01-10-2013 21:01
Witam, mam kilka pytań:
Mam firme i zameldowanie w de.
Czy to wystarczy do założenia konta firmowego w serwisie eBay.de?
Jakie dokumenty muszę przedstawić aby rozpocząć sprzedaż na eBay.de?
Czy firma którą prowadze musi być zarejestrowana na niemiecki adres? czy wystarczy oddział w de.
Jakie ograniczenia w sprzedaży są nałożone na początek?
Po jakim czasie można liczyć na usunięcie ograniczeń?
Czy paczki mogą być nadawane z pl.?
W treści aukcji opisałbym jasno, że towar zostaje wysyłany z Polski paczką ubezpieczoną.
Towar przechowywany jest w polskim magazynie i bezpiecznie zapakowany trafia do klienta w de.
Nie chce naruszyć regulaminu eBay.
Czekam na odpowiedź doświadczonego sprzedawcy eBay.
Pozdrawiam całe grono Forum eBay.pl
Mateusz Brylski
03-10-2013 15:44
Mam firme i zameldowanie w de.
Czy to wystarczy do założenia konta firmowego w serwisie eBay.de?
wystarczy
Jakie dokumenty muszę przedstawić aby rozpocząć sprzedaż na eBay.de?
nie są wymagane żadne dokumenty, to nie alledrogo
Czy firma którą prowadze musi być zarejestrowana na niemiecki adres? czy wystarczy oddział w de.
nie jestem pewien na 100%, ale chyba wystarczy, napisz do serwisu przez kontak t z nami, i niech Ci doprecyzują
Po jakim czasie można liczyć na usunięcie ograniczeń?
odpowiedź jaką otrzymałem z serwisu
Uprzejmie informuję, że w przypadku założenia nowego konta, będzie ono się liczyło jak nowy użytkownik. W związku z tym będzie objęte tymi samymi limitami początkowymi, co każde inne nowe konto. Ponieważ limity zależą od wielu czynników, podanie konkretnego sposobu na ich zmniejszenie nie jest możliwe. Jednak takie czynniki, jak konto prowadzone zgodnie z zasadami eBay, rodzaj sprzedawanych przedmiotów, dobre wyniki sprzedawcy, pozytywne opinie oraz liczba sporów przeprowadzanych i rozwiązywanych w Centrum rozstrzygania mają wpływ na pomyślny rozwój konta.
Czy paczki mogą być nadawane z pl.?
mogą, nie musisz tego opisywać w treści aukcji, wystarczy że w polu lokalizacja co jest wymagane, podasz miasto i ewentualnie państwo
na ebayu, nie ma znaczenia możesz mieć firmę w Niemczech, mieszkać w Stanach, a wysyłać z PL
03-10-2013 18:17
Dzięki za odpowiedź.
Interesują mnie jeszcze dwa zagadnienia:
Jak wystawię przedmiot będąc zarejestrowany na eBay.de
Wystawie go z możliwością sprzedazy tylko w tym kraju. (Niemcy)
I zaznacze w formularzu, że towar znajduje się w Polsce.
To moja oferta będzie wyświetlana z dopiskiem Ort. Polen?
Jakie wymagania są stawiane dla sprzedawcy firmowego który zarejestrował się na eBay.de, a oferte kieruje tylko do tego kraju. ?
Takie same jak dla użytkownika x który zaklada konto na ebay.pl i chce sprzedawać w Polsce?
Jakie to wymagania?
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Mateusz Brylski