21-09-2015 10:53
Witam, mam taki problem mianowicie zamawiałem coś z UK, przesyłka została wysłana 7 września Royal Mail International Standard (Small Packets) według ebaya miała być dostarczona między 10-15 września dzisiaj mamy 21, a przesyłki nadal brak kto w Polsce dostarcza takie przesyłiki? Poczta Polska czy może jakaś firma kurierska?
21-09-2015 11:30
I czy takie przesyłki mają w ogóle numer śledzenia?
21-09-2015 16:34
to czemu nie otworzysz sprawy, mi kupujący jesli tylko minie wyznaczony termin od razu otwierają sprawy
to jest nie rejestrowana priorytetowa lotnicza, którą dostarcza poczta polska, natomiast rejestrowane (signed for) dostarcza kurier GLS, który należy do grupy Royal Mail
22-09-2015 18:17
Koleś wczoraj po tym jak mu napisałem, że przesyłka jeszcze nie doszła to wysłał mi numer przesyłki Royal Mail tracking który nie działa, napisałem mu, że numer nie działa to mi przesłał coś takiego:
That is slightly concerning, Don't worry too much yet as delivery to Poland generally takes up to three weeks, in the meantime I shall contact Royal Mail and find out for you.
Poczekam do pierwsze października jak paczka nie dojdzie to otworzę sprawę, w ogóle coś śmiesznego, że tyle czekam ostatnio wysłałem do Anglii paczkę 16 września i była dostarczona już 19 września, albo też ostatnio na przesyłkę z Włoch czekałem 3 dni, a ten mi piszę, że taka przesyłka do Polski idzie 3 tygodnie.
25-09-2015 00:51
NA otwarcie sporu masz jeszcze czas
paypal 180 dni
1-2 tygodnie idzie średnio, jedna na 30 przesyłek idzie 3 tygdnie ( AIRMAIL nierejestrowany)
poczekaj do 5 paźdzenika wtedy poprostu - spór przekształć w roszczenie paczka zaginęła....
wyslij pytanie sprzedawcy czy wysłał lotniczą czy drogową (airmail or ground) drogowa nawet 1,5 miesiąca moze iść do PL
31-10-2015 11:21
Witam.Czy ta przesyłka doszła?Ja mam taki sam problem.Przesyłka zostałą nadana 12.10.2015 i wyszła z Anglii 19.10.2015-tak jest napisane na stronie royal mail-sprawdzanie przesyłek.Przesyłka rejestrowana.I więcęj nie ma żadnej informacji na jej temat.Praktycznie mija 3 tygodnie od wysłania a przesyłki brak.Czekać dalej czy otwierać spór?A przesyłka byłą taka- International Priority Shipping Royal Mail. Czy przesyłka rejestrowana może zaginąć?Pierwszy raz mam taką sytuację-zawartość przesyłki była spora-około 2000 tys zł.
Z góry dziękuję za odpowiedz.
31-10-2015 14:18
Witam , proponuję założyć spór od razu. Pozdrawiam. Normalna przesyłka kurierska jest rejestrowana i można ją sledzić na stronie poskiej kuriera. Proszę nie wypisywać głupot ,że przesyłka kurierska może iść około 3 tygodni . To absurd. Kurier dostarcza paczkę w 5- 6 dni. Przesyłka wysłana przez Pocztę Polską srednio 7- 8 dni.Pozdrawiam
02-11-2015 16:33
Otworzyłam spór,po czym sprzedający przekształcił go w roszczenie,podał nr nadania paczki i co ja mam teraz zrobić.Paczki nie ma ,nadana 3 tygodnie temu,w Anglii ślad po niej ginie.Ja otwieram spór a sprzedający przekształaca go w roszczenie-szczerze nie rozumiem tego-teraz jest napisane w statusie sporu,że ja mam złożyć wyjaśnienie,lub zakończyć roszczenie jak mnie satysfakcjonuje odpowiedz ale jak zakończę roszczenie to co wtedy?Przesyłki brak,sprzedający podał nr nadania i tyle,czy jak zakończę roszczenie to otrzymam zwrot pieniędzy?
Z góry Dziękuję.
25-11-2018 02:53
30-11-2018 08:08
Nie kombinuj ROSZCZENIE W PAYPAL i finish ...
Cudów nie ma