Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Pierwszy zakup

Mieszkam w Niemczech i kupiłem dwa przedmioty przy odbiorze osobistym oczywiście na terenie Niemiec.Zamówiłem te przedmioty 16 września i nadal nie wiem co mam robić.Szczególy zamówienia jakie wybrałem.Dostawa:Szacowany czas dostawy: w ciągu 2-3 dni ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 605 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Przesyłka z Izraela - czy będę musiał zapłacić cło?

Dzień dobry,Myślę kupić płytę główną do komputera ze sklepu komputerowego z Izraela. Chciałbym się dowiedzieć, czy będę musiał zapłacić cło lub jakiś podatek? Próbowałem dowiedzieć się tego w oddziale celnym, ale niestety nikt nie potrafi mi jednozna...

• 1981 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zmiana adresu dostawy

kupilem przedmiot na stary adres w Polsce, chcialbym ten adres dostawy zmienic. Sprzedajacy twierdzi, ze on nie jest strona tylko ebay, poniewaz on dostarcza towar do centrali w uk. Zmienilem juz oficjalny adres dostaw, ale omawiany przedmiot dalej m...

• 1609 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Przesyłka z Anglii a opłaty

Witam, chciałam kupić buty u sprzedającego z Wielkiej Brytanii koszt całości to ok. 85 GBP. Pytałam czy zapłacę cło sprzedający odpisał, że wysyła jako sample i nic nie zapłacę. Nie orientuję się jak to teraz jest (Brexit) i stąd moje pytanie czy rze...

Znów złodziejska firma Pitney Bowes skonfiskowała mój przedmiot

Czy ktoś w ogóle ma jakąkolwiek wiedzę, czym ta firma kieruje się konfiskując przedmioty? Ponad tydzień temu zakupiłem w Wielkiej Brytanii zabytkowe radio lampowe, kolekcjonuję takie przedmioty. Model dla mnie niezmiernie ważny, poszukiwany od lat. A...

• 472 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak przesyłki z UK Royal Mail International Standard (Small Packets)

Witam, mam taki problem mianowicie zamawiałem coś z UK, przesyłka została wysłana 7 września Royal Mail International Standard (Small Packets) według ebaya miała być dostarczona między 10-15 września dzisiaj mamy 21, a przesyłki nadal brak kto w Pols...

• 11511 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! ZAGINIĘCIE PACZKI

Prosze Was o pomoc. Zakupiłam 8.11 plastikową biżuterię na jarmark bożonarodzeniowy dla dzieci niepełnosprawnych. Biżuteria została wysłana 9.11 - 13.11 trafiła do global shhiping... i tam się urywają jakiekolwiek wiadomości o paczce. Przewoźnik w Po...

Rozwiązane! Używany sprzęt za 50$ z USA do PL- Cło? Vat?

Cześć,Zapewne temat wałkowany- ale nie wiem które zasady mają zastosowanie przy takim scenariuszu: Używany kask rowerowy za 50$ + wysyłka międzynarodowa (USPS Priority Mail International) 40$.Czy w takim przypadku moze być naliczone cło lub vat?Z gór...

• 321 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kurier Hermes. Paczka podobno doręczona

Czy mieliście kiedyś do czynienia z kurierem Hermes? Zamówiłam paczkę od osoby prywatnej z Wielkiej Brytanii i jeśli dobrze rozumiem, tydzień temu została doręczona. Jednak nie mam ani paczki ani żadnego awiza i nie wiem za bardzo gdzie mogłabym się ...

• 522 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! paypal - jak działa ochrona kupujących?

Jak w temacie, kupiłam film DVD, kwota nie wielka, czekałam ponad 2 miesiące, bo już zdarzało się, że poczta dostarczała przesyłki po 65 dniach, niestety nic nie przyszło. Napisałam do sprzedawcy, odpowiedział, że przedmiot w zasadzie powinien być do...

• 707 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

UWAGA na InPost i wszystkie przesyłki "kurierskie" szczególnie te z programu GSP (Global Shipping Pr

Chcę ostrzec wszystkich kupujących przed kupowaniem w programie GSPO ile wiadomo z krajów z po za EU tną nas strasznie na kasie bo sobie dliczają co najmniej 25 % do ceny przedmiotu to pikuś. Kolejnym problemem jest to że firma obsługujaca to potrafi...

• 566 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z Anglii

Witam wszystkich Mam taki oto problem - zamówiłem przedmiot z Anglii (Stourbridge). Został on wysłany czymś takim jak "parcel2go". Dostałem tracking number, wszystko cacy, ale:Przedmiot normalnie sobie podróżował, poleciał z magazynu i po ostatniej ...

• 1813 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak obchodzić urzad celny i nie płacić vat

Hej,Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak faktycznie można obejść oplaty cła i vatu w Polsce. Przedstawię Wam moje dwie sytuacje. 2 msc temu zamówiłam sukienkę ze Stanów, nie należala do najtańszych bo zapłaciłam za nią ponad 400 zł plus przesyłka pr...

• 1970 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Konsola na Ebay bardzo tania

Witam.Dlaczego konsole ps4 pro są tak tanie na ebay.pl 244 pln 500 pln czy to nie jest jakieś oszustwo czy można spokojnie kupować np ta https://m.ebay.pl/itm/PS4-Pro-1TB-Fortnite-Battle-Royale-Bundle-Console/302884260495?hash=item46854f0a8f:g:seYAAO...

• 404 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Szukanie zaawansowane na ebay.de

Może ktoś się orientuje czy na ebay.de istneje nadal opcja ustawienia lokalizacji szukanego produktu po kodzie pocztowym. (przedmioty blisko mnie > przedmioty w promieniu xxx km od kod pocztowy xxx).

• 471 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań