anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pierwsze kroki - Paypal, płatności, etc

Zdaję sobie sprawę, że takich tematów mogło być mnóstwo, ale w poprzednich nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania.

- Jestem zainteresowana kilkoma aukcjami w serwisie Ebay.pl, nie mam konta PayPal - Czy z założeniem konta, używaniem go wiążą się jakieś ,,ukryte" koszta? Sposób wysyłki pieniędzy do kupującego jest taki sam jak np. w Payu? Po jakim czasie czekania na paczkę np. z Hong Kongu lub Anglii powinnam zacząć się martwić o oszustwo? Jestem w tym temacie zielona, czy jest jeszcze coś, co powinnam wiedzieć o kupowaniu za granicą? Z góry dzięki.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Pierwsze kroki - Paypal, płatności, etc

zalozenie konta nic nie kosztuje i wyslanie platnosci nie wymaga uiszczania oplat

jesli platnosc wymaga przewalutowania np. z pln na walute sprzedawcy, paypal robi to automatycznie wg wlasnego kursu, ktory rozni sie nieco od kursu wg ktorego ebay przelicza ceny pokazywane na uakcjach, ale nie sa to jakies strasznie znaczace roznice

kupujesz kilkajac Kup teraz po czym sprawdzasz szczegoly, logujesz sie do konta paypal i potwierdzasz platnosc

jelsi nie otrzymasz przedmiotu np. przez miesiac od transakcji + nie masz np. trackingu przesylki, kontaktujesz sie ze sprzedawca i ostatecznie przed uplywem 45 dni od platnosci otwierasz spor w centrum rozstrzygania, co pozwala ubiegac sie o zwrot pieniedzy

wiecej na http://pages.ebay.pl/help/buy/buying-abroad.html

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź