Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Konto firmowe a ograniczneia sprzedaży.

Witam, z tego co się dowiedziałam, z prytwatnego konta, aby móc sprzedawać na cały świat, trzeba uzbierać 10 pozytywnych komentarzy i od pierwszej spredaży musi minąć 90 dni. Jak jest z kontem firmowym, też obowiązują mnie te zasady? Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 268 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay pl sprzedaż w UK rozliczanie waluty

Witam. Mam pytania do sprzedawców E-baya pl. Przeniosłem konto ebaya z UK do Polski, a chciałbym wystawiać nadal w Wielkiej Brytanii i USA . Chodzi mi o rozliczanie się za pośrednictwem Pay Pala. Wystawia się przedmioty w obcej walucie (funty,dolary)...

• 185 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay.com

Witam.Czy można jakoś " przerzucić, przenieść " aukcje z ebay.pl na ebay.com bez powtórnego wystawinia wklejania zdjęć robienia opisówCzy jak jestem na ebay.pl to aby wystawić aukcje to wystarczy wejść na ebay.com zalogować się starym nikiem i hasłem...

Czasowa promocja, po ilu dniach od wystawienia/edytowania?

Witam,Mam pytanie po jakim czasie od wystawienia, można zmienić sprzedaż na aukcję z promocją czasową?Edytowałem aukcję dodając nowy produkt, nie sądziłem że zablokuje mi to możliwość ustawienia promocji czasowej.Ile muszę teraz odczekać, aż pojawi s...

• 421 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

jak zdobyć komentarze? szybko, sprawnie i zgodnie z zasadami

Doradzicie, zweryfikujecie? 1 Wystawiam towar xxx, tani, w ilości np 100 szt Nakłaniam do zakupu znajomych, moich starych kupujacych, dostawców z DE i PL po zakupie towaru xxx 1 szt dodaja komentarz po kilku dniach kupuja oklejny przedmiot xxx i znów...

• 1475 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zwrot prowizji ebay de przy zwrocie towaru- brak zgody kupujacego

Witam,Mam pewien problem na ebay niemieckim.Kiedy klient zwraca towar, my zwracacmy mu odrazu pieniadze przez paypal . Nastepnie zakladamy spór o anulowanie transakcji z powodu zwrotu towaru przez kupujacego - jesli kupujacy potwierdzi dostajemy zwro...

• 1767 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicę-blokada?

Od jakiś 3 tygodni zauważyłem,że coś jest nie tak odnośnie sprzedaży za granicę, otóż wcześniej średnio sprzedawałem dwa przedmioty dziennie a teraz przez 3 tygodnie nie miałem żadnej sprzedaży za granicę, tylko sprzedaż krajowa. Miał ktoś podobny pr...

• 429 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Początkujący na ebay.com

Witam.Chciałbym zacząć sprzedawać na ebay.com. Toteż tam się zarejestrowałem, utworzyłem konto paypal (zostało zweryfikowane i powiązane z kontem na ebay.com). Czy muszę jeszcze coś zrobić albo spełniać jakieś dodatkowo wymagania aby wystawić na licy...

• 816 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

monitorowanie listu poleconego na usps.com

Witam, czy ktoś może wie co oznacza status przesyłki ?status: Processed Through Sort Facility, data: August 10, 2013, 1:51 pm, location: ISC NEW YORK NY(USPS)Wysłałam przesyłkę 8 sierpnia (zaraz po otrzymaniu płatności) listem poleconym priorytetowym...

• 661 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! List polecony do Kanady

Witam, Mam troszkę dziwną sytuację z wysłaną płytą cd do Kanady. Kupujący wybrał wysyłkę listem poleconym ekonomicznym. Po pewnym czasie na systemie śledzenia przesyłek był komunikat że przesyłka została wysłana z Polski, po tygodniu zaglądam a przes...

• 2860 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

konto na Ebay.de - jak zmienić adres z PL na DE

Witam, Mam konto załozone ok 10 lat temu na ebay.de, chcę teraz używać go do sprzedaży do Niemiec.Zmieniłem w ustawieniach adres rezydencji i adres zamieszkania na NIEMCY.Nieststy przy wystawianiu przedmiotu z domyślnie wystawia przedmiot w PL. Czy k...

• 544 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

APELACJA O ZWROT PŁĄTNOŚĆI OD KUPUJĄCEGO

Mam pytanie. Sprzedałem na ebay.com przedmiot, otrzymałem płatność ale niestety przesyłka wylądowała na statku i szła do stanów 2 miesiące. W tym czasie otworzył spór i ebay przyznał mu zwrot pieniędzy. W chwili obecnej kupujący ma towar i pieniądze....

• 241 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Deklaracja CN22 oraz CN23. Sprzedaż na zagranicznych ebayach. Otwarcie sklepu

Witam,Chcę zacząć prowadzić sprzedaż na zagranicznych Ebay'ach. W związku z tym mam kilka pytań:1. Chcę otworzyć Sklep Ebay, ponieważ są z tego pewne korzyści- m.in. tańsze aukcje oraz dłuższy czas ich trwania. Wiem, że mogę założyć tylko jeden sklep...