24-06-2011 17:20
mój list wyszedł z Polski ( sprawdziłem na stronie Poczty Polskiej ) ale nie doszedł do adresata. Czy ktoś zna stronę na której można monitorować przesyłki polecone np w USA i Niemczech ... ?
22-01-2014 02:10
Niby tak, ale do momentu przejęcia listu w Wielkiej Brytanii, dalej monitoring się urywa na LANGLEY HWDC. Trochę się niepokoję, bo do LANGLEY HWDC list dotarł 13.01, czyli 9 dni temu. Nie wiem, czy powinno to tak długo trwać, szczególnie, że to był polecony priorytet więc wg zapewnień poczty odbioraca już powinien otrzymać przesyłkę...
A czy po doistarczeniu do odbiory wyświetli się w statusie przesyłki, że została doręczona, czy po prostu już zostanie LANGLEY HWDC?
25-01-2014 16:48
joanna240687:
będzie widniało jako dostarczone.
Składaj reklamacje na poczcie. Paczka gdzieś utknęła w centrum sortowniczym. Czym szybciej zgłosisz reklamacje tym lepiej, bo może się za to wezmą.
10-04-2014 00:57
Witam
Czy może ktoś mi napisać ile idzie list polecony z Argentyny, na razie czekam miesiąc i nic????????
10-04-2014 08:51
składaj reklamacje na poczcie,jak idzie miesiąc to może iść 4 miesiące.Do Brazylii list szedł prawie 4 miesiące.Niestety z kasą już możesz się pożegnać
29-06-2014 20:04
Wysłałem paczkę do UK i mnie strach bierze czy nie przepadnie na Hitroł...
P.S. Gdzie sie wpisuje nrr paczki w PayPalu?
29-06-2014 20:39
Wchodzisz do szczegółów transakcji i na dole masz:
Dodaj informacje z systemu monitorowania przesyłek
29-06-2014 22:44
skanuja ale bardzo wybiorczo, jak im sie chce skanerek przylozyc ;d
przesylki mozesz sledzic na stronie poczty polskiej lub pod tym adresem http://www.17track.net/index_en.shtml
02-08-2017 23:27
WITAM
POTRZEBUJĘ POMOCY
PISZESZ ŻE NA USPS MOŻNA W PODANY PRZEZ CIEBIE SPOSÓB SPRAWDZIĆ PRZESYŁKI, SPRAWDZAŁEM NIE WIDZI ŻADNEJ
WYSYŁAM LISTY POLECONE PRIORYTETOWE I MAM PROBLEMY BO KLIENCI W USA NIE MOGĄ MONITOROWAĆ. DPRAWDZAM TO OD MIESIĄCY, NA 100 PACZEK ZANALZŁEM 2 ! CO JEST GRANE. MASZ JAKIEŚ INFORMACJE.PROSZĘ
28-08-2017 23:06
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa reklamacji na polecony priorytet wysłany do USA?
Nie wiem czy przesyłka doszła bo nie ma trackingu. Kupujący zakłada spór i dostaje zwrot kasy. Chciałbym złożyć reklamację - jak do tego podejdzie Poczta Polska?
31-08-2017 10:31
Owieczny problem, USPS ma w głebokim poważaniu monitoring przsyłek, od kilku lat nie wpisuje ich w system.
Z naszego monitoringu wiemy, że wysłane,
Dzwoniąc do działu reklamacji Poczty Polskiej uzyskamy informację, że worek z naszą przesyłką dotarł do Usa i na tym koniec.
Składasz normalnie reklamację na poczcie i wpisujesz wartość przesyłki.
Do 3 miesięcy mają czas na rozpatrzenie sprawy.
Wysyłają info do Usa z zapytaniem i po otrzymaniu odpowiedzi reagują.
Bardzo często zdarza się, że przesyłka wraca z powrotem do Polski, bo amerykański matoł nie raczył pofatygować się na pocztę ,
bo prościej jest otworzyć spór odzyskać kasę.
Ebaycom zawsze rozpatruje sprawy na korzyść kupującego, tam nikt nie czyta tego co piszesz.
Nie warto z nimi walczyć, bo każda sprawa rozpatrzona przez nich jest wpisywana w system ocen, a my jako sprzedawcy nie otrzymujemy nawet zwrotu prowizji.
Dotyczy to praktycznie wszystkich odmian Ebay.
Inaczej to wygłada tylko na Ebayde, tam dział obsługi rzetelnie i sprawiedliwie rozpatruje każdą zgłoszoną sprawę