Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
04-08-2010 11:33
To że paypal to złodzieje to się przekonałem parę razy kilka lat temu. Teraz to samo z Ebay. Coś mnie podkusiło i sprzedałem model do Thailandi. Kupiec po miesiącu ponoć nie dostał przesyłki i złożył do Ebay wniosek o zwrot kasy. Ebay przyznał mu rację i próbowali $35 wyciągnąć z PP, ale że kasy na koncie nie było to nie mogli wiec prosza mnie o poprawienie danych w automatycznym pobieraniu należności z konta PP. Oczywiście nie oddam im tej kasy, bo nie dość że zarobiłem negatywa, przesyłkę wysłałem wraz z trackingiem (pokazuje tylko że wyszło z PL) i nie mam ani modelu a teraz jeszcze chcą zwrot kasy.. Dobrze wiedzą, że szansa przy miedzynarodowej wysyłce, że pokaże się w trakingu "dostarczone" jest nikła, jak również zablokowali możliwość zrewanżowania się negatywem dla kupującego - kuujący naciągacze mają teraz pole do popisu, mogą oszukiwać do woli, za darmo przedmioty i jeszcze nikt sie z komentarzy tego nie dowie że naciągają - brawo EBAY!!
I teraz się zastanawiam którą z "kar" za nie oddanie pieniedzy - zawieszenie konta na stałe? A co jeśli mam lub założę sobie inne i połącze z PP?
I teraz się zastanawiam którą z "kar" za nie oddanie pieniedzy - zawieszenie konta na stałe? A co jeśli mam lub założę sobie inne i połącze z PP?