10-12-2014 17:27
Witam.
29 klientka z UK kupiula u mnie przedmiot. 6 grudnia w wekeend pisze do mnie maila, gdzie jej towar i OD RAZU wystawia negatywa. Po wymianie kilku maili, oddalem bez problemu kase. Wyslalem prosbe o zmiane opini, jednak kupujacy ja odrzucil
Problem w tym, ze polozylo mi to cala sprzedaz. NIe dosc, ze nie mam pieniedzy, towaru, to zostala mi negatywna opinia i zerowa sprzedaz. Pytanie jak sobie poradzic w takiej sytuacji? Trafic mialem na poziomie 30 dziennie, teraz od 6 grudnia jest dokladnie 0! Podejrzewam, ze aukcje w wyszukiwarce spadly. Po prostu jakas tragedia....
10-12-2014 20:33
1) Sprawdziłeś tracking? Gdzie jest obecnie przesyłka?
2) Nie pracujesz w weekendy? Ja pracuje 7 dni w tygodniu. Wystarczy mieć aplikację eBaya na telefon i zawsze można sprawdzić co się dzieje.
Ja nigdy nie oddaję kasy. Zawsze albo towar dociera do klienta, albo wraca do mnie. Wtedy wiem co robić (czy zaoferować małą zniżkę za zbyt długi czas dostawy czy coś innego).
Kolejna sprawa to nigdy nie odpowiadam na negatywy dopóki nie skonsultuję się z kupującym oraz z eBayem. eBay może w wielu przypadkach usunąć taki negatyw. Prośby o zmianę opinii wysyłam tylko jak jestem w 100% pewien, że zmieni.
Nie wiem jak dokładnie wyglądała korespondecja z tą osobą dlatego nie jestem w stanie Ci pomóc.
Pozdrawiam i powodzenia.
11-12-2014 08:44 – ostatnio edytowany 11-12-2014 09:21 przez mariola.c
Witam.
Tak sprawdzalem. Jest w sortowni w Angli.
6 w sobote zostalo wyslane zapytanie i OD RAZU negatyw wiec musialbym pracowac 24 dobe z nadaniami zawsze pod pacha, zeby moc takim narwanym klientom odpisac w ciagu 1 minuty. Sortownia na trackingu pojawila sie dzien pozniej.
Zrobil spor, ktory od razu przeksztalcil w roszczenie. Strasznie narwana klientka. Sprzedajacy obiecal, ze zmieni opinie. Odeslalem kase. Napisala, ze pieniedzy nie ma i ze nie wie jak zmienic opinie. Jak sie zapytalem jak to nie ma, to napisala no nie ma u niej w banku, bo paypal ma 5 dni na przelew. Wyslalem prosbe o zmiane opini i 10 minut pozniej ta prosba zostala odrzucona przez kupujacego, chociaz mial na to 10 dni! Myslalem, ze mnie krew zaleje.
Polski oddzial ebay dostal odemnie maila (jeszcze przed moja prosba do kupujacego o zmiane opini)
11-12-2014 21:19
ostatnio niemiec odesłał mi przedmiot i wystawił neutrala za brak zwrotu jego kosztów odesłania do mnie (przedmiot z wysyłką gratis)
przedmiot przyszedł otwarty,jedno pudełeczko zostało rozfoliowane co oznacza że użyte.Ze względów sanitarnych nie moglem przyjąć tego zwrotu,zresztą nic o otwieraniu nie pisał.Jako powód podał "przedmiot nie pasuje,pomyliłem się"
Żeby nie eskalować konfliktu z debilem oddałem kasę i anulowałem transakcję,w podzięce dostałem neutrala.
obecniem czekam na odpowiedź administracji,ostatnio mnie chronili i usunęli 2 neutrale w ciągu miesiąca
11-12-2014 22:41
zawailes bo mogles nie oddawac kasy tylko jak klient otqworzyl spor umiescic trucking number w systemie ebay i poczekac jak dojdzie i wtedy dac do rozstrzgniecia ebayowi, nie dosc ze rozwiazali by problem na twoja korzysc to usuneliby wszystkie komenntarze zwiazane z ta aukcja 🙂
11-12-2014 23:23 — edytowano 11-12-2014 23:23
Jak brzmi Twoja polityka zwrotów? Jeżeli mówi, że za zwrot płaci kupujący, a w komentarzu kupującego jest coś napisane o zwrocie, to usuną na 99.9% (tylko wtedy warto dodać, że kupujący nie zastosował się do polityki zwrotów).
Pozdro
12-12-2014 08:18
moja polityka zwrotów jest taka że to ja płacę za zwrot jeśli przedmiot jest wadliwy,w tamtym przypadku nic nie było napisane ale napisałem mu to jak tylko chciał zwrócić z powodu "nie pasują,pomyliłem się"
dałem się zrobić w konia jak amator,z komentarzy wynika że ten cwaniaczek wyciął już wcześniej taki numer u innego sprzedawcy
Ebay na razie milczy
13-12-2014 11:58
ebay usunął niesprawiedliwą opinię BRAVO! naprawdę admistracja dba o uczciwych sprzedawców,ostatnio mam zmasowany atak debili,to już 4 pod rząd wystawiony i usunięty neutral.Szkoda tylko że ebay bardziej nie wnika w skomplikowane sytuacje,wystarczyłoby trochę przeanalizować...
16-12-2014 10:16
W jaki sposob ubiegales sie o usuniecie opini? Mozesz opisac procedure? Chce powalczyc, zeby ta opinia zniknela.
16-12-2014 15:24
po prostu piszę z formularza "jak usunąć opinię" bo ze specjalnego formularza do usuwania nie działa.
Dokładnie i rzetelnię opisuję dlaczego opinia jest niesprawiedliwa,kłamliwa,krzywdząca itd