POMOCY!!! OSZUKANY!!!

lukniew
Użytkownik
Sprzedawałem laptopa na ebay i uzgodniłem że koleś ze Stanów kupi go poza abay dla syna w angli. Dał namiary na swoj bank z ktorym się kontaktowałem. Miałem tylko wysłać laptopa i wysałać numer wysyłki DHL do banku i bede miał kaske. Zrobiłem tak ale...od tygodnia nie mam ani odzewu ani kasy. Nie wiem co z tym zrobic...zgłsic na policje?? Czy cos to da?? Mam adres jego syna i emaile banku i ojca oraz syna. POMOCY!!!
Wiadomość 1 z 39
ostatnia odpowiedź
38 ODPOW. 38

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

gkosi
Użytkownik
JEST SZANSA!
LAP MOZE JESZCZE NIE DOTARL I JEST W LAPACH DHL - JESLI TAK MOZESZ ZATRZYMAC PRZESYLKE! DZWON DO DHLa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomość 21 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

gkosi
Użytkownik
OMG, tak patrze sobie wlasnie na date napisania przez Ciebie postu - ta paczka to pewnie juz dotarla xD hehe
Wiadomość 22 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

To jest jasne. Tylko akceptowac zaplate PP i wysylac wartosciowe rzeczy na confirmed address. Dostabys pieniadze spowrotem z PP ale wylgada na to ze Polacey w kraju z gory zakladaja ze to jest oszyukancza forma zaplaty. Jestesie w bledzie i to wielkim bledzie. Akceptujac zaplate PP jestes automatycznie ubespieczony od oszustwa nawet jezeli sprzedaz poza ebejem bo jak by nie bylo to sa dwie oddzielne i niezalezne firmy. Co jest wazniejsze z PP otwira sie caly swiat w ktorym mozna robic swietne interesy. Zapata przelewem jest nie do zaakceptowania w wiekszosci krajow a sprzedajac do wszystkich zakatkow swiata z 3 roznych krajow mam co nieco w tym doswiadczenie. Pozdrowienia z Meksyku, majolica house
Wiadomość 23 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

Człowieku !?! Ty qrcze wierzysz w to co mówisz ??? Zajrzyj Sobie na polskie forum PP . Zobacz jak klną ludzie oszwabieni , wydymani , wyrolowani , załatwieni , opierdzieleni przez ten cudowny system płatności. Forum PP to jedyne żywe forum na tej witrynie . Wiesz czemu ? Bo codziennie przybywa kilka osób , które uwierzyły w "doskonałość" PP . Jeśli zapłata przelewem jest nie do zaakceptowania to o jakiej wiarygodności klienta my tu mówimy ??? Jakim kretynem trzeba być , żeby pozwoliś sobie na to , aby ktoś gmyrał mi na moim koncie ? Mam pozwolić , żeby ktoś znał moje hasła do e-mail , do konta ??? No paranoja . azulejohouse nikt Ci nie broni korzystać z PP , ale namawianie innych do tego zostaw marketingowcom z PP , chyba że jesteś na ich utrzymaniu .
Wiadomość 24 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

No i właśnie o to chodzi . Szkoda tylko , że tego zdania nie podzielają twardogłowi z eBay . Tak więc o jakiej wolności możemy mówić oficjalnie ? Raz zamknęli mi konto za użycie w opisie określenia "cash in letter" . Ważne , że czasami po drugiej stronie kabla znajduje się normalny człowiek , który chce kupić i zapłacić . Gorzej jeśli licytuje jakiś pindol z Niemiec , który chciał sobie tylko poklikać . Ten knut za to że coś tam przycisnął na klawiaturze może mi walnąć nega bez żadnych konsekwencji ,a ja mogę mu nawtykać, ale tylko pod szyldem pozytywnego komentarza . Bajka !
Wiadomość 25 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

ok speciajlnie się zalogowałem bo przeczytałen rózne rzeczy na forum o nigeryjczykach . a wiec tak
wystawiłem laptopa za 2000 zł na allegro . piętnaśćie minut póżniej dostaje maila oto jego treść .

Treść wiadomości:
HELLO SELLER,

I'M MR MIKE JOHN WILLING TO BUY YOUR LAP TOP FROM YOU ,I SAW YOUR AUCTION LAP TOP ON ALLEGRO SITE ,SO I DON'T KNOW IF YOU STILL HAVE ANY ONE ON SELL ,I PRESNTLY RESDISE IN UNITED KINDOM AND I WANT TO BUY THE LAP TOP FOR MY NEW COMPANY IN WEST AFRICA WITH SUM OF$ 1,800US DOLLARS INCLUDING THE DEPATCHING FEE TO MY COMPANY ADDRESS IN AFRICA AND I WILL BE PAY YOU VIA ONLINE CO-OPERATIVE BANK PLC BRANCH OF LONDON ,IF YOUR OKAY WITH MY CONDITIONS KINDLY WRITE TO ME YOUR FULL :

NAME....BANK NAME....BANK ACCUNT NUMBER....BANK SWIFT CODE.... AND LASTLY YOUR MOBILE NUMBER FOR EASY COMMIUNCATION .

REGARDS,
MR. MIKE JOHN.

oczywiśćie tak myśle sobie poco temu gośćiu laptop z polski jak może sobie kupić w nigeri lub tak jak on pisze ze jest w angli to nich z angli kupi . odrazu pomyślałem sobie że coś tu nie tak więc napisałem do niego o aby najpier zapłacił a potem wyśle towar on mówi ok . więc dostaje drugiego maila .

Hello seller,

Thank you for the reply in regards to my request. I am letting you know that i am interested in buying the lap top from you because i want to buy it for my new company in Africa( nigeria) ok. I am paying you the sum of1,800 us dollars for the item including the transport cost ok. so all the total 1,800 us dollars will be transferred to your bank account ok for the item. I am from the United Kingdom as you know so i am paying you the money via online co-operative bank Plc London Branch so there is no problem about the transferring of the money.

I will want you to send this item via Ems Pocztex to my wife address below because i think EMS POCZTEX will be ok for the transport so you will send the item via Ems Pocztex ok.

Below is my wife address:

RECEIVER NAME:................ OKEY JOHN.
RESDENCIAL ADDRESS............NO 5 ADEBAYOJO AKITI AVENUE OKOTA ,ISOLO LAGOS NIGERIA.
CITY...............ISOLO LAGOS.
POSTAL CODE.......23401.
COUNTRY............NIGERIA

poszłem do banku aby sprawdzić czy pieniądze są oczywiśćie pieniędzy niema .
On mi podał adress i myślał że ja najpier wyśle a potem on zapłaći . uważajcie na nigeryjczyków to oszuść !

jeżeli ktoś ma taki problem napiszcie mi na maila co się dzieje michal9393@onet.eu
pozdrawiam
maciek dorota sadko
dorota sadko
Wiadomość 26 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

lukweg
Użytkownik
doroto ile masz lat?
Kupię/sprzedam każdą walutę na PayPal!

Kupię/sprzedam każdą walutę na PayPal!

Darmowe konta do PayPala
Wiadomość 27 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

to nie moje konto ebay tylko śiostry a ja jestem jej brat a co ? ;-) dorota sadko
dorota sadko
Wiadomość 28 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

... gimnazjalista .
Wiadomość 29 z 39
ostatnia odpowiedź

POMOCY!!! OSZUKANY!!!

Trzeba do gdzieś zgłosić
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 30 z 39
ostatnia odpowiedź