anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zegarek z USA a pozostałe koszty....

Witam.. mam pytanie dotyczące kupna zegarka z USA na ebayu. Dokładnie chodzi mi o to, że się nie orientuję czy zapłcę cło i vat od zakupionego zegarka.... wiem że takich tematów było juz troche ale jak wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi i pieniądze. Na allegro zegarek kosztuje 197,10 zl ze wszystkim... a na ebayu....

http://www.ebay.pl/itm/Timex-Womens-Brown-Leather-Watch-Indiglo-50-Meter-WR-T2N436-/271007689242?pt=Wristwatches&hash=item3f19512a1a

czyli razem o koło 148,85 zl

Czytałem troche na temat opłat i cos było że do kwoty 150 euro się nie płaci cła znowu gdzieś indizej pisali coś innego..:/ Prosze o pomoc w tej kwesti jak z tymi opłatami wygląda na dizeń dzisiejszy na ebayu... to jest moje pierwsze spotkanie z tym serwisem...:) dziękuje i pozdrawiam

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

zegarek z USA a pozostałe koszty....

tylko pamiętaj, że kwota w złotówkach na aukcji jest po kursie z danego dnia i jutro będzie inna

posłuchaj doświadczonego ebayera i nie kupuj

gdyż koleś wysyła za 11,50 dolara, tylko, że ona jest ekonomiczna, nie priorytowa, nie polecona, bez numeru do śledzenia, tylko że lotnicza, a czas dostawy to minimum 10 dni a maksimum do 30 i więcej dni, oczywiście jak gdzieś po drodze nie zaginią, a tych jakiś tam % ot tak sobie ginie

a co do opłat celnych to 150 euro jest to górna granica, gdzie cła się nie płaci, alle zalezy kontrolującego UC

napisz  tutaj informacja.celna@mofnet.gov.pl

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź