Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Gdzie mogę sprawdzić przesyłkę z niemieć

witam kupiłem przedmiot zapłaciłem ale nie wiem gdzie sprawdzić przesyłkę (gdzie obecnie się znajduje) http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140902545241#ht_1473wt_1064 Economy Int'l Versand

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 256 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jakie są opłaty za przedmiot spoza UE.

1. Podobno za zakupy <150euro nie płaci się cła. To prawda? 2. Oplata akcyzowa tyczy się tylko wyrobów tytoniowych i alkoholi? 3. Chciałbym wiedzieć czy za cześć samochodową (końcówkę wydechu), która razem z przesyłką będzie mnie kosztowała 140$ zapł...

• 166 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

cło i vat

Dzień dobry, interesuje mnie tylko informacja, czy jeśli dostałam już towar(czytnik kindle z usa), mogę zostać wezwana po jakimś czasie(miesiac, rok) do opłacenia vatu, cła, czegokolwiek? Czy jak otrzymałam już towar, to mam szczęście, już nikt nie b...

• 81 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

opłaty woraz z usa

Dzień dobry, interesuje mnie tylko informacja, czy jeśli dostałam już towar(czytnik kindle z usa), mogę zostać wezwana po jakimś czasie(miesiac, rok) do opłacenia vatu, cła, czegokolwiek? Czy jak otrzymałam już towar, to mam szczęście, już nikt nie b...

• 55 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z płatnością

Witam ! Wcześniej nie miałam problemów z systemem Paypal, ale teraz nie mogę wysłać pieniędzy sprzedawcy. Z kontem na Paypalu jest powiązany rachunek bankowy, wszystko jest potwierdzone itp., adresy mailowe te same na ebayu i paypalu. Zrobiłam zakupy...

• 33 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Towar niezgodny z opisem - centrum sporów - zwrot - jak to zrobić?

Witam, kupiłam z Hong Kongu palto zimowe. W opisie aukcji była tabela rozmiarów z podanymi obwodami w cm, mają różne rozmiary. Wg tej tabeli (ze strony przedmiotu) dobrałam rozmiar, kupiłam, zapłaciłam, dostałam. Palto okazało się za małe, początkowo...

• 901 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Royal Mail Airmail

Witam, proszę o wyjaśnienie jaka jest róznica między podanymi niżej przesyłkami,pozdrawiam Royal Mail Airmail (Small Packets)Royal Mail International Signed-for

• 399 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Anulowanie oferty

Znalazłem w Anglii przedmiot, który chciałem kupić. Termin był do jutra (22 godz.). Oferta początkowa 299 funtów. Nie było innych kupujących. Podałem więc cenę 299f i czekałem na dalszy ciąg licytacji. Po godzinie dostałem maila od E bay : złożona of...

• 179 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

T-shirt z Kanady - cło?

Hej, chciałam zapytać, czy za kupno jednej sztuki t-shirtu o wartości ok 80 zł, + ok. 20 lub 40 zł przesyłka z Kanady będę musiała zaplacić jakieś dodatkowe opłaty typu cło?

• 201 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Śledzenie przesyłki - co to za numer?

Witam, Niedawno skusiłem się na zakup u pewnego sprzedawcy z Hongkongu. Następnego dnia dostałem od niego e-maila z informacją, że mogę śledzić przesyłkę. Podał mi numer: CFE12363344 Widziałem już różne numery do śledzenia przesyłek z Chin kończyły s...

• 5356 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy bede musiał płacić cło od tego przedmiotu ?

Witam. Jako ze zaczynam moja przygode z ebayem a niechce miec nieoczekiwanych opłat to chciałem sie dowiedzieć czy od tego przedmiotu bede płacil cło : http://www.ebay.com/itm/Audi-TT-VW-Golf-Beetle-Leon-1-8-Turbo-Silicone-Induction-Intake-Inlet-Pipe...

• 155 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Różnice pomiędzy ebay.de a ebay.pl

Dlaczego po wpisaniu i skonfigurowaniu obu wyszukiwarek na ebay.de i ebay.pl otrzymuje zupełnie inne wyniki ? Przykład ebay.de: http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=Z%C3%BCndspule+astra+g&rt=nc&LH_Auction=1 ebay.pl http://www.ebay.pl...

• 829 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakupy z wystawieniem invoice

Witam, Chciałam kupić u jednego sprzedawcy, przedmioty na czterech różnych aukcjach. Zgodnie z informacją o wysyłce koszt pierwszego przedmiotu to 5$ a każdego kolejnego 3$. Aby uwzględnić te koszty skontaktowałam się ze sprzedającym, który wystawił ...

• 113 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ponad miesiac a paczki z USA nie widac :(

Witam. Przedstawie moze sprawe od poczatku. Kupilem w listopadzie czescido motoru na ebayu w USA. platnosci dokonalem poprzez paypal kilka dni pozniej. Sprzedawca wyslal czesci poprzez USPS przesylka typu Priority Mail International 7 grudnia. Paczka...

• 4354 Wyświetlenia
  • 18 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwsze kroki - Paypal, płatności, etc

Zdaję sobie sprawę, że takich tematów mogło być mnóstwo, ale w poprzednich nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. - Jestem zainteresowana kilkoma aukcjami w serwisie Ebay.pl, nie mam konta PayPal - Czy z założeniem konta, używaniem go wiążą się ja...

• 390 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań