Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

pytanie do TOP SELER o noty szczegółowe

Od czasu do czasu trafia się jakiś kupujący, który super zachwala w komentarzu a w nocie szczegółowej daje nieuzasadnioną niską notę. np pisze że super szybka wysyłka (i faktycznie wysyłka poszła w kilka godzin od zakupu oraz bardzo szybko ją otrzyma...

Cło i inne opłaty przy sprzedaży biżuterii do USA

Witam, Chcę sprzedać zegarek klientowi z USA. Wartość to kilka tyś zł. Jakie opłaty dodatkowe będzie musiał ponieść kupujący? Cło amerykańskie? Jakiś dodatkowy podatek? Jakim kurierem najlepiej wysłać i jakie formalności mnie czekają jako sprzedające...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 909 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PayPal zabrał mi kasę z konta, kupujący nie odebrał paczki

Witam serdecznie, mam taki problem, wyslalem paczkę do Niemiec, po około 14 dniach kupujący zlożyl spór w Paypal że nie otrzymał przesylki.Dowody nadania wysłałem do kupującego i do Paypal.Po około 3 tygodniach wrócila do mnie paczka jako 2 x awizowa...

• 742 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Próba naciągnięcia ze strony kupującego

Sprzedałem system Car Audio dla użytkownika z Rosji i wysłąłem paczką ubezpieczona ..tak zażyczył sobie kupujący. Paczka zapakowana idealnie z oklejonymi znacznikami ostrożnie szkło a zdjęcia zapakowanej paczki via email przesłałem kupującemu.. Oczyw...

• 71 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

darmowa wysyłka do niemiec i pozycjonowanie

witam, zaznaczam podczas wystawiania, że wysyłka jest darmowa (kostenlos) a potem szukając swojej aukcji w danej kategorii i precyzujac kryteria wyszukiwania wlasnie na kostenlos nie moge znalezc swojej aukcji. jakies pomysly dlaczego?? moje aukcje g...

• 222 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

NIP UE

Chciałbym zacząć sprzedawać w krajach UE, czy składając wniosek o NIP UE muszę jeszcze inne wnioski składać? czy muszę być Vatowcem? Dodam że chcę tylko sprzedawać detalicznie

• 55 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

"Item location" - lokalizacja przedmiotu

Sprzedaje do UK. Zauważyłem, że wyniki sprzedaży rosną kiedy w lokalizacji przedmiotu umieszczam Wlk. Brytanię. Zauważyłem również że niektórzy polscy sprzedawcy mimo tego że zarejestrowani są w Polsce, jako lokalizację przedmiotu podają inny kraj. E...

Otrzymywanie płatności przez PayPal

Witam!Chciałbym wystawić dosłownie trzy przedmioty na zagranicznym eBay'u i nie wiem jak to jest z akceptowaniem płatności zza granicy przez PayPal.Czy muszę mieć konto specjalne PayPal, czy wystarczy osobiste? Na stronie PayPal w jednym miejscu prze...

• 166 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rabat na aukcjach w procentach niemiecki ebay

Witam, Wie ktoś może jak można zrobić rabat żeby wyświetlało się rabat -10% lub 20% na niemieckim ebay? Wählen Sie den Rabatt aus, den Sie gewähren möchten Preisrabatt (außer Auktionen) Bieten Sie einen prozentualen Rabatt auf den Originalpreis an 10...

• 676 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ceny aukcji w innych krajach

Witam. Chciałbym zapytać wszystkich przedających na zagranicznych ebayach o koszty. Chodzi mi dokładnie o podstawowy koszt, wersji kup teraz, zarówno koszty wystawienia przedmiotu jak i prowizji od przedmiotów sprzedanych. Zależy mi na cenach z Niemi...

• 103 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Limit sprzedaży na ebay.com , co .uk. i de

Witam.Jestem nowym użytkownikiem.Mam nałozony limit sprzedaży na ebay.com co.uk i de do 10 przedmiotów miesięcznie lub do 500$ miesięcznie.Co mam z tym zrobić?Czy po uzyskaniu kilku pozytywnych opinni limity znikną?Jeżeli tak to ile komentarzy musze ...

• 311 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

sprzedaż na Ebay.ca

Dzień dobry chciałbym zapytać czy zna ktoś zasady wystawiania aukcji na Ebay.ca ( limit miesięczny, koszt za aukcję ewentualnie za miniaturkę zdjęcia )?

• 163 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zostałem oszukany na niemieckim ebayu

Witam! Niedawno założyłem sobie konto na ebay.pl. Postanowiłem zacząć sprzedawać na ebay.de, bo jest tam lepszy rynek zbytu. Wczoraj wystawiłem taką aukcje http://www.ebay.pl/itm/251068366038?ssPageName=STRK:MESOX:IT&_trksid=p3984.m1559.l2649 jakiś N...

• 147 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań