25-11-2012 14:30
Witam,
Zamawiałem już kilka razy ze Stanów i paczki zawsze pojawiały się max. w przeciagu 3 tyg...
Tym razem czekam juz ponad miesiac i widze ciagle te samo info:
http://iv.pl/images/05526784876425703475.png
Co z tym fantem zrobic?
Kontaktowalem sie ze sprzedajacym i powiedzial, zebym zaczekal jeszcze tydzien i wysle nowa paczke lub odda pieniadze.
Jest szansa, ze paczka dojdzie?
25-11-2012 23:10
Ty lepiej nie czekaj na zapewnienia sprzedawcy, tylko otwieraj spór na paypalu i to szybko, bo zaraz termin otwarcia sporu minie, a masz tylko 45 dni od momentu kliknięcia kup teraz lub wygrania licytacji
a z tymi zapewnieniami sprzedawcy nie do końca bym wierzył
btw czym on Ci paczkę wysłał first mail czy priority ?
27-11-2012 13:00
Opcja wysyłki: USPS First Class Mail International
Poczekam do piatku (jak dobrze licze, to bedzie 39 dzien od daty zakupy czyli od 21.10). Jesli sam nie zwroci, o czym pisal wczesniej, to bede zmuszony zalozyc spor...
Paczka z nowa kurtka o wartosci $130.
Mozna ew zadzwonic na poczte i zapytac sie czy przesylka z takim numerem jest juz u nich?
29-11-2012 10:48
jeśli kupiłeś 21.10 to ostatni moment to 4.12, ale nie czekaj do ostatniej chwili, tylko otwórz 2.12, a najlepiej już teraz
zrób tak, że otworzysz spór nie na ebayu choć też można, tylko na paypalu to wtedy Twoja kasa na koncie sprzedającego zostanie automatycznie zablokowana. A robisz to tak logujesz się na paypalu wchodzisz w szczegóły tego przedmiotu i na samym dole masz aktywny link klikasz w to i automatycznie przekieruje na paypal oczywiście logowanie, wybierasz powód, ewentualnie opisujesz dlaczego i już
możesz zadzwonić na główną sortownię poczty polskiej WER Warszawa i dowiedzieć się o przesyłkę, jeśli masz tylko numer do śledzenia. Tel 225481356 tam miła pani napewno udzieli fachowej informacji 🙂
30-11-2012 14:04
dzieki za pomoc, niestety w sortowni powiedziano mi, ze jest to zwykla przesylka i nie maja jak sprawdzic. dzis zakladam spor
30-11-2012 23:39
spoko, nmzc 🙂
05-12-2012 13:54
Orientujesz sie moze, czy jest szansa, że w urzędzie celnym beda mogli sprawdzic, czy takowa paczkę czasami nie przetrzymuja? z tego co czytalem, to do 150 euro zwolnione sa z podatku. Moja paczka miesci sie w tym limicie i ew. mogę im przedstawic dowod zakupu z ebay.
06-12-2012 22:16
otworzyłes w końcu spór, bo czas już minął, takich przesyłek celnicy nie sprawdzają, a jak by nawet sprawdzali i coś z przesyłką było nie tak, otrzymałbyś od nich zawiadomienie, że czegoś tam brakuje, np. nie ma deklaracji celnej. Takie zawiodomienia przesyłają albo listem poleconym, a jeśli paczka jest wysyłana EMS, wtedy takie zawiodomienie przywozi kurier poczty polskiej. Skoro nie dostałeś żadnego od nich listu, tzn., że Twojej przesyłki na celnym nie ma 🙂
09-12-2012 22:13
Dokładnie tak jak mówisz, zadzwonilem do urzędu celnego, a potem napisalem maila. Jakas Pani sprawdzila mi dokladnie i oznajmila, ze takiej przesylki nie zatrzymano, czy tez nie sprawdzano.
Spor zalozylem, po 3 dniach przekształciłem w roszczenie, nastepnie skontaktowalem sie z PP telefonicznie i koniec konców, od 2 dni mam pieniadze spowrotem na koncie.
Przesylke nadano 22 pazdziernika, dzis jest 9 grudnia. Myslisz, ze jest jakas jeszcze szansa, ze dotrze?
Ogolnie sprzedajacy nie zachowal sie najlepiej... obiecal zwrot pieniedzy po 39 dniu, a kiedy nadszedl ten dzien, nie zrobil zwrotu, nie odpisywal na wiadomosci mimo tego, ze czekal ze sporem jeszcze 2 dni...
09-12-2012 22:28
gratki, że się udało odzyskać kasę 🙂
wiedział co robi, pewnie miał nadzieję, żeś nie doświadczony, nie otworzysz sporu/roszczenia, czas 45 dni minie i bedziesz go mógł pocałować w cztery litery.
Moim zdaniem, ta przesyłka najprawdopodobniej zaginęła, a poza tym czas na dostawę to max 32 dni a tu jest ponad 6 tygodni. Wystaw mu negatywa innej niż pozytywy sprzedawcy nie wystawiają 🙂
Na wystawienie komenta masz czas do 20.12