Brak informacji o wysyłce towaru.

Witam.

Kilka dni temu kupiłem dwa przedmioty, jeden z Wielkiej Brytanii a drugi z Singapuru. Natępnego dnia dostałem informację o wysłaniu towaru z WB natomiast przy tym z Singapuru cisza, zero informacji. Na aukcji było info,że sprzedawca powinien wysłać towar w 2 dni po otrzymaniu płatności, dziś mija 7 dni. To są moje pierwsze zakupy na ebay i zastanawiam się czy brak informacji o wysyłce powinien być powodem do zaniepokojenia?

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

zaznaczenie tej opcji, ze przedmiot wysłano, nie jest żadnym wyznacznikiem i jest on nie obowiązkowy, Twój sprzedający z Singapuru to wielki sprzedawca, który ma ponad 41 tys opinii i w ciągu miesiąca otrzymał ponad 1900 opinii pozytywnych,

poprostu napisz czy wysłał już przedmiot, a jak nic nie odpisze

to otwierasz spór na paypalu / ebayu w ciągu 45 dni od momentu kliknięcia w kup teraz i po kłopocie, jesli się spóźnisz kasa przepada

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Dzięki za odpowiedź, choć już dziś sprawa nieaktualna bo przesyłka doszła - ta z Singapuru, o ironio tej z WB nie widać 🙂

Apropos tego sprzedającego z Singapuru to ten mój ma 110 opoini, nie wiem skąd wziąłeś te dane, w każdym razie solidny chłop i moje obawy były bezpodstawne.

Pozdrawiam.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

stad http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140632938774

zależy czym przesyłka została wysłana z UK jeśli Small Packets to dostarczy poczta, natomiast jeśli Signed for to dostarczy kurier GLS (poczta królewska podpisała umowę z tym kurierem, ale tylko na przesyłki rejestrowane)

w zasadzie czas dostawy z UK do Polski to 5-10 dni

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Tak na przyszłość:

Z tego co zauważyłem, sporo sprzedających ze Wschodu (Singapur, Hong Kong, Tajwan) podaje bardzo niski (albo darmowy) koszt wysyłki, ale wysyła takowe zwykłą pocztą.

Nie ma wtedy tracking number a i nie zawsze pewnie oznaczają\ towar jako wysłany.

PS. Fajnie, że wszystko doszło.

🙂

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź