29-09-2007 14:04
21-01-2020 10:08
Czy udało ci się odzyskać paczkę lub odebrać ???
25-01-2020 09:34
to i ja napisze historie mojej przesylki nadanej przez HERMES
przesyłka została nadana w środe a w piątek została przekazana partnerowi do ruchu międzynarodowego, wiec czekam ... minął tydzień status przesyłki sie nie zmienia, zaczołem szukac info w necie kto jest tym partnerem hermesa i wlasnie tu wyczytałem ze DPD, wiec e-mail i pisze aby podali mi nowy nr przesyłki, chwila moment i jest odpowiedz (szok ani 5min nie mineło) mam nr przesyłki !!! wpisuje w lokalizator a tam ze paczka juz 2x była próba doręczenia, ze został wysłany e-mail i sms z powiadomieniem co jest nie prawdą!!! lapie za telefon i dzwonie na centrale - gdzie jest paczka? na ktorym magazynie? GLIWICE !!! to odemnie jakieś 40km, wsiadam w auto i jade, na portierni głównego magazynu cieciu daje mi paczke, UFFF paczka w moich rękach
25-01-2020 20:16
Wielkie dzieki wiem co robić
27-01-2020 08:36
Cześć pisałem do dpd i lipton odpisali mi
Szanowni Państwo,
na chwilę obecną nie mamy w bazie przesyłki o takim numerze listu przewozowego.
Z poważaniem,
jak uzyskać nr przesyłki ????
24-02-2020 10:32
Dorzucę też moej doświadczenia na temat Hermesa. Niedawno ruszyły do mnie z Niemiec 2 przesyłki Hermesem.
Po kilku dniach od wysyłki pierwsza przesyłka, jak zauważyłam w opcji śledzenia, została przekazana DPD. Moje zdziewienie było wielkie gdy następnego dnia ujrzałam w śledzeniu, że adres przesyłki jest nieznany. Zadzwoniłam do DPD, na infolinii dopiero namierzono tę przesyłkę i dostarczono mi następnego dnia. W tym przypadku Hermes okazał się ok, tylko zawalili z DPD. Dlaczego pierwotnie uznano adres za nieznany, nie mam pojęcia.
Na drugą przesyłkę wciąż czekam, w tym przypadku wyraźnie zawalił już Hermes. Przesyłka została nadana w Niemczaech a w śledzeniu widzę, że powędrowała do Wiednia. Napisałam do Hermesa z prośbą o wyjaśnienie tej sprawy. Nie wyjaśnili dlaczego tak się stało, napisali jedynie, że przesyłka w najbliższym czasie ruszy przez Czechy do Polski. Tak, że trochę świata sobie pozwiedza..
13-05-2020 22:15
@jolanta7
mam identyczna sytuacje, przesylka w Wiedniu, ile czasu czekalas na dostawe do Polski i jak firma Ci to dostarczyli DPD?
paczka lezy od 08.05.2020 w Wiedniu i raz ich juz ponaglalem nie wiem ile powinno to trwac?
14-05-2020 14:49
Moja paczka dokładnie tak samo czekała w Wiedniu - właśnie dotarła.
Na kartonie jest oznaczenie DHL, a nie DPD.
DHL Austria źle wpisała adres i paczka wylądowała u sąsiadki
14-05-2020 16:30
14-05-2020 22:11
19-05-2020 13:25
Widzę że u mnie jest analogicznie. Przesyłka raptem z Chemnitz jedzie przez Wiedeń. A właściwie nie jedzie, bo narazie zatrzymała się na kilka dni w Wiedniu. Zobaczymy ile tam będzie kiblować