Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

"Najlepsza oferta"

Dzień dobry. Czy nie jesteśmy użytkownikami ebay-u II kategorii? Na przyklad - dlaczego nie możemy kupować w opcji "Najlepsza oferta"?

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 371 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z Chin

Witam, Chciałbym kupić sita do BGA, jest to mój pierwszy zakup dlatego mam pytanie jak powinien wyglądać opis paczki według Polskiego prawa by nie było problemów z VAT-em i Cłem( wartości paczki około 30 USD) Pozdrawiam

• 291 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Singpost

Witam, Przesyłka została wysłana do mnie za pośrednictwem Singpost. Otrzymałam od sprzedawcy numer przesyłki i minęły już 3 dni od jej wysłania, a w serwisie Singpost nadal nie pojawia się żadna informacja o paczce. Gdy wpisuję numer przesyłki, pojaw...

• 295 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak kupiuć przedmiot gdy sprzedawca nie wysyła do Polski

Witam, Chciałbym sobie kupić pewien przedmiot na Ebay.de. Sprzedawca prawdopodobnie pochodzi ze Szwajcarii, ale wystawia na niemieckim Ebay. Kiedyś wysyłał do Polski, ale teraz niestety nie. Pisałem do niego i nie podał przyczyny, ale napisał decyzja...

• 3864 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zalicytować na Ebay.uk czy Ebay.pl?

Witam,mam zamiar jutro zalicytować telefon z Wielkiej Brytanii, ale nie wiem czy lepiej jest go zalicytować na stornie Ebay.uk czy Ebay.pl? Jest jakaś różnica,jakby sprzedający mnie oszukał?

• 191 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwsze zakupy

Witam Chciałabym zamówić sweter od sprzedawcy z USA, lecz wysyłka jest z Chin. Mam w związku z tym kilka pytań. Czy będę musiała zapłacić vat, bądź cło za paczkę (paczka będzie miała wartość 25$, a przesyłka jest darmowa)? Czy paczka zostanie zatrzym...

• 193 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem ze sprzedającym ebay.co.uk

Witam, a ja mam pytanie do zorientowanych w temacie, opiszę historię. W zeszłym tygodniu uzgodniłem z pewnym angielskim - prywatnym sprzedającym warunki transakcji. Miał on kilka sztuk towaru, który mnie interesował, więc po rozmowach ustaliliśmy wsp...

• 376 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak informacji o wysyłce towaru.

Witam. Kilka dni temu kupiłem dwa przedmioty, jeden z Wielkiej Brytanii a drugi z Singapuru. Natępnego dnia dostałem informację o wysłaniu towaru z WB natomiast przy tym z Singapuru cisza, zero informacji. Na aukcji było info,że sprzedawca powinien w...

• 460 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka z Irlandii...

Witam. Czy kupując na ebay.co.uk przedmiot z Irlandii będę musiał płacić cło i VAT ? Chodzi konkretnie o to: http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-i7-920-SLBEJ-2-66-GHz-Quad-Core-Processor-Excellent-Superfast-/130679690779?pt=UK_Motherboards_CPUs&hash...

• 497 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Status przesylki USPS first class

Drodzy uzytkownicy Pare razy juz zamawialem przesylki z USA w tej formie, jednak zawsze mialem ciut wiecej statusow na danej przesylce (jakies przejscia przez punkty sortujace i ze 2 lub 3 miasta po drodze) Tym razem dosyc dlugo mam tylko status acce...

• 149 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup w UK, jak zapłacić?

Witajcie Jestem tutaj nowy. Kupiłem http://www.ebay.pl/itm/190504554768?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 i w żaden sposób nie mogę za to zapłacić przelewem paypal, tylko jakieś czeki itd. Tak jakby nie było opcji przelewu, ale wydaj...

• 6576 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesylka z USA

Witam, Kupilam droga kurtke z USA, zaplacilam 40USD za wysylke....babka wyslala ja jako international letter....przsylka zaczyna sie na LJ...jak sledze ja to nie wyszla jeszcze z USA! 2dni po tym zakupie kupilam cos od innego sprzedawcy i paczka byla...

• 408 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno CD na ebay.fr (CD Piracka)

Zakupiłem CD na ebay.fr ale okazuje się że do pirat bo ten użytkowink ma strone i na niej pisze: Unauthorized item.In China, it is common practice to illegally reproduce official albums. These pirates are easily recognized by the very poor reproducti...

Cło na buty NIKE

Witam, zakupiłem buty nike o wartosci 85 $ do tego dochodzi przesyłka 35$ USPS czyli 120 $ z przesyłka, poprosilem sprzedawce zeby wysłał buty jako gift. Czy moze zostac doliczone cło albo vat do tych butów? Pozdrawiam

• 696 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłki z Hongkongu i USA

Witam, Pytania mam dwa, o dwie rożne transakcje. Chciałabym zakupić lampę UV LED (kosmetyczną jak tu http://www.ebay.pl/itm/200718431193?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649) o wartości około 80$ (z przesyłką) z Hongkongu i lakiery do p...

• 350 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania