Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

anulowanie opłaconej transakcji

witam. kilka dni temu wylicytowalem przedmiot (780zł) z usa.zapytalem sprzedawcy czy jest na 100% oryginalny poczekalem 2 dni az mi odpowie i od razuz zaplacilem.napisalem do sprzedawcy ze wlasnie zaplacilem i czekam na przesylke  on odpowiedzial mi...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 292 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dwuletnia gwarancja na przedmiot

Kupiłem nowe ogrzewanie postojowe od firmy objęte dwuletnią gwarancją.Po miesiącu użytkowania uległo awarii.Sprzedawca nie odpowiada na zapytanie dotyczące realizacji naprawy gwarancyjnej.Nie posiadam również żadnych danych serwisu.Czy muszę to zgłos...

• 188 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Royal Mail do Polski?

Witam, Mam pytanie ile idzie royal mail do Polski i czy to jest dobry sposób? Chciałem jakimś kurierem np. DPD ale sprzedawca odpisał: "DPD is not good to many items go missing with them. Royal Mail = £5 GBP insured against loss 7 day return, but no ...

• 32879 Wyświetlenia
  • 21 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Import Taxes - czy oni powariowali ?

Kupilem przedmioty kolekcjonerskie - z wysylka 130$ i mi Ebay doliczyl radosnie clo. Z gory. To jest jakas granda. Skoro w PL clo sie placi od wartosci 150 EURO [towar+wysylka]. I jakos nie wierze, by Ebay sumiennie przekazal dokladna kwote polskim c...

Opłata za cło. Czy zostanę obciążona? Gdzie sprawdzić?

Chciałabym się zapytać czy orientuję sie ktoś ile zapłace za cło (lub czy wogole zaplace lub czy mogę to w jakiś inny sposób obliczyc) za produkt z Wielkiej Brytani? Chcę zamówić uprząż dla konia która jest w cenie £61,99 Ok. 312,44 zł a przesyłka £1...

• 265 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dziwna sprawa, czy zostałem oszukany ? Jeśli tak to co dalej ?

Dzień dobry,Kupuje już długo na ebay i nigdy się nie zawiodłem. Ostatnio kupiłem aparat fotograficzny, generalnie kwota w tysiącach złotych. Aparat opisany profesjonalnie, tak jakby ktoś się znał. Pan podał mi numer konta na który mam przelać pieniąd...

• 293 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup z UK - brak przesyłki

Witam, zamówiłem sobie część do samochodu z UK. Wybrałem wysyłkę w ramach Global Shipping Programme. Przesyłka miała u mnie być do 1 stycznia. Nie dotarła. Pośrednikiem jest Pitney Bowes. Po wprowadzeniu numeru przesyłki na ich stronie status cały cz...

• 763 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Niezgodność z opisem, kto płaci za zwrot?

Witajcie,ostatnio kupiłem kilka olejków eterycznych z Indii i okazały się być podrabiane. Nie odpowiadają opisowi aukcji, nie zgadza się kolor, konsystencja i zapach. Przykład, olejek ze styrakowca benzoesowego zamiast być ciemną półstałą cieczą jest...

• 1453 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PayPal coś kombinuje UWAGA !!!!

No te łajzy z PayPal coś kombinują Otworzyłem spór i przypadkiem nic nie mogę zrobić no no nowy sposobik oszukiwania ?Ot przypadkiem stronka nie działą a kupujący machnie ręką coś mnie tu śmiedzi nie ładnie Dziś telefonik nie działą ale jutro to ja t...

• 594 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup wielu przedmiotów a przesyłka

Witam. Planuje zakup taniego kabelka muzycznego za 1 euro sztuka. Pomyślałem, że jak taki tani to wezme 10 sztuk, w zakładce shipping wpisuje 10 szt. i wyskakuje mi astronomiczna kwota 145 euro za przesyłke 10 lekkich kabelków. I to na dodatek z niem...

• 5203 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup na ebay i ochrona - czy jakaś jeszcze jest?

Prośba ponieważ dawno nie kupowałem przez ebay. Przy płatności pod przyciskiem mam banner "Money Back Guarantee". Jak to jest czy to mnie chroni w jakiś sposób jeżeli nie otrzymam towaru? Wcześniej PayPal działał tak, że dawał dostęp do środków dopie...

• 315 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak zakupionego towaru z Chin

Witam, mam problem z jednym zakupem na ebay od sprzedawcy z Chin. 15 października zakupiłem przedmiot, który opłaciłem przez paypal. Czas otrzymania przedmiotu był wyznaczony w przedziale czasowym 4 listopad - 18 grudnia. Po ponad miesiącu czekania n...

• 192 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z rozwiązaniem problemu

Chcialem otworzyć sprawe gdyz otrzymalem uszkodzony przedmiot z USA. Na ebay. pl odsylaja mnie do strony kraju w którym dokonałem zakupu. Na ebay.com nie moge otworzyc tej sprawy. O co chodzi?

• 344 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań