anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada możliwości zapłaty na Ebay.:(

mark_mez
Użytkownik

Witam,
Wygrałem aukcję z licytacją i jako formę płatności preferowaną przez Sprzedajacego wybrałem PayPal. Po kliknieciu "Zapłać teraz" jest komunikat: Przejrzyj swój zakup

Przynajmniej jednego przedmiotu z poniższej listy nie można teraz kupić.

Żadnej listy oczywiście nie ma. Kwota do zaplaty pokazuje 0,00 (zero) EUR. Przycisk kontynuuj jest nieaktywny. Próbowałem przez niemiecki i polski Ebay i to samo.

Sprzedawca tez nie wie o co chodzi 😞 Nie chcę robic zwyklego przelewu poza Paypal ze wzgledów

bezpieczenstwa (przelew na konto prywatne do Niemiec).

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Blad w oprogramowaniu.

Zignoruj i po prostu nacisnij "popros o podanie kosztow calkowitych" a sprzedawca przysle ci fakture z Paypal.

Jesli to nie zadziala to zaplac przez Paypal wybierajac "za aukcje Ebay" i wpisujac numer aukcji. Ochrona Paypala przysluguje jesli zaplata jest dokonana w calosci i jednorazowo.

Mozesz o bledzie zawiadomoc Ebay, moze poprawia. 

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

mark_mez
Użytkownik

Sprzedawca oficjalnie nie wysyła do Polski ale uzgodniłem z nim cenę przesyłki ubezp. i sie zgodził wysłać.

Gdy w PayPal wybiore "Wyslij pieniadze ->Przedmioty wystawione w serwisie eBay" to pokazuje sie komunikat: Przedmioty wystawione w serwisie eBay Firma PayPal zaleca, aby za te przedmioty zapłacić na stronach realizacji transakcji w serwisie eBay i koło się zamyka. Pozostaje mi opcja "Towary". Tam trzeba podać e-mail Sprzedawcy: rozumiem, że chodzi o e-mail korespondencyjny z Ebaya?

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

niech Ci wyśle fakturę bezpośrednio z paypal, klikniesz w link przekieruje na paypal, zalogujesz się i zapłacisz

napisz do sprzedawcy, że prosisz o invoice bezpośrednio z paypala

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

mark_mez
Użytkownik

OK, podał mi maila zarejestr.w PayPal i przelew poszedł. Dzieki za porady:)

Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

Witam, w niedziele zakupiłem w niemczech zapalniczkę zippo. (111Euro) Gdy chciałem zapłacić za pomocą paypal to identyczny błąd się pokazał. Wiec nie zastanawiając się zrobiłem przelew.Dzisiaj gdy wszedłem na forum e-baya to widzę ze każdy  bardzo stanowczo odradza robienie przelewów. Co mam teraz robić 

Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź