Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

PayPal - przelew czy powiązanie rachunku/karty. Pomocy!

Witam!Chciałbym zakupić pewien przedmiot na stronie eBay. Założyłem konto na PayPal u połaczyłem je z serwisem eBay. Chodzi mi o to, czy żeby dokonać płatności natychmiastowej to muszę najpierw połaczyc PayPal z rachunkiem bankowym, czy po prostu mam...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 7966 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Noże typu Balisong/ butterfly z usa ?!

Witam od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zakupu tak zwanego u nas "motylka" -jak wiadomo u nas w kraju oferta takich noży sprowadza się do 3modeli firmowych i całej masy kiepskich chińczyków z allegro.. Zdecydowałem, że kupię taki nóż przez eBay...

• 386 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Royal Mail (opóźnienia z wysyłką)

Witam! Przeszło dwa tygodnie temu zakupiłem dwie wody perfumowane, sprzedawca (jak twierdzi) poprawnie nadał przesyłkę, dostałem nawet tracking number - do śledzenia paczki... Problem w tym, że wchodząc na stronę www Royal Mail i wyszukując mój nr pr...

• 592 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z zapłatą przez PayPal

Witam, mam mały problem z zapłatą za przedmiot kupiony w serwisie aukcyjnym Ebay, otóż mam założone konto PayPal na które przelałem odpowiednią kwotę w PLN, kupiłem przedmiot w Niemczech który kosztuje dokładnie tyle ile mam przelane na koncie PayPal...

• 102 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

paczka z USA zatrzymana przez Urząd Celny

witam zamówiłem kilka rzeczy z ebay.com przesyłka bezpiecznie dotarła do Polski, ale została zatrzymana przez Oddział Celny Pocztowy w Zabrzu, dostałem od nich zawiadomienie listowne, i w ciągu 20 dni mam im przesłać 'fakture, paragon, potwierdzenie ...

• 1960 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Co jesli nie zaplace bo opis byl naciagany?

Witam, Mam pytanie,zakupilem przedmiot na ebay canada,zamierzalem zaplacic ale po dluzszej analizie przedmiotu u producenta okazalo sie ze sprzedajacy delikatnie naciagnol opis aby byl wyswietlany w drozszych kategoriach a sprzedawany przedmiot jest ...

• 98 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Gdzie mogę sprawdzić przesyłkę z niemieć

witam kupiłem przedmiot zapłaciłem ale nie wiem gdzie sprawdzić przesyłkę (gdzie obecnie się znajduje) http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140902545241#ht_1473wt_1064 Economy Int'l Versand

• 283 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jakie są opłaty za przedmiot spoza UE.

1. Podobno za zakupy <150euro nie płaci się cła. To prawda? 2. Oplata akcyzowa tyczy się tylko wyrobów tytoniowych i alkoholi? 3. Chciałbym wiedzieć czy za cześć samochodową (końcówkę wydechu), która razem z przesyłką będzie mnie kosztowała 140$ zapł...

• 216 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

cło i vat

Dzień dobry, interesuje mnie tylko informacja, czy jeśli dostałam już towar(czytnik kindle z usa), mogę zostać wezwana po jakimś czasie(miesiac, rok) do opłacenia vatu, cła, czegokolwiek? Czy jak otrzymałam już towar, to mam szczęście, już nikt nie b...

• 127 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

opłaty woraz z usa

Dzień dobry, interesuje mnie tylko informacja, czy jeśli dostałam już towar(czytnik kindle z usa), mogę zostać wezwana po jakimś czasie(miesiac, rok) do opłacenia vatu, cła, czegokolwiek? Czy jak otrzymałam już towar, to mam szczęście, już nikt nie b...

• 100 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z płatnością

Witam ! Wcześniej nie miałam problemów z systemem Paypal, ale teraz nie mogę wysłać pieniędzy sprzedawcy. Z kontem na Paypalu jest powiązany rachunek bankowy, wszystko jest potwierdzone itp., adresy mailowe te same na ebayu i paypalu. Zrobiłam zakupy...

• 64 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Towar niezgodny z opisem - centrum sporów - zwrot - jak to zrobić?

Witam, kupiłam z Hong Kongu palto zimowe. W opisie aukcji była tabela rozmiarów z podanymi obwodami w cm, mają różne rozmiary. Wg tej tabeli (ze strony przedmiotu) dobrałam rozmiar, kupiłam, zapłaciłam, dostałam. Palto okazało się za małe, początkowo...

• 960 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Royal Mail Airmail

Witam, proszę o wyjaśnienie jaka jest róznica między podanymi niżej przesyłkami,pozdrawiam Royal Mail Airmail (Small Packets)Royal Mail International Signed-for

• 471 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Anulowanie oferty

Znalazłem w Anglii przedmiot, który chciałem kupić. Termin był do jutra (22 godz.). Oferta początkowa 299 funtów. Nie było innych kupujących. Podałem więc cenę 299f i czekałem na dalszy ciąg licytacji. Po godzinie dostałem maila od E bay : złożona of...

• 225 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

T-shirt z Kanady - cło?

Hej, chciałam zapytać, czy za kupno jednej sztuki t-shirtu o wartości ok 80 zł, + ok. 20 lub 40 zł przesyłka z Kanady będę musiała zaplacić jakieś dodatkowe opłaty typu cło?

• 252 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania