Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Zostałem oszukany przez Litwina

Dzień dobry, 10 dni temu zamówiłem latawiec do kitesurfingu za kwotę 2500 zł. Dzisiaj otrzymałem zamiast latawca kartkę świąteczną. Jak próbuje zgłosić spór wyskakuje mi opcja ze zwrotu paypal gdyz wtedy próbowałem nią zapłacić, ale ostatecznie zapła...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 322 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Nie mogę zapłacić za przedmiot kupiony w Hiszpanii.

Gdy chcę przejść do płatności, wyskakuje komunikat:"Co najmniej jeden sprzedawca nie akceptuje w tej chwili płatności. Skontaktuj się ze sprzedawcami, aby uzyskać pomoc.".Napisałem emaila do sprzedawcy wczoraj, ale nie odpisał. Co zrobić, aby nie dos...

Głośnik Google Home zakupiony w Niemczech - uszkodzone mocno opakowanie

Zakupiłem głośnik Google Home od niemieckiego sprzedawcy, płaciłem PayPal, towar wysłał DHL, dziś otrzymałem jednak opakowanie jest mocno pogniecione, fabrycznie nadal zafoliowane.Nie otwierałem nadal opakowania, przypuszczam ze głośnikowi sie mogło ...

• 217 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zwrot do niemiec

cześć. jakis czas temu kupilem na ebay.de buty. wysylka byla na adres magazynu mailboxde skad oni wyslali ja do mnie do Polski. buty okazaly sie podrobione wiec zglosilem chęć zwócenia ich sprzedawcy. zwrot zostal zaakceptowany, paczka odeslana (z po...

• 190 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Umowa kupna-sprzedaży

Czy jest możliwość zobowiązania sprzedającego do przesłania podpisanej umowy kupna-sprzedaży a jeśli sprzedający nie wyrazi na to zgody - do anulowania transakcji ? Krzysztof

Brak trackingu przesylki z USA

To moja pierwsza tranzakcja zza oceanu i od razu problem.Zamowilem przedmiot za ok 200$ z oplatami, został on wyslany do Pitney Bbowes ERLANGER, KY 41025 i tu sie konczy sledzeni przesylki (dn.01.03). Do tego miejsca szla Priority Mail USPS (94055036...

• 305 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

VAT w Unii Europejskiej zakup na firmę

Jak to jest z tym vatem w handlu wewnątrz UE. Mam unijny NIP i chce kupić coś na firmę na niemieckim lub brytyjskim ebay i jak to z tym vatem teraz będzie? Kupuje u sprzedawcy i płace mu bez ich vatu czy płace kwotę brutto, a ten Vat jakoś rozliczam ...

• 3529 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Paczka od dwóch tygodni nie ruszyła

Zamówiłam pewien produkt z Niemiec, od sprzedawcy, który zawsze był bezproblemowy. 15.02 nadał paczkę, ale ta od prawie dwóch tygodni nie ruszyła się z miejsca. Wciąż widnieje jako nadana w International Postal System. Sprzedawca nie chce zwrócić pie...

• 429 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS First Class Mail International

witam, ile to przeważnie idzie? paczka została nadana 16.02(jest numerek na www.usps.com i potwierdzenie nadania, niema dalszego śledzenia). minęły 3 tygodnie i jeszcze nie dotarła, co można zrobić w takiej sytuacji ?

• 15262 Wyświetlenia
  • 35 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Oficjalna nazwa firmy

Co dla ebay oznacza "oficjalna nazwa firmy" ?Wpisuję nazwę zgodną z tą z Ewidencji Działalności Działalności i mimo to pojawia się informacja że należy użyć prawidłowej oficjalnej nazwy firmy.Może ktoś podpowie w czym jest tkwi problem.

• 278 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zmiana waluty

Cześć wszystkim! Mieszkam w Anglii, czy jest opcja zmiany waluty z PLN na GBP przy wybranym J.Pol?

• 224 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Włamanie na konto sprzedawcy, zakupy na fejkowej aukcji

Witam, dokonałem ostatnio zakupu karty graficznej na aukcji u sprzedawcy z USA, który to ma konto na eBay od 2001 roku i mnóstwo opinii, 100% pozytywnych. Karta była podejrzanie tania, jednak zasugerowawszy się opiniami i renomą sprzedającego oraz ob...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 357 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań