Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Wypłaty wstrzymane - Ponowna aktualizacja danych konta, dla serwisów międzynarodowych?

Witam, Zostałem poproszony przez Ebay o aktualizację danych do konta bankowego. Pojawił się taki komunikat: "Twoje wypłaty będą wstrzymane, dopóki nie zaktualizujesz danych konta. Zaktualizuj informacje do dnia 03 wrz, 2021, aby uniknąć dalszych ogra...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 2672 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Kontakt mailowy z ebay.com - czy możliwy?

Czy istnieje adres mailowy na amerykańskiej obsługi kienta? Zgłosiłem się z moim problem do obsługi ebay.pl, odpowiedzili .zgłoś się Pan do ebay.com - my nic nie możemy podając link do pytań i numerów telefonów. Nie czyje się na siłach aby dzwonić do...

• 7518 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przeniesienie konta z ebay.de na ebay.pl

WitamPosiadam zarejestrowane konto na ebay.de.Chciałbym przerejestrować się na ebay.pl. ponieważ posiadam konto bankowe w Polsce i nie mogę zapłacić za kupiony towar przelewem bankowym.Otwierają mi się tylko możliwości banków niemieckich. Czy ktoś wi...

• 192 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Anulowanie przesyłki w Australii

Witam,Wysłałam kurtkę o sporej wartości do Australii.Po około miesiącu od sprzedaży kupujący otworzył sprawę a Ebay zwrócił mu pieniądze.W dodatku nawet prowizja od sprzedaży nie została mi zwrócona, co jest absolutnym hitem i nie wiem dlaczego Ebay ...

• 461 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż do UK a podatek vat

WitamOd kilku miesięcy sprzedaje towar na eBay do UK. Oczywiście eBay pobierał w moim imieniu podatek VAT w wysokości 20% i odprowadzał go do brytyjskiego urzędu skarbowego. Ją wystawiałem faktury 0% i wszystko miało ręce i nogi. Miesiąc temu zarejes...

• 621 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Wystawianie przedmiotów i opłaty pomocy

Cześć mam taki problem w lutym założyłam konto prywatne na Ebay i sprzedawałam na pocztaku na Ebay com potem za pomocą ebaymag sprzedawałam na kazdej innej platformie i nie miałam zadnych opłat za wystawieianie przedmiotu.Pare dni temu zmieniłam z ko...

Pieniądze zabrane przez Instytucję Finansową Kupującego - OSZUSTWO

Witam. Wysłaliśmy Kupującemu do USA drogi towar o wartość ponad 2200 Euro. Po około czterech miesiącach Kupujący zgłosił do swojej Instytucji Płatniczej, iż produkt jest niezgodny z opisem. Pieniądze początkowo zostały zablokowane na koncie Ebay po c...

stan usługi - jak go naprawić

Witam, Potrzebuje porady co zrobić aby podnieść stan usługi.. Najbardziej obniża mi Wskaźnik defektów 7,96% 9 z 113 transakcji. Stało się to ze względu założenia konta i sprzedaży a braku synchronizacji stanów z magazynem. Przez to posprzedawały mi s...

• 182 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Wysyłka do USA

Cześć! Czy są tu osoby, które wysyłały paczki do USA i mogą mi powiedzieć, jak wygląda proces wysyłkowy? Będę wystawiać lalkę i mam do wyboru wysyłkę za pośrednictwem DHL, UPS, przesyłka zagraniczna zwykła oraz przesyłka zagraniczna priorytetowa. Któ...

• 296 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dyrektywa Dac7

Witam. Sprzedałem kilka drogich przedmiotów z kolekcji na ebay.de. Nie przekroczyłem limitu 30 transakcji, lecz już limit 2 tyś euro bez problemu. I teraz pytanie jest następujące ...mieszkam w Polsce a Polska nie wdrożyła dyrektywy...zatem informacj...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 1450 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Licytacje na różnych krajach

Dzień dobry,Mam pytanie odnośnie wystawiania produktów w formie licytacji. Czy ten sam produkt, posiadając go w jednej sztuce, mogę wystawić jednocześnie na licytację na np. na ebay.com, ebay.de i ebay.it? Na przykład ten sprzedający z Wielkiej Bryta...

• 130 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay de

Hej, wystawiliśmy pierwsze produkty na ebay,de, ale nie możemy włączyć reklam... 1. Czy aby włączyć reklamę trzeba mieć wykupiony sklep? wykupiliśmy podstawowy pakiet i nadal nie działa.2. Czy żeby mieć dostęp do reklam trzeba nabić jakąś sprzedaż na...

informacje podatkowe

Hej, wiecie może w jaki sposób płacimy podatek sprzedając na ebay. Myślałam że VAT jest odliczany od każdej sprzedanej rzeczy. A dostałam wezwanie do uzupełnienia danych podatkowych. Z czym to się wiąże? Będę musiała zapłacić podatek jeszcze raz? Dzi...