Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Problem z ebay/paypal

Witam.Problem jest następujący. W połowie października jeden z kupuących z Hiszpanii kupił ode mnie przez ebay.com przedmiot za 35$. Po dwóch tygodniach napisał do mnie, że przedmiot nie dotarł. Sprawdziłem numer przesyłki i przesyłka czekała na nieg...

rozliczanie sprzedaży zagranicznej

Witam,przeczytałem już dziesiątki temtów związanych z moim problemem, ale odpowiedzi są tak różne, że postanowiłem założyć osobny.Chcę sprzedawać przedmioty za granicą (na początku ebay UK i DE). Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, mam kas...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 814 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak sprawdzić czy kupujący dokonał płatnośći ?

Witam, Sprzedałem przedmiot jednak nie miałem wtedy połączonego profilu z paypalem. Opcją płatnośći był własnie paypal (w aukcji). Teraz gdy podłączyłem konto paypal jak mogę "wymusić" od klienta zapłacenie za przedmiot ? - jedynie poprzez bezpośredn...

• 424 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak zweryfikować kupującego?

Witam, mam pewien problem. Sprzedałem dość drogi przedmiot, lecz kupujący (z USA) posiada 0 komentarzy, a w dodatku założył konto tuz przed zakupem. Osoba ta nie figuruje w internecie, a numer telefonu, który podała jest przypisany do innego miejsca ...

• 343 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicą LICHWA

WitamMam problem .Niedawno sprzedałem na Ebay.co.uk towar który zapakowałem solidnie .Tak zawsze pakuję i zawsze dochodzi bez uszczerbku. Po tygodniu jak kupujący otrzymał towar zgłasz mi że dotarł do niegu uszkodzony i żąda odszkodowaniua 100 GBP za...

• 798 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

koszty przesyłki a prowizja od sprzedaży

Witam, Jak zaznaczyłam w wątku dotyczącym jężyków obcych ("Tłumaczenia") jest nowym użytkownikiem ebay i z tego wynika pytania. Jak jest liczona prowizja od sprzedanego towaru? Biorą pod uwagę cenę towaru czy kwotę, która wpłacana jest na konto tj. c...

• 381 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Saldo zamrożone

Witam, mam pytanie czy Wam też paypal zamroził kiedyś środki na 21 dni? Jak długo mieliście te środki zamrażane. Mi od początku października paypal blokuje płatności od kupujących. Oczywiście już powoli zwalnia mi te środki. Ale dalej jak cos sprzeda...

• 305 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wystawienie przedmiotu na kilku aukcjach

Witam, mam pytanie odnosnie wystawienia przedmiotu w kilku serwisach ebay. Otórz nie mam 10 komentarzy a chciałabym wystawić przedmiot na ebay.com i uk stąd moje pytanie, czy wystawienie tego samego przedmiotu w tych dwóch serwisach jest zgodne z reg...

• 646 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Komentarze jak to jest z praktycznego punktu widzenia.

Proszę bardziej doświadczonych sprzedawców o odpowiedź. Kto na ebay wystawia pierwszy komentarz. Kupujący czy sprzedający.Nie mam może jakiejś dużej sprzedaży ale w miesiącu sprzedałem przykładowo 15 przedmiotów. Przedmioty dotarły a brak od kupującg...

Wysyłka za granicę Pocztą Polską a Paypal..

Ostatnio ponoć coś się na Poczcie zmieniło mam więc pytanie do kogoś kto jest na bieżąco w temacie.. Czy obecnie wysyłki ekonomiczne są śledzone na całej trasie przewozu paczki czy tylko do granicy Polski? Jak wygląda ochrona sprzedających, czy Paypa...

• 1229 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jeszcze jeden temat. Jak wyegzekwować zapłatę za przedmiot ?

Mineło 2 tygodnie od zakupu pewnego przedmiotu na mojej aukcji. Mimo maili do tej osoby nie otrzymuję wpłaty.Jak to delikatnie rozwiązać kwota nie duża. Nie chcę się szarpać z kupującym ( kupujący ma 100% pozytywów i trochę zakupów )Widać, że kupuje ...