Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaż na ebay de

Hej, wystawiliśmy pierwsze produkty na ebay,de, ale nie możemy włączyć reklam... 1. Czy aby włączyć reklamę trzeba mieć wykupiony sklep? wykupiliśmy podstawowy pakiet i nadal nie działa.2. Czy żeby mieć dostęp do reklam trzeba nabić jakąś sprzedaż na...

informacje podatkowe

Hej, wiecie może w jaki sposób płacimy podatek sprzedając na ebay. Myślałam że VAT jest odliczany od każdej sprzedanej rzeczy. A dostałam wezwanie do uzupełnienia danych podatkowych. Z czym to się wiąże? Będę musiała zapłacić podatek jeszcze raz? Dzi...

jak uporać się z ebay. com i nieuczciwym kupującym

Witammam poważny problem z kupującym i z bezdusznymi pracownikami ebay.comw dniu 1/07/13 sprzedałem przez ebay.com sztylet do USAsztylet wysłałem kupującemu 16/07/13 ,ponieważ kupujący chciał wylicytować jeszcze zegarek który wstawiłem na licytację w...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 5349 Wyświetlenia
  • 24 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

Rozwiązane! Wysyłka sprzedanego towaru jako firma

Dzień dobry,Jak wyglądają formalności celne(wysyłka) gdy chce wysłać sprzedany towar jako firma np. do USA? Są w ogóle jakieś formalności celne itp? Jako osoba prywatna wysyłałem po prostu paczkę.

• 140 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Rejestracja na zagranicznym ebay'u

Czy bedąc zarejestrowanym na polskim ebay'u mogę się zarejestrować na zagraniczych ebay'ach(ebay.de, ebay.co.uk itp), mając adres zamieszkania w Polsce? Czy w takim wypadku każde konto musi być powiązane z osobnym e-mailem i kontem paypal?

Zmiana numeru rachunku

Zmiana numery rachunku i zablokowane konto, bo na nowym koncie brak adresu w wyciągu. Próba powrotu do starego konta zakończona niepowodzenie. Support przestał kompletnie odpowiadać. 500 transakcji, 3 lata w serwisie i 100% pozytywnych komentarzy. Ni...

• 203 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kwestia niesłusznie przyznanego zwrotu na eBay - wymagam pomocy

Cześć Wszystkim,Chciałem podzielić się moim niedawnym doświadczeniem na eBay. Sprzedawałem iPhone'a do klienta w Nigerii, ale napotkałem problem, który według mnie wskazuje na poważny defekt w systemie eBay.Zamówienie zostało wysłane za pośrednictwem...

• 893 Wyświetlenia
  • 13 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z wyszukaniem własnej ofetry

Cześć, Wystawiłem ofertę sprzedaży. Aukcja od 1 zł + Kup Teraz! W panelu użytkownika niby z ofertą jest wszystko ok, ale za pomocą wyszukiwarki nie mogę jej wyszukać wśród wszystkich ofert, nawet zawężając filtrowanie tylko do własnego użytkownika. N...

• 148 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedawanie na ebay.de z prywatnego konta

Witam, Chcę zacząć sprzedawać na ebay.de jako polska zarejestrowana firma z polskim nipem. Czy mogę to robić z konta prywatnego? Jak wtedy wygląda sytuacja z płaceniem podatku? Czy normalnie standardowo mogę dołączać paragon do każdej transakcji, czy...

eBay okradło mnie na 550 euro i chce jeszcze więcej

Proszę o pomoc bo już nie mam sił jak rozwiązać tą sprawę. Sprzedałem trzy komputery przez eBay nagle sobie wymyśli blokadę konta. Okazało się że niby na moje dane było konto kiedyś jakieś i nie mogę sprzedawać co jest nie prawda. Dwa komputery dotar...

• 257 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwracany przedmiot został podmieniony

Kupujący zamówił ode mnie przedmiot a jego stan był udokumentowany zdjęciami produktowymi był praktycznie jak nowy. Przed wysyłką porobiłem dodatkowe dokładne zdjęcia przedmiotu aby uchronić się przed potencjalnym oszustwem. Klient zgłosił problem z ...

• 281 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Proszę o pomoc - DG Ryczałt - kasa fiskalna a sprzedaż zagranicę

Witam Niestety ale alledrogo ostatnio zaszło mi niesamowicie za skórę i postanowiłem coś zmienić. Drodzy Forumowicze, chciałbym założyć sklep internetowy na angielskim ebayu po prześledzeniu kilku watków na forum zauważyłem że na naszym rodzimym ebay...

• 444 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

NUMER PASZPORT LUB PRAWOJAZDY DO UAKTUALNIENIA DANYCH

3 dni temu sprzedałem przedmiot. Ebay natychmiast zablokował pieniądze i żąda uaktualnienia danych. Trzeba wpisać numer dokumentu, a do wyboru jest PASZPORT i PRAWOJAZDY. Nie mam PASZPORTU i nie mam PRAWOJAZDY. Mam za to DOWÓD OSOBISTY, jak każdy z n...

• 1207 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania