Dodawanie środków na PayPal

Jestem posiadaczem konta PayPal. Mam pytanie do odnośnie kwestii dodawania środków pieniężnych na swoje konto PayPal z konta bankowego.
http://img121.imageshack.us/img121/4937/99706829.th.jpg
Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeżeli nie powiążę swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?

Ja zrobiłem to tak:
1. Zalogowałem się na PP (PayPal)
2. Wybrałem opcję dodaj środki
3. Zalogowałem się do swojego banku on-line
4. Wszedłem w zakładkę przelewy.
5. Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.
O co chodzi w tym zdaniu: ‘Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego’
Czy bez powiązania mojego nr konta bankowego z kontem PP ta ‘złotówka’ dotrze?

Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki
Wiadomość 1 z 28
ostatnia odpowiedź
27 ODPOW. 27

Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?

Na koncie PP jak i na rachunku bankowym muszą być te same dane personalne

czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?

na PP możesz mieć kilka zarejestrowanych rachunków bankowych

czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?

tak, mi się wydaje

Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.

czas na zaksięgowanie to 2-3 dni robocze, jeśli zleciłeś wczoraj to liczysz od dzisiaj
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 28
ostatnia odpowiedź

Tzn. jeżeli na stronie PP nie dodałem wcześniej konta ( dopiero dzień po przelewie) a wysłałem przelew to dojdzie czy nie?
I czy to ma znaczenie jeżeli w swoim banku widnieje jako: przykład:
KOWALSKI JAN (pisane dużą czcionką) a na PP Jan Kowalski (z dużych liter (początki imienia i nazwiska) czcionka + różna kolejność: w banku: nazwisko i imię a na PP: imię i nazwisko). Wiem, że to może się wydać banalne ale niektóre serwisy mają wytyczne co do zgodności znaków tzn. należy uważać na wielkość czcionki.
Na PP nic o tym nie było więc pytam. Chodzi tu o przelew więc wątpliwości są.

Dzięki za odpowiedź.
Wiadomość 3 z 28
ostatnia odpowiedź

chyba dorze wykonany przelew na PP?
Wiadomość 4 z 28
ostatnia odpowiedź

Dojdzie napewno

Jak nie dojdzie do 4 dni roboczych to zadzwonisz
0 801 38 66 86

PS pod linkiem nic nie widać
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
Wiadomość 5 z 28
ostatnia odpowiedź

Jak już pisałem np. Użytkownik paypal o nazwie Jan Kowalski chce dodać srodki na paypal ze swojego konta w banku ING Śląski. W banku widnieje jako KOWALSKI JAN. I tak będzie widział go odbiorca przelewu tzn. Paypal. Czyli tak nie ma znaczenia ze różnica wielkości czcionek nazwy użytkownika w paypal i banku ing z ktorego idzie przelew? Ważne że Jan Kowalski (paypal) i KOWALSKI JAN (ING Bank) to ta sama osoba, i że skopiował identyfikator przelewu ze strony PP? W ING w oknie przelewu nie trzeba wpisywać swoich danych (np KOWALSKI JAN) zostają dołączone automatycznie. czy ten przelew jest poprawny
http://img148.imageshack.us/img148/2521/beztytuuzl.jpg
Wiadomość 6 z 28
ostatnia odpowiedź

Przelew dotarł 🙂
Teraz takie pytanie jak bym chcial kupić coś na ebay to przy płatności na PP ja muszę konwertować złotówki na np. US$ czy wysylam tyle polskich złotówek (np. Koszt przedmiotu jaki widzę w polskich złotych 92.16zl za przedmiot i 48.20zl wysyłka co daje: 140.36zl i tyle wysyłam i nie wybieram obok z rozwijanej listy USD bo samo przeliczy?
No i najważniejsze np. mam na paypal 150zl czy jak system przeliczy walutę ze złotówek na usd zeby byla równowartość 140.36zl w dolarach ameryk. to 150zl nie okaże się za mało bo nie starczy na wymianę/zapłatę?
Wiadomość 7 z 28
ostatnia odpowiedź

Zapamiętaj, ta podawana kwota w nawiasie jest około i się zmienia 1 lub 2 razy dziennie, zależy to od kursu w danym dniu, a jeszcze inny kurs jest na PayPal

Ty tylko płacisz, a PayPal sam sobie przeliczy.
$, € na PLN i na odwrót

Licz $ x 3 zeta i będzie git 🙂
Wiadomość 8 z 28
ostatnia odpowiedź

Dzięki za poświęcony czas na pisanie odpowiedzi na moje pytania. Nie długo planuję zakup na ebay od gościa z Armenii zakup bedzie na ok 150zl. A na paypal wpłacam 160zl. Będę płacił w US$ (usd) mam nadzieję że wszystko się uda. I mam też nadzieję, że opcja na moim paypal nie zweryfikowane dotycząca karty bankowej, której nie posiadam nie przeszkodzi mi z zakupie. Pozdrawiam Michał
Wiadomość 9 z 28
ostatnia odpowiedź

Ja pierwszych 10 zakupów zrobiłem nie mając karty dodanej do konta PP
pozdrawiam
Wiadomość 10 z 28
ostatnia odpowiedź