Dla kupujących
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

najprawdopodobniej oszust

Witam Zakupiłem przez Kup Teraz laptopa z aukcji. jednak nie wysłałem jeszcze pieniędzy (naszczęście), posiadam nr konta oraz adres sprzedawcy treść maila od niego: "Witam wpłaty proszę dokonać na podane dane nie wpłacać przez PayPalpodaje dane (adre...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 543 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakup etui z chin kilka pytań

Witam, mam zamiar dokonać pierwszego zakupu na ebay po przez platność paypal, mam kilka pytań:1) Czy trzeba miec zweryfikowane konto na paypal?2) jak jest z wysyłką czyli koszta cła podatki etc? 3) Czy na wasze oko mogę śmiało zamawiąc u tego sprzeda...

• 2408 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

założenie sporu po wystawieniu pozytywnego komentarza?

Witam, Po zakupie i wpłaceniu kwoty przez PayPal Kupujący napisał mi wiadomość, że "Kwota tej płatności znajduje się na zamrożonym saldzie i jeśli nie będzie żadnych problemów z zamówieniem, w ciągu 21 dni kwota zostanie przeniesiona na saldo dostępn...

• 730 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak mogę się skontaktować z innymi licytującymi? Chyba zostałam oszukana

Wysłałam pieniądze, niestety poza PayPalem (moja głupota) ale nie dostałam przedmiotu, sprzedający usunął adres e-mail. Kurier nie dotarł, pewnie nawet nie został nadany. Wiem że drugi przedmiot, taki sam, był licytowany i ktoś tą licytację wygrał. J...

oszust

nie wysyła przedmiotów i nie odpowiada na e-maila    

• 4304 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup w UK brak części towaru

Witam Mam taki problem zakupiłem u jednego gościa trochę części do modelu po 2szt każda. Przyszła dzisiaj paczka a w niej tylko po jednej sztuce każdego elementu. To jest ewidentne oszustwo bo watpie że się pomylił jak miał ilość sztuk a przede wszys...

• 459 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przedmiot nie zgadza się z opisem w aukcji

Witam, kupiłem okulary słoneczne, które nie zgadzają się z opisem z aukcji. Okulary posiadają zarysowania (na szkiełku) i na oprawce (wyglądają jak powystawowe). Otrzymałem również je w nieoryginalnym opakowaniu. Co powinienem teraz zrobić? Sprzedają...

• 681 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zapłata łączna czy jest chroniona? Palpay

Witam Mam nastepujace pytanie Czy jeśli place łacznie za pare przedmiotow (palpay jeden sprzedajacy) a przedmioty te do mnie nie trafiły jestem chroniona programem dla kupujacych palpay? Czy aby moje roszczenie po nie otrzymaniu przedmiotu byl brane ...

• 370 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podejrzana oferta sprzedaży samochodu-prośba o pomoc

Witam Kilka dni temu zarejestrowalem sie na ebay.pl w celu kupienia interesujacego mnie samochodu zza granicy. Oferta jest wyjatkowo atrakcyjna (a ja jestem calkowice zielony jesli chodzi o kupowanie za posrednictwem serwisow internetowych) dlatego b...

• 6913 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

oszustwa na wielką skale na eBay

Witam Będąc w Niemczech znalazłem idealne dla siebie autko w pobliżu mojego pobytu. Skontaktowałem się ze sprzedającym i okazało się że jest już na stałe w Grecji z samochodem i wyśle go na swój koszt firmą transportową DAS za pośrednictwem eBay i bę...

• 1625 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedawanie falszywych banknotow

Prosze o wyjasnienie zasad sprzedazy banknotó od tego uzytkownika...Kupiłem w styczniu od niego 100 dirham z Zjednoczonych emiratow Arabskich.Banknot byl podrobiony......i zostałęm oskarzony wczoraj przez policje ze wystailem ten bankot na Allegro.A ...

• 582 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot gotówki

Witam, jestem nowy na Ebay i mam kilka pytań odnośnie ochrony przed oszustami. Nie ma problemu jeśli kupię telefon na Ebay.uk dostanę normalnie kasę jak sprzedawca mnie oszuka? Przed czym się przestrzegać, co może zdradzić oszusta? Zostałem kilka raz...

• 389 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pytanie o metodę płatności i ochronę kupującego

Witam. Mam na oku aukcję z niemiec, na której jedyną zaznaczoną formą płatności jest zwykły "bank transfer". Spytałem się sprzedającego czy byłaby możliwość płatności przez PayPal - odpowiedział że tak. Moje pytanie: Czy w razie kupna i przelewu popr...

• 573 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania