Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

HERMES, DPD, DHL??

Witam. Wysyłam paczki Hermesem do Polski od dłuższego czasu i nie mam jak do tej pory problemów. Paczkę dostarcza w PL znajomy kurier DPD. Wie gdzie może ją zostawić gdy nie ma nikogo. Hermes DHL czy DPD?? Kwestia dostarczenia przesyłki zależy tylko ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 1631 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z przesyłka z Francji

Kupiłam 2 rzeczy we Franci, wysłane 24.09., miało być w ciągu 3 dni, koszt 20 EUR i do tej pory nie ma. Generalnie winę ponosi złodziejskie i niekompetentne DPD, bo nie dostarczyli tej przesyłki tylko ja odesłali, dlaczego odesłali nie potrafią wyjaś...

• 356 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Uszkodzony towar, a miał być w idealnym stanie.

Witam,korzystając z ebay.pl kupiłem u Francuza modele samochodów płacąc przez Paypal. Sprzedający opisał je, że są w idealnym stanie. NIestety 4 z 8 mają jakieś wady, np. złamana rura wydechowa (nie było kawałka w pudełku, więc była uszkodzona przez ...

• 378 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z przedmiotem wyslanym z Usa

Witam. Mam problem z zakupionym przedmiotem. Sprzedawca wysłał mi zamówiony przedmiot w innym kolorze niż było to w opisie i zdjęciach aukcji. Próba kontaktu skończyła się tym że się tego wyparł. Dodam że nie był to tani przedmiot. Jeżeli próbuje sko...

• 157 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Złe nazwisko w danych do wysyłki

Cześć, kupiłam ostatnio przedmiot na Ebay.co.uk, ale że z lenistwa logowałam się przez FB to w dancych do wysyłki pojawił się nickname z FB zamiast prawidłowego nazwiska (imię się zgadza i adres też). Kontaktowałam się ze sprzedającym, on odesłał mni...

• 603 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ginące przesyłki listowe z Niemiec

Witam. Kupuje co jakiś czas na ebayu stare pocztówki u niemieckich sprzedawców. Każdy sprzedający informuje że taką pocztówke wysyła listem poprzez Deutsche Post Brief. Niestety bardzo często sie zdarza że przedmiot wysłany do mnie nie dochodzi! Zwyk...

• 9290 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłki z USA - Rki na kwarantannie ? czy bardziej zaginęła ? Jak u was to wygląda

Jak w temacie nadana 27 lipca USPS First Class Mail International / First Class Package International Service ostatni status :2020-07-30 10:00RUTHERFORD, NJ 07070, Arrived Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item -> Your item arrived at a shippi...

• 215 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedawca otworzył sprawę o anulowanie transakcji

Zakupiłam przedmiot na ebay już kilka dni temu i dziś otrzymuję taką wiadomość: Sprzedawca ... otworzył sprawę o anulowanie transakcji dla przedmiotu, który niedawno kupiłeś(łaś): ...Przyczyna prośby o anulowanie transakcji: Sprzedawca twierdzi, że z...

• 282 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dodatkowy podatek na ebay USA

Witam, kupiłam dwie rzeczy w Stanach i korzystam z przesyłki na adres w Chicago (Doma Shipping) Kiedyś (5 lat temu) dodatkowy podatek był tylko w przypadku jeśli sprzedawca był z tego samego stanu. Od kiedy obowiazuje ta zmiana ? czy mozna jakoś odzy...

• 454 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS Priority Mail International- dziwny status

Witam Wszytskich.19.03.2018r wysłano do mnie przesyłkę z USA za pośrednictwem USPS Priority Mail International Parcel za kwotę 55$. Dnia 21.03.2018r została przetransportowana do Nowego Yorku na JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER . Od tego ...

• 1769 Wyświetlenia
  • 12 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Śledzenie przesyłki z USA Multiple Carriers

Zakupiłem po raz pierwszy w USA modelNie mogę go nigdzie namierzyć, totalny brak informacjiDo 31.12 jakis slad był, później się urywaMam takie informacje na temat mojej przesyłkiShipped from US Shipping Center to International DestinationDec-30-13, 2...

• 31337 Wyświetlenia
  • 38 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot pieniędzy od sprzedawcy

Witam. Mam nietypowy problem ze zwrotem pieniędzy za odesłany przedmiot. Sprzedawca wymaga ode mnie uruchomienia procedury zwrotu z poziomu strony ebay, ale ja nie mam takiej opcji na polskiej stronie. Zmiana na stronę ebay.com powoduje iż mam taką o...

• 556 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań