OSZUKANI PRZEZ KUPUJACYCH Łączmy się
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
21-04-2010 19:53
Wypisujmy tu NICKI osób które nas jawnie oszukały oraz kwoty zdobędziemy jakieś rozeznanie z kim nie warto dokonywać transakcji oraz może się skrzykniemy i zrobimy z tym wreszcie porządek bo ktoś musi !!! Nie dajmy się bezkarnie dymać i to za przyzwoleniem EBAY i PAY PAL.
Nie piszę tego po przeczytaniu forum lecz także na własnym przykładzie bo taka sama sytuacja właśnie dotknęła i mnie:
Kupił u mnie Francuz zapłacił towar oczywiście wysłałem i równo po 14 dniach zgłosił roszczenie o zwrot kasy itd oczywiście przesłałem potwierdzenie nadania do PAY PAL i skończyło się jak zawsze PAYPAL oddał kasę kupującemu nie mam teraz towaru oraz kasy ale sprawy tak nie zostawię na początek ustalę w 100%ach czy na pewno przesyłka dotarła. Ale sądzę że tak gość wydawał mi się od samego początku mocno podejrzany gdyż nie odpisywał na żadnego mojego e-maila i w dalszym ciągu nie odpisuje ale co mogłem zrobić jak nie cmoknąć go w pupę i wysłać towar skoro zapłacił...PAY PAL wysłał mi standardową śpiewkę:
"Uznaliśmy to roszczenie. Podane przez Ciebie informacje z systemu monitorowania przesyłek nie wystarczyły, aby potwierdzić, że przesyłka istotnie została przesłana kupującemu. Na rzecz kupującego został z Twojego konta dokonany zwrot pieniędzy"
a co może być bardziej wiarygodne jak nie potwierdzenie nadania ??
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
22-04-2010 20:18
ivomcarvalho, Portugalia - wyłudzil przedmioty na zmanipulowane potwierdzenie przelewu i prośbę o szybką wysyłkę, przestawił cyfry, uzyskał potwierdzenie przelewu który nigdy nie opuścił Portugalii.
Ebay kazal zamknąć sprawę i zyczył powodzenia na policji. Ignoranci z portugalskiej policji nie odpowiadają na maile . Prawdopodobnie zgłoszę sprawę na polskiej policji
pedro_pipoca, Portugalia - zażądał zwrotu zapłaty za otrzymane przedmioty na rzekome nieautorzowane użycie karty.Sprawe zgłosił w 45 dniu, czyli w ostatnim możliwym terminie. Paypal złamał umowę potrącając mi pieniądze mimo iż wysyłka, spełniała wszelkie wymogi ochrony sprzedających. Tracking i dowód wysyłki zostały zignorowane. Facet w ten sam sposób oszukał kilku sprzedających z Anglii
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
24-04-2010 23:21
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-04-2010 14:08
kupujący przed terminem zwrócił się do paypal o zwrot pieniędzy i zaczęła się jazda
zakrawająca na ironie z polskiego użytkownika ebay / paypal......normalna kpina.. i nic ponad,
paypal zażądał ode mnie zaświadczenia o wysyłce itp. oczywiście wszystko wysłałem
ale okazało się że kwitek z polskiej poczty to za mało, to w zasadzie tyle co nic, ot taki
nieważny śmieć, jakby tego było mało monitoring przesyłek listownych poleconych
od pewnego czasu nie działa, a wiec paypal wraca kasę kupującemu a ja zostaje bez towaru
i z kwitkiem w ręku....cóż ten cały paypal to istny raj dla oszustów, a reklamowanie
siebie jako najbezpieczniejszy system na świecie to kpina i chamski żart.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-04-2010 18:50
Do kontaktów z klientem służą automaty z gotowymi formułkami napisanymi w Stanach i przetłumaczonymi na język polski, które są wysyłane zarówno z ebay jak i paypal w odpowiedzi na skargi i zastrzezenia. Celem ich odpowiedzi jest zniechęcenie potencjalnego petenta do dalszych działań i przerzucenie odpowiedzialności z portalu na użytkownika. W większym zakresie dotyczy to sprzedających niż kupujących. System wykorzystuje dominującą pozycję na rynku międzynarodowym e-handlu. System rozliczeń paypal to jeden z najdroższych i najbardziej ryzykownych. Sprzedawca płaci olbrzymią około 5 % prowizję za odbiór pieniędzy, około 8% za sprzedaż. Następne parę procent można stracić na przewalutowaniu - 3-4 %
Pieniądze można w każdej chwili stracić lub mieć zablokowane z byle pretekstu. System doprowadził do ruiny setki małych przedsiębiorstw w Stanach. Łamanie własnego regulaminy a także stosowanie praktyk monopolowych sprawiło że klienci w Stanach zaczęli się jednoczyć i składać zbiorowe pozwy, tzw class-action suit
http://news.cnet.com/2100-1017-842240.html
W sieci jest wiele stron i forów z tysiącami wypowiedzi osób poszkodowanych przez paypal np.
http://paypalsucks.com/newforums/
http://www.screw-paypal.com/paypal_lawsuits.html
http://www.aboutpaypal.org/paypal_lawsuit
Na ebay.com można z powodzeniem powiazać konto ebay z moneybookers a paypal całkowicie wyłączyć. Na europejskich ebay jest to całkowicie niemożliwe. I pewnie nigdy nie będzie patrząc w ilość i wypowiedzi na tym forum typu " wiem, że paypal mnie dyma ale to normalne" "nie będę z nim wojował więc niech mnie dyma dalej"
Pozostaje jedynie sporządzenie pozwu i wysłanie do paypal - podobno wracają kasę od razu, gdyż wiedzą że łamią prawo i po ewentualnej przegranej musieli by wracać wszystkie koszty
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
30-04-2010 14:21
Piszcie co i jak z waszymi sprawami.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
15-06-2010 14:00
MAM PEWIEN PROBLEM,SPRZEDAŁEM NOWY TELEFON,KLIENT GO DOSTAŁ ALE TWIERDZI ŻE JEST UŻYWANY I ŻE MA RYSY,WIĘC OTWORZYŁ SPRAWĘ W PAYPAL I ŻĄDA CZEŚCI LUB CAŁEJ KWOTY ZA TEN TELEFON
CO MOGĘ W TEJ SYTUACJI ZROBIĆ?JAK MAM SIĘ BRONIĆ?
JEŻELI NIE ODPOWIEM PAYPAL AITOMATYCZNIE ZWRÓCI PIENIĄDZE KLIENTOWI WIĘC CZAS NAGLI !:(
PROSZĘ O POMOC W JAKIELKOWIEK FORMIE PISZCIE DO MNIE:(
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-06-2010 00:23
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-08-2010 11:33
I teraz się zastanawiam którą z "kar" za nie oddanie pieniedzy - zawieszenie konta na stałe? A co jeśli mam lub założę sobie inne i połącze z PP?
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2010 10:32

- « Poprzedni
-