anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ebay.co.uk problem z kosztem wysylki

Witajcie! Chcę na aukcji zaznaczyć wysyłkę ale pojawia mi sie ograniczenia do 4 GBP,a  chcę wysłać paczką pocztową priorytetową żeby śledzić na bieżąco paczkę. Nie chcę wysyłać listem, bo z monitorowaniem trochę gorzej. Czy ktoś mógłby podesłać link do swoich aukcji na ebay.co.uk interesuje mnie wysylka do CALEGO ŚWIATA

Wiadomość 1 z 14
ostatnia odpowiedź
13 ODPOW. 13

Re: Ebay.co.uk problem z kosztem wysylki

masz moją np. tą http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370485560517&ssPageName=STRK:MESE:IT

jesli chcesz wysłać paczką prio z Polski po pierwsze chyba kosztuje cos około 70 zeta tak najtańsza, to na polskim trakingu jest tylko informacja kiedy paczka opuści polski urząd celny, a jeśli chodzi o stronę brytyjską to byś musiała na stronę parcelforce

ale anglicy nie rejestruja paczek przychodzacych z zagranicy i to nic Ci nie da

ja do tej pory wyslalem okolo 700 listow poleconych i zadna jeszcze nie zaginela

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 14
ostatnia odpowiedź

Shaver_poland ja wlasnie zaczynam na ebay.co.uk.

Czytalem troche o problemach z paypalem (jak mozna "poplynac" z kasa). Prosze napisz czy miales z paypalem jakies problemy? Czy jezeli cos sie stanie z listem wysylajac do UK (albo kupujacy bedzie szedl w zaparte ze nie dosta, a dostal), to paypal uzna swistek z poczty jako wiarygodny, zeby nie blokowac kasy na paypalu? Napisz prosze jak to u Ciebie wyglada.

Kupujacy kupuje, wysylasz, sprzedajacy twierdzi ze nie dostal i co wtedy?

Ile idzie przesylka polecona (lub polecona priorytetowa) do UK? Jak bezpiecznie oszacowac czas dostawy i przy tym nie zniechecic klienta?

Czy wysylasz z opcja "za potwierdzeniem odbioru" czy to zbedny wydatek?

Na koniec napisz prosze czy wg Ciebie moja aukcja jest ok?

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140592717391&var=&ssPageName=STRK:MESELX:IT

Chodzi o te wszystkie ustawienia. Ew. co bys poprawil/zmienil?

Wiadomość 3 z 14
ostatnia odpowiedź

Jeszcze jedno.

Dlaczego Ty masz

"Wysyłka do: Cały świat"

a ja tylko

"Wysyłka do: Wielka Brytania"

chociaz mam

"Exclude postage locations Exclude shipping locations helpNo locations are excluded."

Czy to dlatego ze ja wystawialem przez UK, a Ty moze przez US? Jak rozpoznac po aukcji w ktorym kraju zostala wystawiona?

Wiadomość 4 z 14
ostatnia odpowiedź

Z drugim sobie juz poradzilem.

To moze inne pytanie. Na czym polega dokladnie galeria plus. Czy warto z tej opcji korzystac? Ja ja na przemiam odznaczlaem i zaznaczalem, ale roznic nie widzialem. Jakie formy promocji sa warte uwagi?

Wiadomość 5 z 14
ostatnia odpowiedź

Przepraszam, ze na raty. Cytat z jednego z Twoich postow.

"tak się niestety nie da, albo wystawiasz na ebay.com zaznaczasz dodatkową opcję, aby był przedmiot widoczny w Kanadzie i Wielkiej Brytanii, albo wystawiasz na angielskim ebay i wtedy zaznaczasz tą samą opcję i jest widoczny w USA i Kanadzie"

Wystawilem na angielskim ebay. Pytanie gdzie jest ta opcja, zeby aukcja byla widoczna w USA i Kanadzie?

Wiadomość 6 z 14
ostatnia odpowiedź

nie wiem co czytałeś, ale zapewnie tych ludzi co są negatywnie do paypala

problemów z paypalem nie miałem i nie mam

moi kupujący z UK, ale nie tylko są w porządku, wpisuję trakingi na stronie paypala i to jest wiarygodne źródło dla paypala jeśli coś nie tak dzieje się z przesyłką

polecona do UK 2tyg i więcej, polecona prio nie przekracza 7 dni. Polecona jedzie autkiem, polecona prio leci samolotem

nie wysyłam za potwierdzeniem odbioru, kiedyś wysyłałem, ale ponad połowa zwrotek nie wracała, więc stwierdziłem, że te 3 zeta to wyrzucone w błoto

aukcja jest ok, fajny szablon, modelka również 😄

Termin do odstąpienia od umowy w Europie; UK - 7 dni roboczych

zmienił bym tez shipment napisałbym UK 5-10 dni roboczych

pozostali 7-14, jeśli trafisz na mściwego kupującego z UK, a przeczyta, że ma otrzymać w ciągu 8 dni roboczych, a nie otrzyma to w 9 może wystawić negatywa

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
Wiadomość 7 z 14
ostatnia odpowiedź

w tym dziale wysyłka z boku masz dodaj lub usuń opcje musisz w to kliknąc i zaptaszkować, że wysyłasz za granicę

nie ja wystawiam na ebay.co.uk i w 4 innych serwisach

"Exclude postage locations Exclude shipping locations helpNo locations are excluded." to jest do jakich krajów nie chcesz wysyłać, musisz to otworzyć i wykluczyć kontynety i państwa do jakich nie chcesz wysyłąć

zrobiłbym Ci skreena, gdzie to jest, ale mam prowizję do zapłaty i system nie chce mnie dalej przepuścić

Jak rozpoznac po aukcji w ktorym kraju - nie mam pojęcia

jesli będziesz miał problem to podaj mejla to Ci skreena wyślę, ale nie wcześniej niż w czwartek kiedy zapłacę prowizję do serwisu

Wiadomość 8 z 14
ostatnia odpowiedź

odpowiadam na raty tak jak zadawałes pytanie i nie doczytałem, że problem o wysyłce rozwiązałes sam

wg mnie galeri nie opłaca się mieć, bo to jest płatna dodatkowo, Ty masz fajny szablon, a ja kopiuję foty np. z googli i wklejam na aukcję, tu na ebayu da się wkleić, czego nie można zrobić na alledrogo

akurat na angielskim ebayu nie ma żadnych dodatkowych form promocji, były ale chyba zostały zlikwidowane, na innych są a jest to tytuł aukcji wygrubiony lub tytuł aukcji fioletowej ramce lub tytuł w fioletowej ramce i na fioletowym tle

Wiadomość 9 z 14
ostatnia odpowiedź

na drugiej czyli ostatniej planszy na samym dole przed potwierdzeniem wystawienia aukcji (tam musisz zaptaszkować kwadrat, to opcja płatna ileś tam penów)

polecam darmowego menedżera sprzedaży lub zaawansowanego menedżera sprzedaży

+ zaawansowanego to można wystawiać aukcje i wystawiać automatycznie opinie; istnieją 2 opcje albo po otrzymaniu płatności przez kupującego (wtedy Ty wystawiasz jako pierwszy), albo po otrzymaniu przez kupującego opinię (wtedy Ty wystawiasz jako drugi)

zapisujesz 10 różnych opinii i system losowo wystawia

nie wiem czy wiesz, ale sprzedawca wystawia tylko opinie pozytywne, neutale i negi zostały zlikwidowane chyba ze 2 lata temu albo i więcej

będzie problem pisz

pozdrawiam i życzę sukcesów w sprzedaży

Wiadomość 10 z 14
ostatnia odpowiedź