Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

roszczenie Paypal- tak się traktuje sprzedawców,nawet ich własne zasady nie są respektowane

Po wnikliwym rozpatrzeniu tej sprawy rozstrzygnęliśmy ją na korzyśćkupującego.Firma PayPal zdecydowała, że kupujący powinien otrzymać zwrot pieniędzy.Biorąc pod uwagę wyjątkowe okoliczności towarzyszące roszczeniu orazhistorię Twojego konta PayPal, d...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 538 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Jeszcze jedno pytanie naprawdę dla mnie ważne a nie wie jak to zrobić.

Klient chce kupić kilka rzeczy ode mnie i zapłącić jeden raz ( logiczne ). Oczywiście jak kupuje klika rzeczy płaci przez PayPal za każdą rzecz osobno.Jak to zrobić na pośbę kupującego aby za kilka aukcji zapłacił raz. Ustalam, że za kilka rzeczy zap...

Rozwiązane! Zwrot prowizji nie mogę znaleźć.

Gdzie mogę znleżć jakiś link do zwrotu prowizji. Szukam i **bleep**.Kupujący kupił towar wpłacił załozył (spór bez sensu) spór oddlalony przez PayPal w kilka minut .Pieniądze oddałem natychmiast.No i teraz jestem w plecy prowizję 150 zł . Gdzie kliną...

Jeden koszt wysyłki

Witam,wystawiłem 3 przedmioty kup teraz na ebay.co.uk, koszt wysyłki jest praktycznie jeden niezależnie od ilości kupionych przedmiotów. Użytkownik chce kupić ode mnie właśnie 3 przedmioty, ale wyskakuje mu opłata za wysyłkę od każdego osobna. Pytani...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 445 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pytanie do zorientowanych

Witam mam dwa pytania 1. czy jest sens wystawiac na ebay uk skoro mozna na ebay com plus opca uk - czy jest jakas róznica w wyszukiwaniu itp ? 2 na ebay com wystawienia były za darmo to samo na ebay de teraz sa platne od czego to zależy czy jest jaki...

• 209 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kto z kolegów albo kożenaek :-) sprzeaje coś na ebay.fr ?

Wszystko wystawiam na ebay.com. Chciałbym pewne marki wystawić wyłącznie na ebay.fr ale mam zagwozdkę. Za groma nie mogę ustawić opcji wysyłek na ebay.fr.Podpowedzcie jak ustawić koszty wysyłki:USAEuropaPolskaAlbo jestem gamoń albo....... Pozdrawiam.

Różne koszty przesyłki??? Prośba

Witam, sprzedaję towar na Ebay.com, są to przedmioty drobne gabarytowo i tanie do trochę większych, droższych. Po podwyżce cen Poczty Polskiej muszę wprowadzić korekty. Chciałbym ustawić to tak, żeby tańsze przedmioty były wysyłane listami zwykłymi, ...

• 628 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Prowizja za wysyłkę ?!

Witam serdecznie. Czy ktos mi może przybliżyć opłatę pobieraną za cene końcową wysyłki przedmiotu ? Jakim prawem ebay pobiera opłatę za coś co nie jest faktycznie przedmiotem sprzedaży, tylko usługą popiętą do tego przedmiotu. Na moim przykładzie syt...

• 604 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jeśli kupujący wystawił już pozytywny komentarz to może otworzyć spór i z jakiego powodu ?

Witam.Prosze o pomoc - co moge zrobić w tej kwesti i czy mam jakieś szanse na swoja obrone .Klient z Niemiec kupuje przedmiot poprzez złożenie propozycji cenowej , ja zgadzam się . On wpaca kase ja wysyłam przedmiot natychmiast po wpłacie . Paczuszka...

• 407 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

regulamin sprzedaży na ebay.de

Czy zakładając konto na niemieckim ebay i chcąc sprzedawać różne kategorie produktów muszę dla każdego produktu mieć regulamin sprzedaży tzw. AGB (Allgemeine Geschäftsbedingungen?) Czy może jeden ogólny?

• 774 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakładanie sklepu na niemieckim ebay

witam!poszukuję informacji na temat otwierania sklepu na ebay.de W zasadzie nie wiem, czy lepiej otworzyć shop (sklep) czy gewerbliches konto (konto fimmowe) -na czym dokładnie polega różnica? Sklep oczywiście chcę założyć na niemieckim ebay, ale cał...

• 2818 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dlaczego moja aukcja nie wyświetla się poprawnie w serwicie co.uk (gdzie jest wystawiona)

Mam wystawione aukcjie w serwisie co.uk ale nie wyświetlają się tam poprawnie.Dodam że na polskim jest ona wyświetlana poprawnie.Dokładnie chodzi mi o to że opis aukcji jest podzielony na dwie kolumny i treści tych kolumn powinny być obok siebie a wy...

• 318 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przedmiot nie widoczny w wynikach wyszukiwania na innych serwisach ebay

Dlaczego wystawiony przedmiot na ebay.uk nie jest wdoczny w wynikach wyszukiwania na innych sewisach ebay np ebay.de? W tytule zazwyczaj podaję nazwę producenta i rodzaj sprzedawanego przedmiotu. Problem w tym ze przy jednych słowach kluczowych z tut...

• 904 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicą na początek niemcy.

Witam serdecznie, Pisałem już kilka razy odnośnie sprzedaży za granicą, jednak potrzebuje jeszcze kilku informacji. Otóż jestem w fazie weryfikacji 90-dniowej (do konca lutego), posiadam juz 10 komentarzy. Sprzedaż ma odbywać się głównie na terenie n...