Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

podatki, cła itp przy zakupach z poza UE

1.Jak ta sprawa wygląda gdy kupuje się poza UE? 2.Gdzie można sprawdzić, czy towar który chcę kupić/kupiłem będzie jeszcze mnie ILEŚ kosztować? Konkret: konkretnie np chodzi mi o aparat fotograficzny/klisza, cena 330 zł, towar z USiA.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 285 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS First Class International Mail

Witam, wiem, że ten tematv był często prouszany ,ale ja szukam tylko jednej odpowiedzi , której niestety ja nie mogę odnaleść - czy przesyłka nadana USPS First Class International Mail idzie drogą lotniczą czy drogą morską? Ja bardzo proszę o odpowie...

• 87 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pomyłka z opcją "kup teraz"

Kompletnie przez przypadek nacisnęłam opcję "kup teraz" obok obiektu. Niestety zauważyłam, że nie mogę nawet cofnąć obiektu z koszyka, ponieważ na stronie jest napisane, że go już kupiłam. Nie zapłaciłam jedank za tą rzecz. Jeżeli nie zapłacę, sprzed...

• 387 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło vat

Witam. Mam zamiar kupić album (nie stety w Polsce nie dostępny) Koszt ponad 9$ przesyłka 3$ pytanie brzmi czy będe musiał zapłacić cło lub vat, jeżeli tak to ile ? Bo jak połowa z tego to raczej sobie odpuszczę

• 69 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka z USA

Witam, 2 tygodnie temu dokonałam zakupu z USA. Wszystko ładnie zapłaciłam przez PayPal'a i sprzedający wysłał mi 15 sierpnia paczkę przez USPS - opcją First Class International Mail. Dostałam jakiś numer paczki, ale to chyba nie jest tracking. Nie uk...

• 140 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Tracking China post nie działa?

Witam. Działa Wam strona z China Post? od PAru dni wchodze na stronke i niestety wyskakuje mi błąd stronki. Ktos wie co jest grane? http://intmail.183.com.cn/item/itemStatusQuery.do

• 2615 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno elektroniki prosto z Hongkongu

Witam, jestem nowym użytkownikiem eBaya, jeszcze nigdy nie kupowałem za granicą, dlatego pozwoliłem sobie napisać prośbę do osób obeznanych w tym temacie. Zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia: http://www.ebay.pl/itm/SMSL-SD-1955-High-end-Audio-...

• 1463 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

CE

Chcę kupić parę rzeczy przez ebay od chińczyka. Jest to elektronika ale chińczyk nie posiada eclaration of conformity. Jest jakaś szansa na sprowadzenie tych urządzeń?

• 23 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło za przedmiot

Witam serdecznie, Nie potrafiłem znalezc podobnego tematu pozatych chce dowiedziec sie dokładnie. Mianowicie chodzi przedmiot(spodnie) ktory kosztuje 210$ + 38$ przesyłka do Polski. I tutaj moje pytanie czy zapłace od tego jakies cło i ile? Pozdrawia...

• 43 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Koszulka Derrick Rose przez Royal Mail International Signed-for

Witam ! Mam pytanie, dnia 31.07 zamówiłem i zapłaciłem przez PayPal koszulkę koszykarza Derrick'a Rose'a. 01.08 dostałem wiadomość , że paczka została wysłana. Lecz co mnie zdziwiło Szacowany czas realizacji to 17.08 - 23.08,2012. Nie rozumiem czemu ...

Zabezpieczenie pieniedzy przy zakupie za granica

Witam, mam pytanie, planuje zakup samochodu przez ebay i chcialbym potwierdzic pewna informacje. Sprzedajacy powiedzial ze wysle samochod promem, ja wplace pieniadze na ebay za ten samochod, nastepnie po doplynieciu auta i po ogledzinach bede mogl zd...

• 142 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Converse przez Royal Mail

Your item, posted on 26/06/12 with reference R*********GB was delivered in POLAND on 02/07/12. Thank you for using this service. Czy to oznacza że już ktoś otrzymał paczkę czy że jest w polsce. Bo Jak na razie jej nie otrzymałem i się nie zapowiada ....

• 67 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pax Sivir Code

Jestem nowy na e-bayu i chciałbym sie dowiedzieć, czy jest mozliwe, ze przy zakupie kodu pax sivir ze stanów dostalbym ten kod na maila, bez konieczności wysyłania tego własnie kodu przesyłką i czekaniem na nia x lat?

• 237 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań