Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Automatyczny monitoring aukcji

Witam Wszystkich Forumowiczów. Mam jedno pytanie techniczne. Czy istnieje możliwość takiego ustawienia serwisu abym dostawał automatyczne powiadomienie gdy konkretnie wybrany przeze mnie sprzedający wystawi nowy przedmiot? Mam pewnego ulubionego sprz...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 170 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup zegarka Casio z Hong Kongu

Witam serdecznie. Niskie ceny towaru z Azji skłoniły mnie do zakupu tam. Chciałbym się Was poradzić, czy macie już doświadczenia w zakupach z tego miejsca? Aukcji jest dużo i mam problem z wyborem konkretnej. Może coś kupowaliście od tych uzytkownikó...

• 790 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z dokonaniem płatności

Witam, Może ktoś potrafi mi poradzić, jak rozwiązać następujący problem. Na eBay korzystam z dwóch adresów. Jeden w Polsce, a jeżeli Sprzedający nie wysyła do Polski, to mam w USA koleżankę, której adres podaję i ona przesyła później do mnie. Już raz...

• 65 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zapłata za przedmiot

Witam Proszę o pomoc.Wylicytowałem przedmiot za ok 800 euro i nie zwróciłem uwagi iż nie ma opcji PayPal.Sprzedający w Niemczech napisał abym nie płacił poprzez PayPal tylko przelew na konto.Pomimo iż ma 60 pozytywów zacząłem się obawiać i mam pytani...

• 75 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Stawka VAT za zegarek kolekcjonerski

Witam! Mam takie pytanie odnośnie VATu za kolekcjonerski zegarek z USA, moze ktoś z Was zna się na prawie podatkowym lub miał podobny kłopot. Czytałem, że jeśli w UC przedstawi się oświadczenie, że jest to przedmiot kolekcjonerski, można zapłacić nal...

• 183 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zmiana lokalizacji przedmiotu

3 października br zakupiłem drobną rzecz z Wielkiej Brytanii płatna w funtach. 4 października dostałem maila ,że przedmiot wysłany. Termin dostawy do Polski według oferty max do 6 dni. Dzisiaj mija 12 dzień a paczki (listu) nie ma. W międzyczasie ( 9...

• 210 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Miesiąc czekania, brak paczki, otwierać spór?

WitamZakupiłem folię ne ekran telefonu, została wysłana 14.02.2012 USPS First Class Mail International. Sprzedający podał tracking numer. Ostatni wpis jest z 17.09, że paczka wyszła z sortowni jako list międzynarodowy. Do dziś dnia nie otrzymałem teg...

• 67 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przedstawienie rachunku

Witam, kupiłem na dniach buty z USA, przesyłka warta jest 390$, dzisiaj rano otrzymałem list polecony z wiadomością, że przesyłka jest w urzędzie celnym w Warszawie, a ja mam przedstawić "rachunek i tłumaczenie", pierwszy raz spotykam się z taką sytu...

• 56 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zaległa płatność

Czy i wy macie "nalot" nadgorliwego aststenta od zaległych wpłat ? Normalnie nie dają mi kupować !!! Kupujący u ktorego od ponad roku kupuję nic nie pisze zbieram przdmioty by zaoszczędzic na wysyłce a jakiś nadgorliwiec z Polski ( chyba mu się mocno...

• 152 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedjący chce anulować transakcje

Witam.Kupiłem przedmiot na eBay.com od sprzedającego z US przez kup teraz. Sprzedający na stronie przedmiotu podał koszt wysyłki do Polski zarówno dla wysyłki USPS First Class Mail International jak i USPS Priority Mail International. Jednak gdy po k...

• 375 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zegarek z USA a pozostałe koszty....

Witam.. mam pytanie dotyczące kupna zegarka z USA na ebayu. Dokładnie chodzi mi o to, że się nie orientuję czy zapłcę cło i vat od zakupionego zegarka.... wiem że takich tematów było juz troche ale jak wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi i pieniądze...

• 182 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka z USA

Witam Czekam na paczkę z USA- USPS First Class International Mail. Mam tracka do tej paczki, jednak jest tam tylko informacja o tym, że sprzedawca druknął etykietę na paczkę. W śledzeniu przesyłki z profilu ebay paczka nie ma statusu accepted. Minęło...

• 89 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

płatność

Witam Jestem tu nowa i jeżeli chce kupić przedmiot z zagranicy to będę musiała płacić w obcej walucie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

• 39 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay a zakupy na firmę

Witam Mam troche odmienny problem niż większość kupujących, otóż CHCE zapłacić cło i vat. Chciałbym sprowadzic poprzez ebay części elektroniczne w małej ilosci (pare szt) i muszę to zrobić tak by zakup mozna było zaksiegować w firmie. Bardzo proszę o...

Autorzy z największą liczbą podziękowań