Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Konto firmowe a ograniczneia sprzedaży.

Witam, z tego co się dowiedziałam, z prytwatnego konta, aby móc sprzedawać na cały świat, trzeba uzbierać 10 pozytywnych komentarzy i od pierwszej spredaży musi minąć 90 dni. Jak jest z kontem firmowym, też obowiązują mnie te zasady? Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 265 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay pl sprzedaż w UK rozliczanie waluty

Witam. Mam pytania do sprzedawców E-baya pl. Przeniosłem konto ebaya z UK do Polski, a chciałbym wystawiać nadal w Wielkiej Brytanii i USA . Chodzi mi o rozliczanie się za pośrednictwem Pay Pala. Wystawia się przedmioty w obcej walucie (funty,dolary)...

• 180 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż na ebay.com

Witam.Czy można jakoś " przerzucić, przenieść " aukcje z ebay.pl na ebay.com bez powtórnego wystawinia wklejania zdjęć robienia opisówCzy jak jestem na ebay.pl to aby wystawić aukcje to wystarczy wejść na ebay.com zalogować się starym nikiem i hasłem...

Czasowa promocja, po ilu dniach od wystawienia/edytowania?

Witam,Mam pytanie po jakim czasie od wystawienia, można zmienić sprzedaż na aukcję z promocją czasową?Edytowałem aukcję dodając nowy produkt, nie sądziłem że zablokuje mi to możliwość ustawienia promocji czasowej.Ile muszę teraz odczekać, aż pojawi s...

• 406 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

jak zdobyć komentarze? szybko, sprawnie i zgodnie z zasadami

Doradzicie, zweryfikujecie? 1 Wystawiam towar xxx, tani, w ilości np 100 szt Nakłaniam do zakupu znajomych, moich starych kupujacych, dostawców z DE i PL po zakupie towaru xxx 1 szt dodaja komentarz po kilku dniach kupuja oklejny przedmiot xxx i znów...

• 1458 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zwrot prowizji ebay de przy zwrocie towaru- brak zgody kupujacego

Witam,Mam pewien problem na ebay niemieckim.Kiedy klient zwraca towar, my zwracacmy mu odrazu pieniadze przez paypal . Nastepnie zakladamy spór o anulowanie transakcji z powodu zwrotu towaru przez kupujacego - jesli kupujacy potwierdzi dostajemy zwro...

• 1748 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicę-blokada?

Od jakiś 3 tygodni zauważyłem,że coś jest nie tak odnośnie sprzedaży za granicę, otóż wcześniej średnio sprzedawałem dwa przedmioty dziennie a teraz przez 3 tygodnie nie miałem żadnej sprzedaży za granicę, tylko sprzedaż krajowa. Miał ktoś podobny pr...

• 413 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Początkujący na ebay.com

Witam.Chciałbym zacząć sprzedawać na ebay.com. Toteż tam się zarejestrowałem, utworzyłem konto paypal (zostało zweryfikowane i powiązane z kontem na ebay.com). Czy muszę jeszcze coś zrobić albo spełniać jakieś dodatkowo wymagania aby wystawić na licy...

• 806 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

monitorowanie listu poleconego na usps.com

Witam, czy ktoś może wie co oznacza status przesyłki ?status: Processed Through Sort Facility, data: August 10, 2013, 1:51 pm, location: ISC NEW YORK NY(USPS)Wysłałam przesyłkę 8 sierpnia (zaraz po otrzymaniu płatności) listem poleconym priorytetowym...

• 646 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! List polecony do Kanady

Witam, Mam troszkę dziwną sytuację z wysłaną płytą cd do Kanady. Kupujący wybrał wysyłkę listem poleconym ekonomicznym. Po pewnym czasie na systemie śledzenia przesyłek był komunikat że przesyłka została wysłana z Polski, po tygodniu zaglądam a przes...

• 2852 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

konto na Ebay.de - jak zmienić adres z PL na DE

Witam, Mam konto załozone ok 10 lat temu na ebay.de, chcę teraz używać go do sprzedaży do Niemiec.Zmieniłem w ustawieniach adres rezydencji i adres zamieszkania na NIEMCY.Nieststy przy wystawianiu przedmiotu z domyślnie wystawia przedmiot w PL. Czy k...

• 542 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

APELACJA O ZWROT PŁĄTNOŚĆI OD KUPUJĄCEGO

Mam pytanie. Sprzedałem na ebay.com przedmiot, otrzymałem płatność ale niestety przesyłka wylądowała na statku i szła do stanów 2 miesiące. W tym czasie otworzył spór i ebay przyznał mu zwrot pieniędzy. W chwili obecnej kupujący ma towar i pieniądze....

• 236 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Deklaracja CN22 oraz CN23. Sprzedaż na zagranicznych ebayach. Otwarcie sklepu

Witam,Chcę zacząć prowadzić sprzedaż na zagranicznych Ebay'ach. W związku z tym mam kilka pytań:1. Chcę otworzyć Sklep Ebay, ponieważ są z tego pewne korzyści- m.in. tańsze aukcje oraz dłuższy czas ich trwania. Wiem, że mogę założyć tylko jeden sklep...

Sprzedaż używanych części do USA - jakie formalności?

Witam, przejżałem kilkanaście wątków ale nie znalazłem informacji konkretnych. Chcę od czasu do czasu wystawić na ebay.com cześci używane. Jakich formalności musze dopełnić przy wysyłce paczki? Podobno wymagane są jakieś druki celne i faktura vat. cz...

• 197 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań