Dodawanie środków na PayPal

Jestem posiadaczem konta PayPal. Mam pytanie do odnośnie kwestii dodawania środków pieniężnych na swoje konto PayPal z konta bankowego.
http://img121.imageshack.us/img121/4937/99706829.th.jpg
Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeżeli nie powiążę swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?

Ja zrobiłem to tak:
1. Zalogowałem się na PP (PayPal)
2. Wybrałem opcję dodaj środki
3. Zalogowałem się do swojego banku on-line
4. Wszedłem w zakładkę przelewy.
5. Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.
O co chodzi w tym zdaniu: ‘Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego’
Czy bez powiązania mojego nr konta bankowego z kontem PP ta ‘złotówka’ dotrze?

Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki
Wiadomość 1 z 28
ostatnia odpowiedź
27 ODPOW. 27

Jeżeli kupie przedmiot i zapłacę paypal'em to sprzedający otrzyma moje dane do wysyłki z eBay'a czy PayPal'a?
W swoich danych mam litery ł, ś, ą, ó - czy sprzedający odczyta moje dane z polskimi znakami czy muszę mienić swój adres by był bez polskich czcionek typu ą, ś, ć etc.?

Kwota w tej aukcji do zapłacenia to dolary amerykańskie: http://cgi.ebay.pl/ARMENIAN-DUDUK-PRO-NEW-FROM-ARMENIIA-APRICOT-WOOD-100_W0QQitemZ260503968150QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca73f1996#payId

Pysyłam złotówki, sprzedawca dostaje dolary tak? Muszę na pp wskazać walutę jaką będzie odbierał?
Jaka jest prowizja PP za przesłanie kasy sprzedawcy?

Wiem, że te pytania mogą sie wydać błache dla doświadczonych użytkowników PP I eBay.
Wiadomość 11 z 28
ostatnia odpowiedź

no i nie mam karty jeno konto online więc paypal mam nie zweryfikowane robię przelew z banku w celu zasilenia pp. Czy nie mając komentarzy żadnych będą pierwsze zakupy mogę się spodziewać jakiś niemilych niespodzianek ze strony ebay lub paypal, proszę o odpowiedź również do mojego poprzedniego posta.
Wiadomość 12 z 28
ostatnia odpowiedź

nie musisz, ale powinnieś mieć adres bez ą. W tym celu wejdź w zakładkę konto, a następnie adresy i zmień.

jeśli zostawisz adres taki jaki masz zarejestrowany sprzedawca może zobaczyć coś takiego

Micha? Kowalski
Pl. ?w Ma?gorzaty
72300 ?winouj?cie

Pysyłam złotówki, sprzedawca dostaje dolary tak? Muszę na pp wskazać walutę jaką będzie odbierał?

Kupujesz przedmiot, sprzedawca przysyła fakturę taka serwisowa forma płatności klikasz na niej zapłać, płacisz i już; nic nie musisz zaznaczać system automatycznie Tobie zabierze złotówki jemu odda $.

free - kupujący nic nie płaci 😄

Czy nie mając komentarzy żadnych będą pierwsze zakupy mogę się spodziewać jakiś niemilych niespodzianek ze strony ebay lub paypal

nie B-)
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 13 z 28
ostatnia odpowiedź

1. Może ktoś sprawdzić czy ta aukcja (link powyżej) jest ok - nie ma ryzyka? I czy z salda PP się zapłaci?
2. Jeżeli zapłacę na ten przedmiot PP to otrzymam potwierdzenie od sprzedającego?
Po otrzymaniu zapłaty skontaktuje się on ze mną (że otrzymał zapłatę) i że wyśle przedmiot dnia tego i tego?
3. Mam też pytanie jak sprawdzić z jakiego eBay'a korzysta ten sprzedawca?
4. Czy istnieje możliwość (jak będę posiadał kwotę na saldzie PP do zapłaty akurat za ten przedmiot jest około 150zl - 52.01usd a będę miał tyko 160zl
to może wystąpić problem z płatnością ze strony PP lub ebay?
5. No i czy ten przedmiot mogę kupić z ebay.pl?
Wiadomość 14 z 28
ostatnia odpowiedź

1.podaj link do aukcji
2. tak, otrzymasz potwierdzenie z Paypala na pewno a od sprzedajacego jesli ma taka opcje
3. pisze w jego danych , pisze w adresie aukcji, podana jest lokalizacja przedmiotu. Ktos moze mieszkac w Polsce, sprzedawac cos zlokalizowane w Chinach na Ebay.com
4. nie, poniewaz masz polaczone konto lub karte kredytowa z kontem Paypal. Brakujaca reszta zostanie pobrana stamtad.
5. mozesz
Wiadomość 15 z 28
ostatnia odpowiedź

Podaje link do aukcji http://cgi.ebay.pl/ARMENIAN-DUDUK-PRO-NEW-FROM-ARMENIIA-APRICOT-WOOD-100_W0QQitemZ260503968150QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca73f1996#payId czy jest bezpieczna?
Wiadomość 16 z 28
ostatnia odpowiedź

1. Zrobiłem przed chwilą wiekszą wpłatę na PP, proszę zobaczyć czy dobrze wypełniłem i o odpowiedź
http://img682.imageshack.us/img682/6660/ppadd.png
2. Po drugie aby przesyłka do mnie dotarła muszę zmienić adres żeby był bez ą, ś, ć ten do wysyłki tylko (na ebay)i rejestracyjny też muszę? A na pp adres może być z ą, ś, ć czy też zmieniać? Dzięki za odp
Wiadomość 17 z 28
ostatnia odpowiedź

Podaje link do aukcji http://cgi.ebay.pl/ARMENIAN-DUDUK-PRO-NEW-FROM-ARMENIIA-APRICOT-WOOD-100_W0QQitemZ260503968150QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca73f1996#payId czy jest bezpieczna?

Tak, ale spytaj się sprzedawcy ile kosztuje wysyłka rejestrowana

1. Zrobiłem przed chwilą wiekszą wpłatę na PP, proszę zobaczyć czy dobrze wypełniłem i o odpowiedź
http://img682.imageshack.us/img682/6660/ppadd.png

Tak

2. Po drugie aby przesyłka do mnie dotarła muszę zmienić adres żeby był bez ą, ś, ć ten do wysyłki tylko (na ebay)i rejestracyjny też muszę? A na pp adres może być z ą, ś, ć czy też zmieniać?

Jeszcze raz
Adres rejestracyjny zostaje bez zmian

Wchodzisz w zakładkę konto, następnie adresy, następnie wyświetl wszystkie adresy wysyłkowe, następnie dodaj nowy adres.
Wpiszesz nowy adres i ustawisz go jako podstawowy. On również bedzie dostępny na PP

czyli
Podstawowy adres wysyłkowy - Twój główny adres wysyłkowy, na który chcesz otrzymywać zakupione przedmioty.
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 18 z 28
ostatnia odpowiedź

Gość napisał, że płacę tylko za przedmiot te 34.4$ i 17.6$
za wysyłkę do Polski i to wszystko. Wrazie czego będę informował o przebiegu zakupy. Kontakt z tym gościem jest ok odpisuje na wiadomości. Miałem to szczęście, że też kupował u niego Polak i potwierdził że sprzedający jest ok. Dodam, że na przesyłkę z Armenii czekał tydzień. Słyszałem, że ludzie z Armenii są uczciwi, i że w ich języku nie ma przekleństw 🙂
Wiadomość 19 z 28
ostatnia odpowiedź

'Szanowny Panie Michale,Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal. Panie Michale, w odpowiedzi na Pańskie pytania, dotyczące zasilania salda konta PayPal, informuję, że uzytkownik może dokonać przelewu jedynie z własnego rachunku bankowego . Przelew wykonany z konta bankowego zarejestrowanego na inne dane osobowe lub z poczty, niestety nie powiedzie się i zostanie automatycznie zwrócony do rachunku bankowego z którego został zainicjowany po około 30 dniach od wysłania. Nie jest konieczne dodawanie danych Pańskiego rachunku bankowego do konta PayPal. Rejestracja danych rachunku jest użyteczna przy wypłacaniu środków z salda konta PayPal. W przypadku dodawania środków do niego, serwis lokalizuje Pańskie konto po numerze identyfikacyjnym przelewu oraz danych imiennych.' dostalem taka odpowiedz od PP, to tak jakby ktos czytal i mial watpliwosci takie jak ja wczesniej.
Wiadomość 20 z 28
ostatnia odpowiedź