04-10-2013 11:21
Proszę bardziej doświadczonych sprzedawców o odpowiedź. Kto na ebay wystawia pierwszy komentarz. Kupujący czy sprzedający.
Nie mam może jakiejś dużej sprzedaży ale w miesiącu sprzedałem przykładowo 15 przedmiotów. Przedmioty dotarły a brak od kupującgo komentarza.
Niby popierdółka jakbym miał komentarzy choć 100 to ech....powiedziałbym ale przy mizernych 16 warto otrzymać od kupującego komentarz. Zawsze inaczej inni kupujący patrzą na konto sprzedającego.
I teraz kto pierwszy powinien tak zwyczajowo tu na ebay. Pytam zwyczajowo bo myslę, że komentarze obowiązkowe.
04-10-2013 15:17
Witam , nie ma reguły niby piszą aby wystawiać jako pierwszy żeby zachęcić kupujących do przyszłościowych powtórnych zakupów, też tak robiłem i jakoś efektu szybkiego odwzajemnienia nie było, z tego co zauważyłem to tutaj z komentarzami gorzej jak na alledrogo, wystawiają jak im pasuje,spróbuj powystawiać im jako pierwszy zobaczysz co się będzie działo pozdrawiam
05-10-2013 16:44
No własnie. Zerknałem na moich kupujacych. Jeden ma 21 komentarzy od sprzedających a odzwajemnił się żadnym. Inni podobnie.
Zauwazyłem, że sprzedający wystawia pierwszy po moich kupujacych ale odzwajemnienia nie widzę.
Mam obawy jak wystawię pierwszy. Czasem myslę, że nie wystawia że coś nie jest ok ale co się zastanawiam.
Także chyba dołącze jakąś delikatną informację odniśnie komentarza.
06-10-2013 21:48