Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Hermes Paket International ?

Kusi mnie zakup z Niemiec na aukcji nr 170571213288 (YAMAHA NATURAL SOUND STEREO RECEIVER RX-496RDS) Wysyłka do Warszawy. Czy ktoś wie czy proponowany sposób wysyłki "Hermes Paket International" jest bezpieczny ? Czy to jest jakiś kurier? Bo w Polsce...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 1436 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zielona herbata z Japonii, a Koronawirus

Witam. Zakupiłem zieloną herbatę z Japonii. Dostałem jednak wiadomość, że z powodu Koronawirusa paczka nie może zostać tymczasowo wysłana. Mogę dopłacić jedynie 15 dolarów i paczka zostanie wysłana przez DHL. Orientuje się ktoś może, kiedy te ogranic...

komentarze na ebay a opóźnienia w dostawie przesyłek z powodu epidemii...

W kwietniu kupowałam 3 przedmioty na ebay, jednak nadal wszystkie są w drodze z wiadomych powodów, a za tydzień stracę możliwość wystawienia komentarzy, a także linki do śledzenia z ebay i kontakt ze sprzedającymi.Kontaktowałam się w tej kwestii z eb...

• 352 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot pieniędzy na PayPal za anulowaną tranzakcję

Witam. Kupiłem ostatnio produkt w Japonii i dostałem informację, że nie może zostać on wysłany przez Koronawirusa. Sprzedający wysłał mi prośbę o anulowanie tranzakcji i zapewnił, że zwróci pieniądze. Wysłał mi link do Centrum Rozstrzygania i zaakcep...

Przesyłka z USA utknęła - POMOCY =(

Zamówiłem otóż w sklepie G-FUEL.com pewną rzecz wraz z moim znajomym który regularnie kupuje jak ja rzeczy z tego sklepu.Numer do trackingu mojego zamówienia (USPS): Mój: LX885338938USJego: LX885352245USDoskonale wiem jaka jest sytuacja i że Nowy Yor...

• 645 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup w UK, paczka z Tajwanu, celny i inna cena

Witam,Zakupiłem kluczyk do auta na eBay UK i okazało się że wysyłka była z Tajwanu. Cena na aukcji 200 zł, cena na paczce 15$. Paczka trafiła na celny i proszą mnie o potwierdzenie zakupu. Czy jeśli ceny się różnią, to nie będą robili problemów? Czy ...

• 261 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pay Pal kombinuje.

Czy ktoś wie dlaczego Pay Pal przy roszczeniu przesuwa każdego dnia, czyli oddala termin rozwiązania sprawy?Jak zakładałam roszczenie 03-04-2020, to widniała data analizy do 23-04, a szacunkowa data rozstrzygnięcia 26-04.Obecnie doszło do takiego wyd...

• 231 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

W jaki sposob placi sie cło i vat?

Witam, mam kilka pytan, prosze pomozcie. Jesli zamowie jakis towar z USA to gdy wyladuje w skladzie celnym w polsce i celnicy beda chcieli na niego nalozyc clo i vat, to czy skontaktuja sie ze mna? Czy listonosz przyniesie paczke i obciazy mnie dodat...

• 48872 Wyświetlenia
  • 65 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Dziwne praktyki Pay Pal.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaki regulamin ma Pay Pal, że w opisywanej sprawie z 2015r. jak Włoch okradł mnie na 400 zł z pomocą Pay Pala - zgłoszenie, potem roszczenie zamknięto w 2 dni i zabrano mi kasę, a teraz jak jest odwrotnie, ja nie dostałam...

• 209 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pitney Bowes ponowna dostawa

Witam. Ostatnio spotkała mnie niemiła sytuacja. MIanowice zamówiłem paczkę z USA, była objęta programem wysyłki międzynarodowej. Wszystko było dobrze, do czasu aż paczka dostała się w ręce DPD. Skorzystałem z opcji DPD pick-up. I tutaj pojawił się pr...

Rozwiązane! Czy można zmienić formę płatności?

WitamPytanie jak wyżej. Może opiszę całą sytuację. Kupiłem przedmiot w Anglii i na Ebayu jest, że za przedmiot zapłaciłem ale z konta mi nic nie ściągnęło. Natomiast sprzedający nie wysyła mi numeru konta, mimo licznych próśb. Co dziwne udostępnia fo...

• 473 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Śledzenie paczki pokazuje, że została dostarczona na inny kod pocztowy

Mam problem. Otóż niecałe 2 tygodnie temu zamówiłem pewien przedmiot od sprzedawcy z Chin z wysyłką przez SpeedPAK. Wszystko szło dobrze, 28 marca paczka wyszła z Chin, a 31 marca była już w Warszawie. Do WER Warszawa trafiła 2 kwietnia, a w piątek 3...

• 722 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Przesyłka wróciła do sprzedawcy więc. Kto płaci za ponowną dostawę.

Szanowni,Mam pierwszą taką sytuację kiedy to przesyłka wysłana z Austrii Hermesem nie została dostarczona przez pośrednika DHL w polsce do mnie pod wskazany adres.Skontaktowałem się ze sprzedającym ale on nie chce pokryć ponownie kosztów przesyłki i ...

• 1563 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Anulowanie transakcji a zwrot pieniędzy

Witam, pierwszy raz robiłem zakupy na eBay więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem przedmiot, okazało się że kupiłem nie to co trzeba i poprosiłem sprzedającego o anulowanie transakcji. Kupujący wysłuchał i anulował transakcje lecz pieniążki nie wpłynęł...

• 732 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań