- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-08-2017 20:47
Czy kupujący może zwrócić towar po 14 dniach ? Pytam gdyż kupujący otrzymał przedmiot 18 lipca 2017
https://sp.com.sa/en/Electronic/Pages/TrackShipment.aspx?k=CP193057793PL
Wystąpił po dziś 5.08.2017 czyli mineło 19 dni. Czy to zgodne z regulaminem ? Kupujący załozył spór i ebay blokuje pieniądze na PayPal.
Czy to zgodne z regulaminem ? Bardzo broszę mam pierwszą taką sytuację.
Chce ewentualnie wymienić na inny rozmiar niestety nie mamy już rozmiaru, który chce na wymianę.
Pozdrawiam.
Grzrzegorz.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
Zaakceptowane rozwiązania
Dot.: Zwrot po 14 dniach

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2017 17:51
otworzył return request? to znaczy że miał taką możliwość,jeśli otworzył RQ z powodu "zwracam bo mi się coś pomyliło" po czasie to.... jest dla mnie mega dziwne,pewnie otworzył RQ z powodu niezgodności z opisem i ma na to 180 dni.Niezależnie jaką ustawiłeś opcję.
Jeśli nie zgodzisz się na RQ to dostaniesz minusa za sprawę zamkniętą bez rozwiązania przez sprzedawcę.A pieniądze i tak mu zwrócą,przynajmniej tak jest w USA i Australii,to są najbardziej złodziejskie systemy.W DE jest znacznie lepiej.
Zamieść zrzut ekranu to ułatwi diagnozę.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-08-2017 23:54
Kupjacy moze otworzyc spor do 180 dni jesli placil Paypalem a 45 dni jesli inna metoda
Zrodlo:"centum bezpieczenstwa" (przycisk ponzej kazdej strony Ebaya)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2017 01:44
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2017 14:53
Nie ma nikogo mądrego kto zna się w temacie ? W sumie jest ładna pogoda sierpień wszyscy na plaży lub poijają browarka oczywiście bezalkoholowego. .
Jednak jak ktoś wie i między kiełbaska z grilla a piwem zna odpoiwedż bardzo proszę o odpowiedź.
Zawsze idę na rękę kupującym nawet jak mam mieć mieć w plecy ale od pewnego czasu zauważyłem, że przy droższych butach to się zrobiła wypożyczalnia. Zroty bez uzasadnienia. Maja prawo ale to 14 dni to obowiązuję.
Pozdrawiam.

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-08-2017 17:51
otworzył return request? to znaczy że miał taką możliwość,jeśli otworzył RQ z powodu "zwracam bo mi się coś pomyliło" po czasie to.... jest dla mnie mega dziwne,pewnie otworzył RQ z powodu niezgodności z opisem i ma na to 180 dni.Niezależnie jaką ustawiłeś opcję.
Jeśli nie zgodzisz się na RQ to dostaniesz minusa za sprawę zamkniętą bez rozwiązania przez sprzedawcę.A pieniądze i tak mu zwrócą,przynajmniej tak jest w USA i Australii,to są najbardziej złodziejskie systemy.W DE jest znacznie lepiej.
Zamieść zrzut ekranu to ułatwi diagnozę.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-08-2017 23:25 — edytowano 07-08-2017 23:29
Skontaktowałem się z ebay.de telefonicznie gdyż przez ich pomoc na stronie przebrnąć graniczy z cudem, Sto tysięcy odnośników. . Plus to na ebay.de jest taki, że jest kontakt telefoniczny także skorzystałem. Po wyjaśnieniu sprawy zamknięto prośbę o zwrot.. To 14 dni ebay nie widzi. Kupujący może prosić o zwrot nawet po 30 dniach i jak ktoś się nie zorientuje i nie będzie dociekliwy to myśli, że musi. Ebay tą sprawę ma nierozwiązaną technicznie. Jeszcze jedno otworzył bo buty okazały się za małe o pół numeru. Zwrot na jego koszt. Także nie było niezgodności z opisem.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi zawsze cenne innych doświadczenia.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-08-2017 23:38
Tak to wyglądało
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-10-2017 23:08
a co widzi e-bay?
u mnie po miesiącu od zakupu płyty głównej do TV założył spór że nie działa. ja mu piszę że przedmiot używany wiedział o tym i był na pewno sprawny ale e-bay mi zablokował kasę i koniec. albo wyślę mu etykietę na zwrot na mój znów koszt albo kasa i towar mi przepada. Mają gdzieś że piszę iż po 14 dniach nie oddaję za wysyłkę. Zabierają wszystko. i pomimo tego iż wiem że przedmiot był sprawny zostałem oszukany i koniec. Szkoda że nie ma polskiej obsługi na CALL CENTER. Banda oszustów.