Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

zakładanie sklepu problem z subskrybcją

Witam chciałabym założyć sklep na ebay.com. Postępowałam dotychczas zgodnie z instrukcjami, zarejestrowalam sie na ebay.pl i reszte działań robie na ebay.com. Mam już status osoby sprzedającej (seller account), mam zweryfikowane konto na paypal'u (pr...

Znawcy PayPal.pl - poszukiwani

Niedawno poruszyłam temat blokady płatności za sprzedane rzeczy. Od starszych bywalców tego forum otrzymałam odpowiedź, że wszystkim rządzi komputer. Teraz po następnych blokadach wiem jedno - to mylne twierdzenie. Może tak jest na świecie ale w PayP...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 161 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłać na adres z paypala czy z ebaya

Witam, Na jaki adres mam wysyłać swoje paczki, skoro w wiadomości od ebaya jest jeden adres, a w wiadomości od paypala jest drugi adres? Już mam po raz nty taką sytuację i raz musiałem czekać ponad tydzień na odpowiedź użytkownika więc chciałbym taki...

Pierwszy problem - spor

W streszczeniu. Gosc kupil u mnie przedmiot. W paypalu przyszedl adres wysylki inny niz w ebayu. Wyslalem 2 maile do goscia z pytaniem na jaki adres wyslac, jednak nie zauwazylem ze mail wyslany poprzez "odpowiedz do" nie leci do kupujacego tak jak n...

• 330 Wyświetlenia
  • 16 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

opłata pocztowa na ebay.de

Witam, Mam prośbę o informacje na temat opłaty pocztowej na ebay.de. Chciałabym aby opłata była widoczna dla klienta pod ceną towaru. Obecnie wystawiam towar, zaznaczam w ustawieniach rodzaj przesyłki expresowej za granicę ale niestety cena przesyłki...

• 41 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay.de i numer telefonu VOIP

Witam!czy ktoś z was rozwiązał problem kontaktu telefonicznego z klientami po niemieckiej stronie? Chciałem założyć numer VOIP w niemieckiej numeracji, ale posiadają regulacje które wymagają odemnie wysyłania aktualnych niemieckich rachunków za prąd ...

• 429 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Firma a ebay.de i ebay.com

Chciałbym założyć konto firmowe i sklep. Towar, którym zamierzam handlować nie ma zbyt wielu chętnych w Polsce (niezbyt popularne przedmioty kolekcjonerskie). Chciałbym więc trafić do klienta zagranicznego (import mam w razie co wpisany w działalność...

• 188 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Handel na ebay.co.uk - działalność za granicą ?

Moja zagadka wygląda następująco. Na stałe mieszkam UK. Mam zamiar założyć tutaj działalność (sole trade) i sprzedawać rękodzieło mojej mamy. Chciałbym również pod tą działalność założyć nowe konto na ebay.co.uk i paypal na firmowe konto w UK ( prakt...

Wysyłka do cały świat: na ebay fr.

Bardzo proszę o pomoc, bo nie mam już sił na kombinowanie. Wystawiłem przedmiot na Ebay.fr i nie mogę ustawi obcji "wysyłka do: cały świat". jak to zrobic, nie wiem gdzie ukryli te obcję. Z góry dziękuję za pomoc.

• 485 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zwrot towaru na ebay.de

Witam Mam nastepujacy problem - sprzedalem na swoim koncie firmowym przedmiot na ebay.de jednak kupujacy odeslal go do mnie bez podania przyczyny. Wiadomo ma takie prawo, jednak odeslal paczke za pobraniem 15EUR na pokrycie kosztow transportu zwrotne...

Sprzedaż na ebay.com

Witam Postanowiłem zacząć przygodę z ebayem. Interesuje mnie głównie sprzedaż na ebay.com. W związku z tym mam kilka pytań. 1. Wyczytałem, że w razie wysyłki towaru muszę wypełnić druk celny. Czy z tym wiążą się jakieś opłaty celne od wartości towaru...

• 496 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

OLEWANIE klienta przez ebay.de

Witam. W w drugiej połowie grudnia sprzedałem Niemcowi obiektyw poprzez ebay.co.uk (transakcja w funtach). Lepsze ceny niż w Polsce, więc czemu nie. 6. stycznia założył mi sprawę poprzez ebay.de (jakim cudem jak sprzedałem przez .co.uk?) z treścią "i...

• 100 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem z otrzymaniem wplaty od Ebay !!

Witam, jestem nowym uzytkownikiem i sprzedalam przedmiot na niemieckim Ebayu.Kupujacy zaplacil tego samego dnia przez Pay Pal.Otrzymalam meila od Ebay.pl iz mam wyslac przedmiot jak najszybciej, odznaczyc ikone ze zostal wyslany i na tej poctawiepien...

• 128 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PAYPAL a wysyłka kurierem

Witam! Naczytałem się różnych "ciekawych" informacji na temat Paypala. Mam pytanie: 1) czy wysyłka kurierem z możliwością monitorowania od nadawcy do odbiorcy wykluczy problem blokowania i zwracania środków z powrotem do nadawcy? 2) jestem nowy na eb...

• 494 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań