Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Pieniądze zabrane przez Instytucję Finansową Kupującego - OSZUSTWO

Witam. Wysłaliśmy Kupującemu do USA drogi towar o wartość ponad 2200 Euro. Po około czterech miesiącach Kupujący zgłosił do swojej Instytucji Płatniczej, iż produkt jest niezgodny z opisem. Pieniądze początkowo zostały zablokowane na koncie Ebay po c...

stan usługi - jak go naprawić

Witam, Potrzebuje porady co zrobić aby podnieść stan usługi.. Najbardziej obniża mi Wskaźnik defektów 7,96% 9 z 113 transakcji. Stało się to ze względu założenia konta i sprzedaży a braku synchronizacji stanów z magazynem. Przez to posprzedawały mi s...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 154 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Wysyłka do USA

Cześć! Czy są tu osoby, które wysyłały paczki do USA i mogą mi powiedzieć, jak wygląda proces wysyłkowy? Będę wystawiać lalkę i mam do wyboru wysyłkę za pośrednictwem DHL, UPS, przesyłka zagraniczna zwykła oraz przesyłka zagraniczna priorytetowa. Któ...

• 243 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dyrektywa Dac7

Witam. Sprzedałem kilka drogich przedmiotów z kolekcji na ebay.de. Nie przekroczyłem limitu 30 transakcji, lecz już limit 2 tyś euro bez problemu. I teraz pytanie jest następujące ...mieszkam w Polsce a Polska nie wdrożyła dyrektywy...zatem informacj...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 1287 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Licytacje na różnych krajach

Dzień dobry,Mam pytanie odnośnie wystawiania produktów w formie licytacji. Czy ten sam produkt, posiadając go w jednej sztuce, mogę wystawić jednocześnie na licytację na np. na ebay.com, ebay.de i ebay.it? Na przykład ten sprzedający z Wielkiej Bryta...

• 103 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay de

Hej, wystawiliśmy pierwsze produkty na ebay,de, ale nie możemy włączyć reklam... 1. Czy aby włączyć reklamę trzeba mieć wykupiony sklep? wykupiliśmy podstawowy pakiet i nadal nie działa.2. Czy żeby mieć dostęp do reklam trzeba nabić jakąś sprzedaż na...

informacje podatkowe

Hej, wiecie może w jaki sposób płacimy podatek sprzedając na ebay. Myślałam że VAT jest odliczany od każdej sprzedanej rzeczy. A dostałam wezwanie do uzupełnienia danych podatkowych. Z czym to się wiąże? Będę musiała zapłacić podatek jeszcze raz? Dzi...

jak uporać się z ebay. com i nieuczciwym kupującym

Witammam poważny problem z kupującym i z bezdusznymi pracownikami ebay.comw dniu 1/07/13 sprzedałem przez ebay.com sztylet do USAsztylet wysłałem kupującemu 16/07/13 ,ponieważ kupujący chciał wylicytować jeszcze zegarek który wstawiłem na licytację w...

• 6284 Wyświetlenia
  • 24 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

Rozwiązane! Wysyłka sprzedanego towaru jako firma

Dzień dobry,Jak wyglądają formalności celne(wysyłka) gdy chce wysłać sprzedany towar jako firma np. do USA? Są w ogóle jakieś formalności celne itp? Jako osoba prywatna wysyłałem po prostu paczkę.

• 258 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Rejestracja na zagranicznym ebay'u

Czy bedąc zarejestrowanym na polskim ebay'u mogę się zarejestrować na zagraniczych ebay'ach(ebay.de, ebay.co.uk itp), mając adres zamieszkania w Polsce? Czy w takim wypadku każde konto musi być powiązane z osobnym e-mailem i kontem paypal?

Zmiana numeru rachunku

Zmiana numery rachunku i zablokowane konto, bo na nowym koncie brak adresu w wyciągu. Próba powrotu do starego konta zakończona niepowodzenie. Support przestał kompletnie odpowiadać. 500 transakcji, 3 lata w serwisie i 100% pozytywnych komentarzy. Ni...

• 333 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kwestia niesłusznie przyznanego zwrotu na eBay - wymagam pomocy

Cześć Wszystkim,Chciałem podzielić się moim niedawnym doświadczeniem na eBay. Sprzedawałem iPhone'a do klienta w Nigerii, ale napotkałem problem, który według mnie wskazuje na poważny defekt w systemie eBay.Zamówienie zostało wysłane za pośrednictwem...

• 1381 Wyświetlenia
  • 13 odpowiedzi
  • 0 podziękowania