Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Whistl śledzenie pokazuje dostarczenie przedmiotu w UK zamiast w Polsce.

Kupiłem kurtkę z UK.Wysłana firmą kurierską Whistl.Kupione 8.03 rzekomo dostarczone 3.03.Oczywiście nic do mnie nie dotarło.Śledzenie ebay pokazuje kolejne etapy podróży odprawy itp.Nie wiadomo czy przesyłka opuściła UK.Śledzenie na stronie pkge.net ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 308 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

nie mogę dokończyć zakupu z USA

Czy ktoś może mi pomóc, bo nie mogę dokończyć zakupu. Jak próbuję kupić przedmiot przez opcję "Kup teraz", to pojawia mi się poniższy komunikat mimo, że sprzedawca ma w opisie aukcji wysyłkę do Polski: "We are sorry, but the item you selected may not...

• 757 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Import z UK za pośrednictwem DPD (Nederland) BV - dziwna "faktura"

Czy ktoś dokonywał może importu z UK po 1.01.2021 za pomocą firmy DPD ?Od firmy holenderskiej DPD (Nederland) BV otrzymałem taką "fakturę" za dokonanie odprawy celnej oraz poboru podatku VAT z tytułu importu na teren EU z UK.Na "fakturze" brak jest w...

Zakup w UK

Jak wygląda aktualnie w prakryce obecnie procedura dostawy z UK ?Pod koniec roku dokonałem zakupu sprzętu sieciowego i 14.01 otrzymałem od sprzedającego następującą wiadomość: "We apologise but due to the ongoing problems with the international couri...

Rozwiązane! Nowy problem GSP UK - Sprzedawca nie może dodać INNEJ tańszej opcji przesyłki

Wygrałam przedmiot UKo wartości 21 GBP+przesyłka PB inc. 13 GBP a opłaty importowe ponad 8 GBP Wysłalam do sprzedawcy @ o dodanie opcji BEZPOŚREDNIEJ wysyłki Royal mail int' Tracked & Signed - sie zgodził ( bo taniej i szybciej GLS ) ALE nie może zmi...

• 238 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z Global Shipping Program

Hej, zamówiłam coś z USA za pośrednictwem Global Shipping Program i od piątku paczka utknęła na "Shipped from US Shipping Center to International Destination". Dostałam numer do śledzenia DPD, ale na stronie kuriera wyświetla się informacja, że otrzy...

• 223 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

co sądzicie o tej aukcji?

https://www.ebay.pl/itm/Apple-iPhone-11Pro-64-GB-Space-Grau-Silber-Nachtgrun-Gold-Gratis-Powerbank-Folie/224039614419?hash=item3429cd37d3:g:B2oAAOSwExVe33QU#rpdCntIdczy telefon jest oryginalny?

• 93 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka niezapłacona ale ma status wysłanej

Witam mam problem jak w temacie, kupiłem coś, ale zanim doszło do płatności dałem próśbę o anulowanie, było to w piątek, natomiast w niedzielę rano otrzymałem informację że anulowanie nie zostało przyjęte gdyż paczka została wysłana, o co w tym chodz...

• 222 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay money back czy PayPal?

Dzień dobry, kupiłam kolczyki, które okazały się dalekie od opisu zawartego w aukcji. Sprzedawca zwyczajnie mnie oszukał. Czy lepiej starać się o zwrot pieniędzy za pośrednictwem eBay money back czy poprzez PayPal? W aukcji jest zaznaczona możliwość ...

• 188 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! W jaki sposób sprzedany i wysłany przedmiot zostanie zakwalifikowany do GSP?

Mam pytanie być moźe maksymalnie trywialne. Nie bardzo mogę zrozumieć jak przebiega realizacja sprzedazy krok po kroku ze strony Sprzedającego Jeźeli Sprzedam przedmiot na Ebay.pl i bedę chciał go wysłać, za granicę, skąd wówczas Urząd Pocztowy będzi...

• 135 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dostawa ze stanów

Dzień dobry, chcę zamówić „minoxidil kirkland 5%” z ebay w ilości 10 opakowań. Ale mój sprzedawca z ebay prosił dowiedzieć się, czy ten towar jest dozwolony do wwozu do polski i czy można wwieźć w takiej ilości?

• 176 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay

W jaki sposób są oznaczone aukcje "Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay"?Jest jakieś specjalne logo?czy to dotyczy każdej aukcji na ebay? Tylko termin się liczy tych 60 dni? Na wszystkich tylko jest gwarancja paypal, a nie chcę płacić za posrednictwem tyc...

• 621 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło z USA stawka celna A20

Witam, zakupiłam z USA torebkę Chanel, która trafiła do kontroli celnej. Zostało nałożone cło w wysokości 3%, plus dodatkowe cło w wysokości 25%, przy którym widnieje kod A20. Kilkakrotnie zdażało mi się płacić cło, ale nigdy w takiej wysokości. Czy ...

• 577 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Brak konta bankowego i PayPal sprzedającego

Dzień dobry,Wygrałem aukcję w włoskim ebay i pojawił się problem z zapłatą za przedmiot. Kupujący napisał w opisie aukcji, że płatnośc na konto bankowe, ale to konto nigdzie się nie wyświetla. Nie udostępnił też płatności PayPal. Po kliknięciu w Zapł...

• 244 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań