Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Ustawienie danych do wystawienia faktury

Cześć,czy jest na ebayu możliwość podania danych do faktury (nazwa, adres + NIP), tak żeby sprzedawca dostał je podczas otrzymywania zamówienia i mógł wystawić na nie fakturę (tak jak to świetnie działa na konkurencyjnym portalu).Ponieważ nie widzę t...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 722 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak kupować w granicach Unii posiadając VAT UE

Cześć,czytam forum, tematy są dość podobne, ale o radzeniu sobie z pojawiającym się problemem, a nie jego zapobieganiu.Tak więc w jaki sposób kupować przez Ebay bez doliczania VAT posiadając VAT-EU? Założyłem drugie konto - na firmę, ale i tak nie zn...

• 1145 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zapłata podatku VAT dla Kupującego?

Dzień dobry. Zamierzam pierwszy raz dokonać zakupu przedmiotu z zagranicy na ebay. Konkretnie: jestem osobą prywatną, przedmiot będzie zakupiony w Hiszpanii, również od osoby prywatnej. Czy poza kosztem przedmiotu i wysyłki (podanej już w ogłoszeniu)...

• 278 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Hurtowe zakupy z USA

Witam wszystkich, Przeszedł mi przez głowę szalony pomysł.Chciałabym kupić kilkanaście przedmiotów z USA. Koszty wysyłki dla każdego z nich niestety są duże i przy kilkunastu małych przedmiotach robi się to niezbyt opłacalne. Zaczęłam się zastanawiać...

• 388 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zamówienie jako gość

Witam wszystkich. Czy jest możliwość podpięcia numeru zamówienia, jeszcze nie zrealizowanego , złożonego jako gość do później założonego konta na ebay?

• 211 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

opłacone a towaru brak

17.12.2023 roku zapłaciłam kartą za grę komputerową jako gość a teraz ebay mi mówi że z innego konta się logowałam i nie mogę nic się dowiedzieć jedna wielka ściema i oszustwo a pieniądze umieli z konta zabrać telefon podałam brak kontaktu UWAŻAJCIE

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 165 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Bezpłatna wysyłka za granicę z Japonii

 Dzień dobry,Chce kupić produkt(ubranie) o wartości 730,32zł (182,04 US) z Japonii korzystając z dostawy "Bezpłatna wysyłka za granicę z Japonii". Czy będę musiała płacić cło lub VAT? Jeśli tak to o jakieś kwocie mówimy.

IMG_5836.jpeg
  • 1673 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Koszt przesyłki z USA Nowego Jorku od prywatnego sprzedawcy

Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć czy koszt przesyłki z USA Nowego Jorku od prywatnego sprzedawcy podany przez eBay w 100% pokrywa się z rzeczywistością czy będę musiał spodziewać się jakichś dopłat z mojej strony przy odbiorze. Takie pytanie prz...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 355 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Propozycja kupna poza eBay

Dzień dobry, kupiłem filmy fotograficzne na eBay z Niemiec i od razu dostałem od sprzedającego wiadomość, że ma ich więcej, i jeśli kupię tę dodatkową ilość, może je wysłać razem z przesyłką kupioną przez eBay. Brzmi prawdopodobnie, bo objętościowo a...

• 187 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kto dostarcza w Polsce paczki "eBay Delivery Services"?

Czekam na paczke ze Stanow, dzisiaj w sledzeniu status zmienil sie na nieudane doreczenie w dniu wczorajszym. Nie dostalam zadnych powiadomien, ze ta paczka byla wydana do doreczenia, jest tez w sledzeniu zero informacji kto ma paczke (numer zaczynaj...

• 1855 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Znikające paczki z USA

Witam Czy ktoś ma podobne przypadki ? Niedawno kupiłem na stanach zegar oczywiście zapłaciłem za niego i koszty transportu i wszelkie podatki. Przesyłka wysłana za pośrednictwem Ebay. Dotarła do centrum dystrybucji DHL we Francji ( bo za ich pośredni...

• 204 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupowanie ze stanów i make offer

Dzień dobry, pierwszy raz kupuje coś przez Ebay. Złożyłam ofertę z niższa cena sprzedającemu i po 3 min otrzymałam fakturę z ebay na opłacenie zamówienia. To znaczy, ze przedmiot już będzie mój, czy dopiero po opłaceniu sprzedawca zaakceptuje bądź od...

• 339 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Import z UK do polski Poczta Polska

WitamMam po raz kolejny problem z naszą kochaną PP.Zakupiłem niedawno zegar na aukcji UK za wartość około 400 GBPNadawca wysłał wspomniany przedmiot za pomocą Royal Mail i niestety łapę na tą przesyłkę położyła nasza PP.Oczywiście dostałem zawiadomie...

• 705 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania