Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Prowizja od kosztów wysyłki?

Witam,Dzisiaj, po miesiącu walki z ebay.pl, udało mi się sprzedać swój pierwszy przedmiot na ebay.com.Przedmiot został wystawiany z ceną startową $4 i za taką się sprzedał.Koszty wysyłki ustaliłem na $6, co po ostatnich podwyżkach poczty jest zrozumi...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 1667 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zmiana ocen kupujących

Witajcie! otóż dostałem dzisiaj taką informację. Leider haben Sie das Verkaufslimit für diese Artikelart bereits erreicht. Daher können Sie 30 Tage lang keine Artikel dieser Art einstellen. Andere Artikelarten können Sie jedoch weiterhin einstellen. ...

• 540 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Kto płaci za zwrot z Francji?

Witam,Sprzedaję we Francji, na eBay.frJak wygląda sprawa ze zwrotami z Francji? Jeśli klient zakupił towar i po otrzymaniu po prostu chce go zwrócić, bo jednak to nie jest to, bo mu coś nie odpowiada, bo się rozmyślił - ktp wtedy płaci za odesłanie t...

rozliczanie faktur za ebay

Witam W jaki sposób rozliczacie faktury wystawiane prze ebay? Mam firmę i VAT-UE. Dostaję faktury na 0% VAT. Moje biuro podatkowe, jak dotąd wliczało to jedynie w koszty, ale z tego co doczytałem powinno się doliczic i uiścic 23% VAT. pozdrawiam

• 4886 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zly adres przez kupującego i takie saobie ebay

Witam mam 2 pytania kupujący zaplacił podał adres z pay przesyłka wyslana - otwiera spór nie dotarlo sprawdzam i okazuje się że adres miejscowości to Hiszpania a w karcie platnosci ma Niemcy i nie zmieniła tego i takie info przyszlo do mnie Wg mnie n...

• 512 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! od 1 Stycznia konieczność wystawiania faktur VAT dla klientów z UE !

Witamczy jest jakiś sposób aby automatycznie klient po wpłacie na konto paypal otrzymywał na swojego maila fakture od nas ?Jak podchodzicie do tego? obowiązek wystawiania wszystkim klientom z Unii faktury d..to dwa razy więcej roboty.. Pozdrawiam

• 1074 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

lista kategorii widoczna w aukcji

Witam. Posiadam konto na ebay.pl i sprzedaje na ebay.co.uk oraz de. Mam juz zalozony sklep i Utworzylam w nim kategorie. Kategorie widoczne są tylko gdy ktoś wejdzie w mój sklep a Chcialabym jednak aby te kategorie były widoczne rowniez na kazdej moj...

• 409 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Gdzie się wystawia komentarze?

Nie śmiejcie się proszę,ale szukam i szukam i znaleźć nie mogę...Otrzymałam komentarze od kupujących i również chciałam im wystawić,ale ten serwis chyba zbyt skomplikowany dla mnie ...

• 460 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kwestie podatkowe

Witam.Proszę o pomoc w kwestii rozliczenia się z urzędem skarbowym w następującej sytuacji: kupiłem towar na allegro następnie wystawiłem go na ebay.pl. Prawdopodobnie kupcem będzie osoba z włoch. Za towar zapłaciłem 925pln z kosztami dostawy a sprze...

• 209 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Opinie / komentarze

Czy opinie / komentarze są wystawiane od ilości sprzedanych przedmiotów (różnych) czy ogólnie od transakcji z jednym kupującym?Tzn. chodzi mi o to, czy jak jeden kupujący kupił ode mnie 4 różne przedmioty to może wystawić 1 komentarz czy 4?

• 262 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wymagania do sprzedaży za granicą i weryfikacja konta

Witam.Może ktoś z doświadczeniem mi podpowie jak to jest, że nie spełniam wymagań 10 komentarzy oraz 90 dni od sprzedaży pierwszego przedmiotu a i tak moją aukcję widzę przez np ebay.com a także ebay.co.uk i ebay.de? Co w takim razie w praktyce daje ...

• 370 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wystawienie aukcji na ebay.pl a kupno przez osobę z zagranicy

Witam serdecznie,Chciałbym wyjaśnić pewną kwestię. Mianowicie jaką prowizję zapłacę jeżeli towar wystawie na ebay.pl a zakupiony zostanie np przez użytkownika ebay.co.uk? Czy będzie to 2,5 % czy 10%? Sorki za być może banalne pytanie, ale nigdzie nie...

• 307 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wystawianie aukcji w kilku serwisach

Witam, czy istnieje możliwość wystawienia jednej aukcji w kilku serwisach na eBay ? Konkretnie chodzi mi o to, czy np jak wystawiam obuwie to mogę zaznaczyć aby zostały wystawione na Ebay.co.uk oraz Ebay.de ? Czy w każdym serwisie muszę robić to oddz...

Zapisywanie aukcji

Czy istnieje narzędzie(np. turbolister) które umożliwia zapisanie niesprzedanych aukcji, tak żeby później można było je z powrotem umieścić na ebay'u? Po jakimś czasie niesprzedane aukcję znikają, a nie chcę mi się ich od nowa tworzyć:)

• 371 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania