Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Ponad miesiac a paczki z USA nie widac :(

Witam. Przedstawie moze sprawe od poczatku. Kupilem w listopadzie czescido motoru na ebayu w USA. platnosci dokonalem poprzez paypal kilka dni pozniej. Sprzedawca wyslal czesci poprzez USPS przesylka typu Priority Mail International 7 grudnia. Paczka...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 4466 Wyświetlenia
  • 18 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwsze kroki - Paypal, płatności, etc

Zdaję sobie sprawę, że takich tematów mogło być mnóstwo, ale w poprzednich nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. - Jestem zainteresowana kilkoma aukcjami w serwisie Ebay.pl, nie mam konta PayPal - Czy z założeniem konta, używaniem go wiążą się ja...

• 406 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Deutsche Post polecony DE-PL. Problem z śledzeniem

Witam. Kupiłem film na Blu-rayu na niemieckim eBayu. Przelew trafił na konto sklepu, przesyłka została wysłana, ale gdy została przekazana polskiej stronie, jej dalsze śledzenie na stronie Deutsche Post nie było możliwe. W jaki sposób mam sprawdzać s...

• 6888 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak wystawic w niemczech fakture za przedmiot

Witam kupiłem od uzytkownika z niemiec przedmiot,on zgodzil sie go wyslac do polski uzgodnilismy koszt wysylki,Tylko on nie umie wystawic faktury-polecenia zaplaty z kwota wysylki do polski.Nigdy tego nie robil,W aukcji nie mial zaznaczonej wysylki d...

• 136 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Priority Mail International z USA

Witam Zamówiłem 3.12.2012 na jednej z aukcji towar który został wysłany 4.12.2012 Priority Mail International Parcels czyli powinien dotrzeć do mnie po ok 12 dniach roboczych. Wiem że są świta i przesyłki mogą sie opóźniać ale w tackingu przesyłki na...

• 74 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno przedmiotów w Rosji

Witam Zwracam się do was z pytaniem. Otóż kupiłem przedmiot u sprzedawcy z Rosji i mam do was pytanie czy mam się spodziewać jakiegoś cła, vatu czy akcyzy? Dodam że kosztował ten przedmiot 150$ + przesyłka 20$. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

• 919 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Blokada możliwości zapłaty na Ebay.:(

Witam,Wygrałem aukcję z licytacją i jako formę płatności preferowaną przez Sprzedajacego wybrałem PayPal. Po kliknieciu "Zapłać teraz" jest komunikat: Przejrzyj swój zakup Przynajmniej jednego przedmiotu z poniższej listy nie można teraz kupić. Żadne...

• 276 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zaginiona paczka z USA First Class Mail

Pisze do was z prośbą o pomoc. Po pewnych perypetiach związanych z przesyłkami do Polski i USA zawsze wybieram opcje wysyłki Priority Mail International, już nigdy First Class bo te przesyłki potrafią ginąć... Jednak nie przez pomyłkę mój znajomy z U...

• 1335 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Buty EMU z USA

Witam, chciałabym kupić sobie buty emu na ebay.com, jednak mam coraz większe wątpliwości co do tego, gdyż gubię się już w dodatkowych opłatach (cło,VAT itp). Czy mógłby mi ktoś jasno i wyraźnie napisać, jak to jest z tym cłem i VATem, czy zostanie on...

• 728 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zamówienie z USA, miesiąc? dłużej?

Witam, Zamawiałem już kilka razy ze Stanów i paczki zawsze pojawiały się max. w przeciagu 3 tyg...Tym razem czekam juz ponad miesiac i widze ciagle te samo info: http://iv.pl/images/05526784876425703475.png Co z tym fantem zrobic? Kontaktowalem sie z...

• 953 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Posrednik - kurier z ebay.co.uk

Witam Poszukuje firmy która przewozi paczki do Polski z Anglii i ma swoją siedzibę w Uk na której adresAnglik wysle paczkę a oni dostarcza do Polski. Trafiłem na aukcje gdzie sprzedający wysyła tylko do UK. Czy znacie taka firmę

• 670 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Pośrednik - kurier z ebay.co.uk

Witam Poszukuje firmy która przewozi paczki do Polski z Anglii i ma swoją siedzibę w Uk na której adres Anglik wysle paczkę a oni dostarcza do Polski. Trafiłem na aukcje gdzie sprzedający wysyła tylko do UK. Czy znacie taka firmę?

• 134 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka DHL Niemcy - Polska

Witam, Kupiłam przedmiot od niemieckiego sprzedawcy, 7. 11 paczka została wysłana kurierem DHL z Niemiec. Otrzymałam od sprzedawcy numer przesyłki, żeby śledzić jej drogę. Od 7.11 stan jest ten sam - Die Sendung wurde vom Absender in der Filiale eing...

Zakup w Niemczech z wysyłką do Niemiec - płatność z Polski

Kupiłem przedmiot na ebay.de. Sprzedajacy wskazał wysyłkę na terenie Niemiec i podał koszt wysyłki przedmiotu. Chcę zapłacić za ten przedmiot i wysłać Sprzedajacemu adres do wysyłki. Niestety ani ze strony ebay.de ani ebay.pl nie mogę dokonać płatnoś...

• 148 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań