Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Global Shipping Program - UK - zwrot.

Dzień dobry,kupiłem elektronikę w UK od osoby prywatnej, wysyłka przez GSP. Przesyłka została rozpakowana - zapewne do odprawy celnej, a potem wraz z resztkami opakowania włożona do plastikowego worka i owinięta taśmą. Nie chroniło jej to przed uderz...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 171 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay a cło

Dzień dobry, Mam takie pytanie. Ostatnio chciałam sobie zamówić produkt z ebay, którego nie mogę dostać w Polsce podczas podsumowania zamówienia pojawiły się opłaty importowe. Moje pytanie brzmi, czy w tych opłatach jest wliczone cło jeśli takie zost...

• 113 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

sprzedający pomimo zatwierdzenia oferty nie wysyła faktury do zapłaty

Kupilem przedmiot ,sprzedający wyraznie napisal w wiadomosci,ze ma miedzynarodowa wysylke ebay i musze zlozyc ofertę,zlozyłem,zatwierdził,ale nie moge sie go doprosic o fakture do zaplaty. Czy taka fakture wystawia sprzedajacy czy ebay? jak to sie od...

• 148 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Płatność przelewem bankowym?

Witam. Czy za przedmioty na ebay można płacić również przelewem bankowym?Na przykład poprzez bankowość internetową swojego banku?Czy pozostają tylko serwisy typu PayPal lub karta?Chodzi o kupowanie za granicą.Pozdrawiam.

Zakup radia z Autralii

Witam, Zastanawiam się nad zakupem radia. Wartość przedmiotu to około 1000 AU + wysyłka 90AU (AU Interparcel International Express). Jakieś doświadczenia z zakupami z Australii? Kwota nie jest mała i mam obawy. Choćby czy przedmiot dotrze w całości. ...

• 268 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup na ebay.de ochrona kupującego

Proszę o informację jak wygląda ochrona kupującego przy zakupie na ebay.de w sytuacji gdy sprzedawca osoba prywatna po wygraniu przeze mnie aukcji nie zgadza się na płatność przy odbiorze osobistym tylko chce zapłaty z góry za przedmiot przez paypal.

• 132 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

VAT - czy ebay zgłasza numer IOSS do elektronicznego systemu celnego w ramach wysyłek GSP

Tak jak w temacie. Kupilem jedna rzecz na ebay od sprzedawcy z USA. Wysyłka jest za pomoca GSP - Global Shipping Program. Czyli sprzedawca wysyła rzecz do ebay w USA, Natomiats to ebay wysyła towar z USA do Polski. Oczywiście, ebay pobrał od transakc...

MERCEDES VIANO

kupiłem mercedesa VIANO PRZEZ EBEY I FIRME TRANSPORTOWOM SHIPLY NR ZLECENIA TO DE843B324GK MIAŁ BYC DO 5DNI ROBOCZYCH POD WSKAZANYM ADRESEM A DALEJ GO NIEMA FIRMA SHYPLI MIAŁA GO DOSTARCZYC.

• 101 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

MERCEDES VIANO

kupiłem mercedesa VIANO PRZEZ EBEY I FIRME TRANSPORTOWOM SHIPLY NR ZLECENIA TO DE843B324GK

• 69 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Nadanie paczki poprzez Polamer

Witam. Zlozylo sie takz ze jestem zmuszony wyslac paczke z USA przez Polamer bo sporo taniej wychodziniz przez USPS. Czy ktos kto mial juz doczynienia z Polamerem moglby mi napisac dokladnie jak ma nadac kolo w USA pake do polameru ? Tzn na ichstroni...

• 9348 Wyświetlenia
  • 25 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakupy z Irlandii

Cześć,Chciałbym kupić używany sprzęt fotograficzny z Irlandii za około 1000 Euro.Czy po dostarczeniu przesyłki do Polski będę musiał zapłacić Vat i cło ?z góry dziękuję za odpowiedźMarek

• 528 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Etap przed zgłoszeniem celnym

Witam, kupował ktoś coś może ostatnio za granicą i przypomina sobie czy to normalne, że od 7 dni przesyłka z Rosji stoi mi na takim etapie, bo z doświadczenia wydaje mi się, że to długo i już zaczynam myśleć, że ktoś otworzył przesyłkę i ukradł to co...

• 401 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupowanie z Litwy

Witam ,mam pytanie o kupno felg z Litwy robie to pierwszy raz i boje się zaryzykować moze ktos kupował vos z Litwy i podpowie czy paczki fochodza w miarę podanych terminach ia może ktoś już kupował felgi i moze cos doradzić?

• 91 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań