26-12-2014 21:45
z powodu kursu dla rosjan zakupy są bardzo drogie.jeśli już kupią to prawdopodobnie będą próbowali wyłudzić zwrot pieniędzy grożąc sporem/negatywem.mam już 2 takie przypadki.
28-12-2014 21:07 — edytowano 28-12-2014 21:09
Mi utykało sporo w USA.
Problem w tym, że przeciętny obywatel USA nie ma nawet zamiaru skontaktować się ze swoim Urzędem Pocztowym podać numer przesyłki i zapytać gdzie jego przesyłka. Przecież to takie proste.
Nie otrzymuje w terminie i wali natychmiast spór. Ja zerkam ot nawet dziś a przesyłka od 6.12.2014 kwitnie w Nowym Jorku.
Spor jest i jak zwykle moja wina.
Lub.
Jakiś Szwed odbiera przesyłkę w markecie typu ICA i też nie raczył odebrać przesyłka wraca do mnie. Mało tego napisał bym zadzwonił do marketu i poprosił aby przetrzymali paczkę gdyż on wyjechał.
Kurdę ja mam dzwonić na Berdyczów ? Nawet adresu nie podał. Gdzie ja znajdę jakiś market z pierołami typu ICA gdzie sprzedaja piwo max 3.5%. Nawet mimo moich najszczerszych chęci.
On dzwonił prosił aby mu paczkę z butami ( prezent dla syna ) przetrzymali a chłodny Szwed z chłodną miną stwiedził, że o to może poprosić osoba wysyłająca.
Jaka ulga, że mieszkam w Polsce w naszym choc zwariowanym kraju takie numery sie nie dzieją. Może inne 🙂 Ale nie takie.
29-12-2014 09:07
Ja też mam spór na 3 przedmioty do tej samej osoby.
26 grudnia informacja, że paczka czeka na odbiór w urzędzie pocztowym (adres na PO boxa) i 26 grudnia obciążenie zwrotne o nie otrzymane przedmioty.
Ciemnota nie łaska ruszyć dubska na pocztę i odebrać paczki.
29-12-2014 15:53
ja skrytki pocztowe mam poblokowane
natomiast rzeczywiscie nie chce sie ruszyc czterech liter kupujacym z juesej i przejsc sie na poczte i zapytac o przesylke
uzeralem sie ostatnio z takim jednym, pisal do mnie non stop, ze nie ma przesylki, a potrzebuje przed 24.12 a przesylke wyslalem jeszcze w listopadzie. Za każdym raZem mu pisalem, ze listy polecone wysylane za granicy sa wylaczone przez USPS.
W końcu mu napisalem zeby w koncu poszedl do swojego urzedu pocztowego i odebral przesylke, chyba odebral bo juz nic wiecej nie napisal, a sporu na szczescie nie otworzyl jeszcze