Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Paczka z USA - USPS First Class

Mam pewien problem dotyczący wysyłek z USA. Już pal licho to cło i VAT, niech zapłacę, trudno.Niestety moja paczka została wysłana przez USPS First Class International Package. Sporo się naczytałam, że takie paczki po opuszczeniu Stanów nie są już re...

tracking info.jpg
Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 5562 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot zakupionego smartfonu

Witam.Mam problem ze smartfonem xiaomi zakupionym we francji (aktualnie tutaj pracuje) z oficjalnego profilu producenta na ebay.Smartfon mimo że topowej specyfikacji notorycznie się zacina i żyje swoim życiem, co oczywiście nie bardzo mi pasuje a nie...

• 252 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Aukcja eBay z Niemiec kurier Hermes Paket International

Witam.Licytowałem przedmiot od osoby prywatnej z niemieckiego eBay. Wygrałem aukcję 18 sierpnia 2019. Sprzedawca wysłał paczkę kurierem Hermes Paket International. Tracking kończył się 21 sierpnia na "In transit" następna informacja z trackingu była ...

• 964 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Prośba o dodanie "wolnej wysyłki" (np. statkiem)

Proszę o dodanie znacznie tańszej, nawet znacznie wolniejszej, wysyłki statkiem. Zwłaszcza w przypadku kupowania za oceanem przydałaby się taka opcja. Na wiele rzeczy można poczekać, ale teraz często wysyłka kosztuje kilka razy więcej niż wartość pro...

• 233 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Płatność kartą bez konta paypal

Czy jest możliwość zapłaty za zakupiony przedmiot kartą ale bez posiadania i zakładania konta paypal? Kiedyś była taka możliwość, a obecnie jest tylko opcja albo płatności przez konto paypal, albo założenia konta paypal! Niestety mam problem z paypal...

• 24289 Wyświetlenia
  • 16 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Lepsza oferta złóż ofertę / make Offer - na aukcjach NIE DZIAŁA.

Mam taki problem nie działa Make Offer - czyli Złoż OfertęWiem że na Polskiej stronie to nie działałoAle wystarczało się zalogowac na .com-a (to samo konto) i nie było problemu Od jakiegoś czasu i to przestało działać .... k..rwa .... co za h..je ......

• 1489 Wyświetlenia
  • 11 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z UK. VAT

Witam wszystkich, Chcę zamówić coś z UK,od jakiej kwoty urząd celny w PL nalicza vat ?? Czy istnieje możliwość uniknięcia vatu, np napisze w paczce list że paczka jest dla kolegi z pozdrowieniami i ze to prezent i nie podam wartości paczki. Jeśli oni...

• 14908 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brakujący element

Witam,Niedawno zakupiłem na ebay system alarmowy z USA. Przysyłają przyszła i wszytko wydawało się ok, jednak w paczce nie dostałem zewnetrznego sygnalizatora.Przeglądając przed zakupem zdjęcia na aukcji nie zobaczyłem na nich zewnetrznego sygnalizat...

• 319 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przeliczanie paypal i revolut

Hej, zakupiłem przez ebaya przedmiot który z wysyłką i opłatami miał kosztować 195$, na paypalu miałem podpietą kartę z revolta na której było 210$ i przy płatności zmieniłem żeby przeliczenie było przez wystawce karty. Z konta zabrało mi 204$ i tera...

• 1354 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Sprzedawca

Proszę o informację czy zna ktoś sprzedawcę z USA capitalkidz. Chcę kupić wózek dziecięcy a że to będzie mój pierwszy zakup boję się że zostanę oszukana.Z góry dziękuję za odpowiedź.

• 586 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż a koszty wysyłki

Cześć,Chciałbym się was zapytać jak to jest z ustawieniami sprzedaży, że nie mogę ustawić ilości przedmiotów w jednej paczce np. 5-10 sztuk? Aktualnie jak ktoś u mnie kupuje to muszę pisać do kupującego z prośbą o podanie danych do przelewu, żebym mó...

Kupowanie jak nie dać się oszukać, a co jeśli już ... co robić dalej....

Jako że mój poprzedni post o pewnym cwaniczku (akurat z zagranicy) został usunięty?.. Pozwolę sobie na kilka słów jak kupować i jak nie dać się zrobić w balonika.Mam troszkę doświadczenia, więc może pewne informacje (a czasem ich usystematyzowanie) p...

• 4477 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

Sprzedający nie ma towaru - zwrot mniejszej kwoty niż wpłaciłam z uwagi na prowizję banku

Witam, w zeszłym tygodniu kupiłam od sprzedającego poprzez ebay zegarek dla męża. Po zakupie i opłaceniu, okazało się że sprzedawca nie ma tego zegarka, podobno sprzedał go tego samego dnia komuś innemu. Wysłał do mnie od razu prośbę o anulowanie tra...

• 562 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań