumieć się z ...

• 477 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka Royal mail

Cześć moja paczka stoi od 4 lutego na langley hwdc czy to normalne że tyle to trwa?

• 119 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy wysyłał ktoś ostatnio Global Expres do USA?

2022-08-05 wysłałem przesyłkę z Łodzi i ostatni status jaki widnieje na trackingu to Wysłano z Polski 2022-08-09 02:25 WER Warszawa Dawno nie korzystałam z Global'a ale widzę że sporo się zmieniło. Na stronie poczty polskiej można wyczytać wartość pr...

• 369 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Odprawa celna - eksport poza UE ze zwolnieniem z VAT

Dzień dobry Zakładam, że eksport własnego produktu (1kg, zabawki, ok. 1600zł) paczką poleconą do Kanady wiąże się z wysłaniem komunikatu IE515 otrzymaniem IE599. Mając zwolnienie z VAT chciałbym z niego skorzystać by nie dopłacać do interesu.Tu mam p...

• 470 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka poza UE Pocztą Polską a VAT 0% ?

Witam , Chciałbym wysyłać paczki poza UE za pomocą Global Express i Listem poleconym. Poczta ma bardzo dobre ceny na paczki do 2kg. Orientowałem się w US i UC i przekierowali mnie do agencji celnych albo żeby wysłać kurierem (DHL,UPS itd) . Problem j...

• 7231 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Problem z przesyłką z Chin

Witam. Kupilem cos z Chin 26 sierpnia. Wyslane zostalo 27.08.2021. Potem cos sie z nia dzialo az dojechala do guangzhou. Od 3 wrzesnia do dzisiaj czyli 13 wisi status skanowanie zbieznosci. Ktos wie co sie z nia dzieje? Link do sledzenia: https://pkg...

• 388 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z Chin

Witam. Kupilem cos z Chin 26 sierpnia. Wyslane zostalo 27.08.2021. Potem cos sie z nia dzialo az dojechala do guangzhou. Od 3 wrzesnia do dzisiaj czyli 13 wisi status skanowanie zbieznosci. Ktos wie co sie z nia dzieje? Link do sledzenia: https://pkg...

• 7488 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka z USA

Czy jest szansa że to wogóle dojdzie??? PP twierdzi że przesyłki nie ma w kraju a nadawca czekan do 15 kwietnia czy coś się na trackingu zmieni....pierwszy raz taka sytuacja 

Screenshot_2021-04-14 Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking .png
  • 207 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Początkowe określenie ceny wysyłki. Wyświetlanie przez Ebay opłaty importowej dla Kupującego.

Witam.Chciałbym sprzedać pierwszy przedmiot na ebayu, narazie tradycyjnie tzn. nie elektronicznie, lecz standardowo wysłać przedmiot przez pocztę poprzez wypełnienie druku w placówce poczty.Mam pytanie:Jeźeli wystawię przedmiot na licytację, to czy w...

• 395 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania