Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Tracking z USPS kończy się na lotnisku w Warszawie

Zakupiłam torebkę w sklepie w USA. Przesyłka została nadana USPS dnia 11lutego. Dostałam numer przesyłki abym mogła ją śledzić i wszystko szło dobrze do dnia 15 lutego kiedy to pojawiła się informacja :"Your item departed a transfer airport in Okecie...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 87091 Wyświetlenia
  • 438 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Zakup przedmiotu z USA, brak wysyłki do Polski.

Witam wszystkich serdecznie,Chcę kupić telefon jakim jest Samsung UpStage SPH-M620 z USA, konkretnie z (Valencia, California, Stany Zjednoczone), jednak sprzedający nie udostępnił wysyłki do Polski, chociaż jeszcze miesiąc temu była. Sprzedający nie ...

• 573 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup na ebay.de na firmę w PL - płatność w kwocie netto

Czy na ebay.de jest możliwość zapłaty w kwocie netto, bez naliczonego podatku VAT przy zakupie na firmę zarejestrowaną w Polsce, będąca aktywnym płatnikiem VAT ?Konto jest zarejestrowane na ebay.pl na firmę, NIP PL jest zarejestrowany.Przy dokonywani...

Rozwiązane! Nieodebranie samochodu -konsekwencje

Cześć. Jakiś czas temu 14.05 kupiłem w Niemczech samochód z uszkodzoną skrzynią biegów.Niestety kontakt ze sprzedającym jest tylko mailowy. Podał adres odbioru oraz nr telefonu który nie odpowiada. Po parunastu próbach dodzwonienia się wysłałem mailo...

• 180 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakupy z USA ??

Witam, chciałbym kupić na ebay z Virginia, Stany Zjednoczone: Mam pytanie co do płatności, ile będę płacił po naciśnięciu KUP TERAZ. Cena: 336,17 zł + Wysyłka 84,97 zł + Opłaty importowe $27,92 ??? Czy tylko 336,17zł ??? + 84,97zł ??? Czy ta metoda k...

• 8978 Wyświetlenia
  • 14 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zawyżone koszty wysyłki z Niemiec

Witam, zakupiłem przedmiot na ebay.de i wprawdzie przy zakupie był podany koszt wysyłki 39,99 euro (mała paczuszka), ale jak napisałem jeszcze dobre 3 godziny przed końcem licytacji do sprzedającego, czy wyśle mi w razie wylicytowania taniej przez DP...

• 223 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysłana paczka a przyznanie zwrotu kupującemu

Cześć, zakupiłem rower z UK , gość zwlekał z wysyłką, dość długo bo 3 tygodnie, i podał mi fałszywy tracking code, minął ebayowy termin wysyłki, otworzyłem sprawę o zwrot pieniędzy, Ebay przyznał mi zwrot i czkam na przelew, a sprzedawca wysłał mi ro...

• 97 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zamówienie powyżej 150€ i cło ze stawką 0%

Witam,Będę składał swoje pierwsze zamówienie, które wyniesie powyżej 150€. Pierwszy raz będę miał odczynienia z cłem i chciałbym się upewnić, ze dobrze to rozumiem.Chciałbym zakupić w USA karty kolekcjonerskie do starej gry na PS3 The Eye of Judgment...

• 763 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zamówienie nie doszło do skutku

Przed chwilą kupowałam coś na ebay, po kliknięciu w zapłać, dość długo to trwało, ale w końcu pokazała się informacja: "dziękujęmy za zakup". Przedmiot jest oznaczony jako zapłacony, jednak... pieniadze nie zostały pobrane z konta paypal.Po kliknięci...

• 803 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! ochrona kupujących ebay

Ile jest czasu od zakupu przedmiotu na skorzystanie z ochrony kupujących ebay?Kupiłam przedmiot w anglii, z informacji jaką otrzymałam z ebay został wysłany 17 stycznia, nie było numeru śledzenia. Przedmiot miał najpóźniej dotrzeć 6 lutego. 9 lutego ...

• 504 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dlaczego ebay pozwala na oszustwa ze strony sprzedających

Biorę udział w licytacji na stronie ebay.com. Zdecydowałem się na licytację z uwzględnieniem kosztów wysyłki. Koszt wysyłki wynosił w trakcie licytacji $ 28, sprzedawca jednak przed zakończeniem licytacji zmienił koszt dostawy na $46. Jest to zwykłe ...

• 105 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Bezpłatna wysyłka za granicę z Japonia

Dzień dobry,Chce kupić produkt o wartości 300zł z Japonii korzystając z dostawy "Bezpłatna wysyłka za granicę z Japonia". Czy będę musiał płacić cło ? Jeśli tak to o jakieś kwocie mówimy.

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 1041 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z odbiorem przesyłki z USA International Priority Shipping

Witam. 11 grudnia zakupiłem w USA przedmiot, który został wysłany do mnie od razu International Priority Shipping . Otrzymałem nr trackingu :UPAAB000000043008011. Przesyłka do dziś nie dotarła. Gdy sprawdzam jej status, sytuacja przedstawia się nastę...

• 7065 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! sprzedający naraził mnie na koszty

Dzień dobrykupiłem przedmiot od sprzedającego z Bułgarii na stronie jest zaznaczone że towar jest w Bułgarii a podatek Vat wliczony do ceny.teraz przyszła mi faktura wat i opłata celna za ten przedmiot bo został wysłany z Turcji sprzedający mnie o ty...

• 132 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania