24-06-2011 17:20
mój list wyszedł z Polski ( sprawdziłem na stronie Poczty Polskiej ) ale nie doszedł do adresata. Czy ktoś zna stronę na której można monitorować przesyłki polecone np w USA i Niemczech ... ?
14-04-2013 13:09
to jakaś grubsza sprawa...
mi zaginęły 22 paczki (w tym kilka wieloprzedmiotowych) do USA nadane 8 marca, znajomemu 4 paczki ten sam okres...
na dzień dzisiejszy jestem kilka tys. w plecy... 😕
14-04-2013 13:14
mam też te daty i też jestem już kilka tys w plecy
15-04-2013 19:22
Już nie wiem jak się ludziom tłumaczyć, kolejne zaginione przesyłki i mocno opóżnione... mam już kilka spraw otwartych...
ktoś jeszcze ma taki przypadek?
16-04-2013 21:52
W UK tracking nie dziala, a dokladniej dziala ale tylko do momentu przyjecia w Langley lub Heathrow, sa tomzbiorcze sortownie do listow spoza UK.
Listom tym nadawane sa nowe numery trackingowe, nieznane dla nadawcy, a same listy traktowane sa jako zwykle, a nie polecone. Przy odbiorze nie jest wymagany podpis, sa tez nader czesto zostawiane na skrzynkach w klatkach schodowych, wreczane dowolnemu najblizszemu sasiadowi itp. Czytalem ostatnio o Angliku, ktory kupil cos z zagranicy, nie dostal, wiec zglosil spor i roszczenie z ebay. Poniewaz brak tego trackingu na terenie Anglii sprzedawca nie mogl udowodnic ze towar doreczono i spor przegral.
Tymczasem kupujacy po ponad roku robil przemeblowanie w domu i paczka sie znalazla miedzy kaloryferem a kanapa. Mieszkal na parterze, a listonosz wrzucil list polecony z towarem przez okno...Tak niestety dziala Royal Post i wysylki do Anglii naleza do najbardziej ryzykownych.
20-04-2013 15:27
Witam
Pytanie do znawców jak monitować w stanach Zjednoczonych list priorytet wysłany poprzez poczte polska.
przerzuciłem odpowiedzi i nic.
dziękuje za odpowiedź
20-04-2013 16:45
wejdz w linka i wpisz numery
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction!input.action
24-04-2013 21:55
Jest dobra wiadomość!!!! zaginione przesyłki do USA zaczynają dochodzić!!! Właśnie pierwsza z nich doterła po 1,5 miesiąca drogi... czekam na resztę:D
08-05-2013 13:23
Kochani i Niemcy w końcu poszły do przodu. Można śledzić list polecony na stronie DHL:
http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/set_identcodes.do
🙂 🙂 🙂
31-05-2013 14:40
Witam
Moi drodzy podajcie link do sprawdzenia w Wielkiej Brytani
( w temacie był ale po sprawdzeniu wyskakuje że nie ma przesyłki )
dziękuje
02-06-2013 23:39
witaj , lepiej korzystaj z furgonetka.pl, rewelka, paczki tanie do UE ,poza tym masz cały czas podgląd wysyłki, paczka idzie do 4-5 dni pozdrawiam,
listy pocztą-nie masz monitoringu a kosztuję tyle co paczka w furgonetce