Dodawanie środków na PayPal
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-11-2009 14:59
http://img121.imageshack.us/img121/4937/99706829.th.jpg
Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeżeli nie powiążę swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?
Ja zrobiłem to tak:
1. Zalogowałem się na PP (PayPal)
2. Wybrałem opcję dodaj środki
3. Zalogowałem się do swojego banku on-line
4. Wszedłem w zakładkę przelewy.
5. Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.
O co chodzi w tym zdaniu: ‘Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego’
Czy bez powiązania mojego nr konta bankowego z kontem PP ta ‘złotówka’ dotrze?
Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-11-2009 16:04
W swoich danych mam litery ł, ś, ą, ó - czy sprzedający odczyta moje dane z polskimi znakami czy muszę mienić swój adres by był bez polskich czcionek typu ą, ś, ć etc.?
Kwota w tej aukcji do zapłacenia to dolary amerykańskie: http://cgi.ebay.pl/ARMENIAN-DUDUK-PRO-NEW-FROM-ARMENIIA-APRICOT-WOOD-100_W0QQitemZ260503968150QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca73f1996#payId
Pysyłam złotówki, sprzedawca dostaje dolary tak? Muszę na pp wskazać walutę jaką będzie odbierał?
Jaka jest prowizja PP za przesłanie kasy sprzedawcy?
Wiem, że te pytania mogą sie wydać błache dla doświadczonych użytkowników PP I eBay.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-11-2009 19:13
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-11-2009 22:59
jeśli zostawisz adres taki jaki masz zarejestrowany sprzedawca może zobaczyć coś takiego
Micha? Kowalski
Pl. ?w Ma?gorzaty
72300 ?winouj?cie
Pysyłam złotówki, sprzedawca dostaje dolary tak? Muszę na pp wskazać walutę jaką będzie odbierał?
Kupujesz przedmiot, sprzedawca przysyła fakturę taka serwisowa forma płatności klikasz na niej zapłać, płacisz i już; nic nie musisz zaznaczać system automatycznie Tobie zabierze złotówki jemu odda $.
free - kupujący nic nie płaci 😄
Czy nie mając komentarzy żadnych będą pierwsze zakupy mogę się spodziewać jakiś niemilych niespodzianek ze strony ebay lub paypal
nie B-)
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-11-2009 17:59
2. Jeżeli zapłacę na ten przedmiot PP to otrzymam potwierdzenie od sprzedającego?
Po otrzymaniu zapłaty skontaktuje się on ze mną (że otrzymał zapłatę) i że wyśle przedmiot dnia tego i tego?
3. Mam też pytanie jak sprawdzić z jakiego eBay'a korzysta ten sprzedawca?
4. Czy istnieje możliwość (jak będę posiadał kwotę na saldzie PP do zapłaty akurat za ten przedmiot jest około 150zl - 52.01usd a będę miał tyko 160zl
to może wystąpić problem z płatnością ze strony PP lub ebay?
5. No i czy ten przedmiot mogę kupić z ebay.pl?
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-11-2009 05:51
2. tak, otrzymasz potwierdzenie z Paypala na pewno a od sprzedajacego jesli ma taka opcje
3. pisze w jego danych , pisze w adresie aukcji, podana jest lokalizacja przedmiotu. Ktos moze mieszkac w Polsce, sprzedawac cos zlokalizowane w Chinach na Ebay.com
4. nie, poniewaz masz polaczone konto lub karte kredytowa z kontem Paypal. Brakujaca reszta zostanie pobrana stamtad.
5. mozesz
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-11-2009 10:49
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-11-2009 12:35
http://img682.imageshack.us/img682/6660/ppadd.png
2. Po drugie aby przesyłka do mnie dotarła muszę zmienić adres żeby był bez ą, ś, ć ten do wysyłki tylko (na ebay)i rejestracyjny też muszę? A na pp adres może być z ą, ś, ć czy też zmieniać? Dzięki za odp
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-11-2009 15:32
Tak, ale spytaj się sprzedawcy ile kosztuje wysyłka rejestrowana
1. Zrobiłem przed chwilą wiekszą wpłatę na PP, proszę zobaczyć czy dobrze wypełniłem i o odpowiedź
http://img682.imageshack.us/img682/6660/ppadd.png
Tak
2. Po drugie aby przesyłka do mnie dotarła muszę zmienić adres żeby był bez ą, ś, ć ten do wysyłki tylko (na ebay)i rejestracyjny też muszę? A na pp adres może być z ą, ś, ć czy też zmieniać?
Jeszcze raz
Adres rejestracyjny zostaje bez zmian
Wchodzisz w zakładkę konto, następnie adresy, następnie wyświetl wszystkie adresy wysyłkowe, następnie dodaj nowy adres.
Wpiszesz nowy adres i ustawisz go jako podstawowy. On również bedzie dostępny na PP
czyli
Podstawowy adres wysyłkowy - Twój główny adres wysyłkowy, na który chcesz otrzymywać zakupione przedmioty.
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-11-2009 16:19
za wysyłkę do Polski i to wszystko. Wrazie czego będę informował o przebiegu zakupy. Kontakt z tym gościem jest ok odpisuje na wiadomości. Miałem to szczęście, że też kupował u niego Polak i potwierdził że sprzedający jest ok. Dodam, że na przesyłkę z Armenii czekał tydzień. Słyszałem, że ludzie z Armenii są uczciwi, i że w ich języku nie ma przekleństw 🙂
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-11-2009 20:51